Home » Levensverwachting en leeftijd: hoe oud wordt een Labradoodle

Levensverwachting en leeftijd: hoe oud wordt een Labradoodle

⏱ Leestijd: 3 minuten

Labradoodles zijn trouwe honden waar je een echte vriend voor lange tijd in vindt. En jij vraagt je wellicht af hoe lang dat dan precies is? Om die vraag te beantwoorden delen we in dit artikel alles over de leeftijd van dit ras.

Een labradoodle kan tussen de 13 en 15 jaar oud worden. Hiermee heeft een labradoodle een lang leven en kun je er lang van genieten. Er zijn overigens ook labradoodles die ouder worden dan 15 jaar, maar het gemiddelde ligt dus tussen die 13 en 15. Je ziet doorgaans dat kleine honden ouder worden dan de wat grotere honden. Dat betekent dus dat kleinere labradoodles gemiddeld langer leven dan hun grotere broers.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

De leeftijd van een labradoodle hangt van verschillende dingen af

De daadwerkelijke leeftijd hangt af van veel verschillende dingen. Zo spelen de genen van je labradoodle een grote rol. Ook het voer dat je je hond geeft is een belangrijke factor die bijdraagt aan de leeftijd van je hond.

Het is ook aan te raden om tijdig en regelmatig de dierenarts te bezoeken. Deze kan dan een check up van de hond doen. Het is een feit dat honden die met regelmaat bij een dierenarts komen, ouder worden dan honden die nooit medische aandacht krijgen. Dat is voornamelijk omdat een dierenarts snel kan zien wat de conditie van jouw hond is. Zo kan hij altijd vroegtijdig ingrijpen. Labradoodles kampen nog wel eens met overgewicht. De dierenarts ziet dit meteen waardoor je het dieet en de voeding anders kan samenstellen.

Daarnaast ontdekt de dierenarts eventuele ziektes al in een vroeg stadium. Ga dus regelmatig en zorg ervoor dat je hond een lang en gezond leven leidt. Zo kun je nog lange tijd van je labradoodle genieten.

Let op: Het onderhouden en verbeteren van de gezondheid van jouw Labradoodle (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Niet teveel voer en niet teveel snacks

Zoals eerder vermeld is goede en gezonde voeding ontzettend belangrijk voor je labradoodle. Wanneer je goede kwaliteit voer koopt is de kans groter dat je labradoodle gezond ouder wordt. Geef dus vooral wat extra geld uit om echt kwaliteitsvoer te kopen. Let ook op de porties die je geeft. Te veel voer en te veel snacks zijn slecht voor de hond.

Ook beweging is erg belangrijk. Labradoodles zijn energieke honden en hebben daarom erg veel beweging nodig. Door veel met ze te wandelen blijft hun lichaam gezond en fit. Dit heeft weer een positief effect op de leeftijd.

Leer alles over hoe je jouw Labradoodle gezond en gelukkig houdt

Wil je weten hoe je jouw Labradoodle zo gezond en gelukkig mogelijk houdt? Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Je hebt veel zelf in de hand

Om je labradoodle een lang leven te geven heb je zelf dus een aantal dingen in de hand. Je kunt ervoor zorgen dat je regelmatig naar de dierenarts gaat voor check-ups. Je kan letten op het soort eten en de hoeveelheid daarvan. En je controleert zelf of de hond voldoende in beweging komt. Als je op deze zaken let kan je zo lang mogelijk van jouw lieve labradoodle genieten!

Verdiep je in de verzorging en gezondheid van jouw Labradoodle

Het belangrijkste dat je als baasje moet doen? Je hond zo verzorgen dat hij gezond en gelukkig is. We raden je daarom aan het e-book Labradoodle Handboek eens te bekijken. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over de verzorging van jouw hond. Zodat jij en jouw Labradoodle zo lang mogelijk van elkaar kunnen genieten!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload