Home » Hoe oud wordt een labradoodle?

Hoe oud wordt een labradoodle?

⏱ Leestijd: 2 minuten

Labradoodles zijn trouwe honden waar je een echte vriend voor lange tijd in vindt. En jij vraagt je wellicht af hoe lang dat dan precies is? Om die vraag te beantwoorden delen we in dit artikel alles over de leeftijd van dit ras.

Een labradoodle kan tussen de 13 en 15 jaar oud worden. Hiermee heeft een labradoodle een lang leven en kun je er lang van genieten. Er zijn overigens ook labradoodles die ouder worden dan 15 jaar, maar het gemiddelde ligt dus tussen die 13 en 15. Je ziet doorgaans dat kleine honden ouder worden dan de wat grotere honden. Dat betekent dus dat kleinere labradoodles gemiddeld langer leven dan hun grotere broers.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Labradoodle Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

De leeftijd van een labradoodle hangt van verschillende dingen af

De daadwerkelijke leeftijd hangt af van veel verschillende dingen. Zo spelen de genen van je labradoodle een grote rol. Ook het voer dat je je hond geeft is een belangrijke factor die bijdraagt aan de leeftijd van je hond.

Het is ook aan te raden om tijdig en regelmatig de dierenarts te bezoeken. Deze kan dan een check up van de hond doen. Het is een feit dat honden die met regelmaat bij een dierenarts komen, ouder worden dan honden die nooit medische aandacht krijgen. Dat is voornamelijk omdat een dierenarts snel kan zien wat de conditie van jouw hond is. Zo kan hij altijd vroegtijdig ingrijpen. Labradoodles kampen nog wel eens met overgewicht. De dierenarts ziet dit meteen waardoor je het dieet en de voeding anders kan samenstellen.

Daarnaast ontdekt de dierenarts eventuele ziektes al in een vroeg stadium. Ga dus regelmatig en zorg ervoor dat je hond een lang en gezond leven leidt. Zo kun je nog lange tijd van je labradoodle genieten.

Niet teveel voer en niet teveel snacks

Zoals eerder vermeld is goede en gezonde voeding ontzettend belangrijk voor je labradoodle. Wanneer je goede kwaliteit voer koopt is de kans groter dat je labradoodle gezond ouder wordt. Geef dus vooral wat extra geld uit om echt kwaliteitsvoer te kopen. Let ook op de porties die je geeft. Te veel voer en te veel snacks zijn slecht voor de hond.

Ook beweging is erg belangrijk. Labradoodles zijn energieke honden en hebben daarom erg veel beweging nodig. Door veel met ze te wandelen blijft hun lichaam gezond en fit. Dit heeft weer een positief effect op de leeftijd.

Je hebt veel zelf in de hand

Om je labradoodle een lang leven te geven heb je zelf dus een aantal dingen in de hand. Je kunt ervoor zorgen dat je regelmatig naar de dierenarts gaat voor check-ups. Je kan letten op het soort eten en de hoeveelheid daarvan. En je controleert zelf of de hond voldoende in beweging komt. Als je op deze zaken let kan je zo lang mogelijk van jouw lieve labradoodle genieten!

 

Wil je alles leren over Labradoodles?

Download dan eens het e-book ‘Labradoodle Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

Download onze gratis pdf!

22 Geniale Tips Voor Jouw Labradoodle Die Je Zullen Verbazen!

 • Leer je Labradoodle binnen een dag om niet meer te bijten en te kauwen;
 • Heeft je hond teken? Zo kom je er voortaan in een handomdraai vanaf;
 • Kom vanaf nu makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
 • Heeft je hond last van een stinkende adem? Zo los je het op;
 • + nog meer dan 15 andere bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

VOORDAT JE GAAT.. 22 GRATIS TIPS! 👋

Download onze gratis PDF met 22 geniale tips voor jouw hond.
 • Leer je hond om niet meer te bijten en te kauwen;
 • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
 • Heeft je hond last van een stinkende adem? Zo los je het op;
 • .. En nog 15+ andere bizarre life hacks voor jouw hond!
-
Klik hier voor de 22 gratis tips
Holler Box

€10,- KORTING OP LABRADOODLE GEHEIMEN!

200+ pagina's vol tips en info over jouw Labradoodle. Nu met €10,- korting en 5 gratis bonussen!
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box

10 EURO KORTING OP LABRADOODLE GEHEIMEN! 🐶

 • 200+ pagina's vol tips en info over jouw Labradoodle;
 • Alles over de aanschaf, training en verzorging van je hond;
 • 5 gratis bonussen als je via ons besteld (t.w.v. €49,75);
 • Meer dan duizend tevreden klanten gingen je al voor!
-
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box