Home » Hoe oud wordt een labradoodle?

Hoe oud wordt een labradoodle?

⏱ Leestijd: 2 minuten

Labradoodles zijn trouwe honden waar je een echte vriend voor lange tijd in vindt. En jij vraagt je wellicht af hoe lang dat dan precies is? Om die vraag te beantwoorden delen we in dit artikel alles over de leeftijd van dit ras.

Een labradoodle kan tussen de 13 en 15 jaar oud worden. Hiermee heeft een labradoodle een lang leven en kun je er lang van genieten. Er zijn overigens ook labradoodles die ouder worden dan 15 jaar, maar het gemiddelde ligt dus tussen die 13 en 15. Je ziet doorgaans dat kleine honden ouder worden dan de wat grotere honden. Dat betekent dus dat kleinere labradoodles gemiddeld langer leven dan hun grotere broers.

De leeftijd van een labradoodle hangt van verschillende dingen af

De daadwerkelijke leeftijd hangt af van veel verschillende dingen. Zo spelen de genen van je labradoodle een grote rol. Ook het voer dat je je hond geeft is een belangrijke factor die bijdraagt aan de leeftijd van je hond.

Het is ook aan te raden om tijdig en regelmatig de dierenarts te bezoeken. Deze kan dan een check up van de hond doen. Het is een feit dat honden die met regelmaat bij een dierenarts komen, ouder worden dan honden die nooit medische aandacht krijgen. Dat is voornamelijk omdat een dierenarts snel kan zien wat de conditie van jouw hond is. Zo kan hij altijd vroegtijdig ingrijpen. Labradoodles kampen nog wel eens met overgewicht. De dierenarts ziet dit meteen waardoor je het dieet en de voeding anders kan samenstellen.

Daarnaast ontdekt de dierenarts eventuele ziektes al in een vroeg stadium. Ga dus regelmatig en zorg ervoor dat je hond een lang en gezond leven leidt. Zo kun je nog lange tijd van je labradoodle genieten.

Niet teveel voer en niet teveel snacks

Zoals eerder vermeld is goede en gezonde voeding ontzettend belangrijk voor je labradoodle. Wanneer je goede kwaliteit voer koopt is de kans groter dat je labradoodle gezond ouder wordt. Geef dus vooral wat extra geld uit om echt kwaliteitsvoer te kopen. Let ook op de porties die je geeft. Te veel voer en te veel snacks zijn slecht voor de hond.

Ook beweging is erg belangrijk. Labradoodles zijn energieke honden en hebben daarom erg veel beweging nodig. Door veel met ze te wandelen blijft hun lichaam gezond en fit. Dit heeft weer een positief effect op de leeftijd.

Je hebt veel zelf in de hand

Om je labradoodle een lang leven te geven heb je zelf dus een aantal dingen in de hand. Je kunt ervoor zorgen dat je regelmatig naar de dierenarts gaat voor check-ups. Je kan letten op het soort eten en de hoeveelheid daarvan. En je controleert zelf of de hond voldoende in beweging komt. Als je op deze zaken let kan je zo lang mogelijk van jouw lieve labradoodle genieten!

 

10 Geniale Tips Voor Jouw Hond Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Labradoodle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Labradoodle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 10 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Labradoodle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.