Home » Een zwarte labradoodle: De populairste kleur

Een zwarte labradoodle: De populairste kleur

⏱ Leestijd: 3 minuten

De labradoodles zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. De hoofdkleuren waarin je labradoodles kunt vinden zijn zwart, rood, grijs, bruin en blond. Daarnaast zijn er meerdere subkleuren te vinden die een variant op deze hoofdkleuren zijn. Van alle kleuren is de zwarte labradoodle toch de meest populaire kleur. Vooral omdat je weinig op deze kleur ziet. Als je hond vies is, valt dat niet zo op als bijvoorbeeld met een lichtere kleur.

De vacht van de zwarte labradoodle is net als andere kleuren weer op te delen in verschillende variaties. Ook zijn de zwarte labradoodles in verschillende formaten aan te schaffen, wat ook weer afhangt van de kruising.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Labradoodle Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

Verschillende type vachten van een zwarte labradoodle

De vacht kan per zwarte labradoodle anders zijn. De standaard kruising van een zwarte labradoodle is een labrador retriever met een poedel. Doordat er verschillende soorten van bijvoorbeeld de poedel gebruikt worden, kan elke zwarte labradoodle een ander type vacht hebben. Zo zijn er 3 verschillende type vachten. De curly, curly fleece en de wavy fleece. De eerste heeft mooie dikke krullen als een poeder. Het tweede type curly fleece heeft hele zachte lange en dunnere krullen. Het laatste type heeft meer een steile vacht met een beetje slag erin. Een zwarte labradoodle kan elk van deze vachttypes hebben en dit hangt er gewoon vanaf welke kruising gebruikt is.

Hypoallergene vacht

1 van de redenen waarom de zwarte labradoodle zo populair is, is omdat deze een hypoallergene vacht heeft. Dit is niet alleen zo met de zwarte maar met alle echte labradoodles. Dit ras is ooit ontstaan omdat een slechtziende vrouw een hulphond wilde, maar haar man allergisch was voor honden. De echte labradoodles verharen en schilferen niet en daardoor zijn ze perfect voor mensen die allergisch zijn. Bij de zwarte labradoodles is het net als met de andere echte labradoodles dat de nieuwe vacht door de oude heen groeit. Door veelvuldig te borsten komen de oude haren eruit. Een zwarte labradoodle kan wel pollen bij zich dragen wanneer hij of zij buiten door de weide heeft gelopen. Het is dan ook zaak goed te borstelen.

Zwarte labradoodles in verschillende maten

Als het op grootte aankomt, is de zwarte labradoodle in 3 formaten te vinden. Het formaat hangt net als de vacht af van het type kruising dat gemaakt is. De formaten die standaard gehanteerd worden, zijn mini, medium en groot/standaard. De mini wordt uiterlijk 42 centimeter groot qua schofthoogte, de medium maximaal 52 centimeter en de groot/standaard groeit door tot 63 centimeter. Als je een zwarte labradoodle wilt, kun je kiezen uit deze formaten. Welk formaat je wilt, hangt af van je eigen voorkeur en waar je plek voor hebt thuis. Een mini kan daarnaast overal makkelijk naar toe waar dat met een standaard zwarte labradoodle iets minder makkelijk gaat.

Koop altijd bij een betrouwbare fokker

Wanneer je een zwarte labradoodle aan wilt schaffen kun je hiervoor terecht bij verschillende fokkers. Online kun je eenvoudig opzoeken welke fokker betrouwbaar en goed is. Door even te bellen, ben je er zo achter of hij of zij een zwarte labradoodle heeft. Houd er rekening mee dat de meeste fokkers een wachtlijst hebben en je eerst langs moet gaan voor een kennismakingsgesprek. Zo kun jij zelf bekijken of je de fokker goed en betrouwbaar vindt en kan de fokker ook een inschatting maken of je geschikt bent om een labradoodle in huis te nemen. Wanneer alles akkoord is, kun je wanneer de zwarte labradoodle oud genoeg is deze bij de fokker ophalen.

Maak een kostenplaatje

Voor je een zwarte labradoodle gaat aanschaffen, is het verstandig om te bekijken wat de kosten hiervoor zullen zijn. Je moet namelijk verder denken dan alleen de aanschafprijs. De zwarte labradoodle moet natuurlijk ook naar de dierenarts, heeft eten nodig en andere benodigdheden. De aanschafprijzen kunnen enorm variëren tussen de fokkers. Het minimale bedrag voor een zwarte labradoodle is 1700 euro en dit kan oplopen tot 2500 euro. Dit bedrag hangt af van de grote van de zwarte labradoodle en hoe de stamboom van deze doodle is. Qua andere kosten zul je jaarlijks zo’n 1000 euro neer moeten tellen. Dit is dan inclusief voer, speelgoed en andere benodigdheden zoals een voer- en drinkbak. Ook dierenartskosten zijn hierbij inbegrepen.

Een volwassen zwarte labradoodle

Je kunt natuurlijk ook voor een oudere zwarte labradoodle gaan. Zo hoef je het hele opvoedingsproces niet te doorlopen en weet je al precies hoe het karakter van de doodle is. Als je graag een volwassen zwarte labradoodle wilt, kun je hiervoor ook contact opnemen met een fokker. Als er zwarte labradoodles zijn die beschikbaar zijn voor herplaatsing is dit het beste adres om er 1 te krijgen. Zo’n fokker kent de hond vaak en weet precies de geschiedenis. Zo weet je dat je een goede gezonde hond krijgt van een betrouwbare fokker.

 

Wil je alles leren over Labradoodles?

Download dan eens het e-book ‘Labradoodle Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Labradoodle Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Labradoodle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Labradoodle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Labradoodle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Niet iedere labradoodle is hetzelfde. Integendeel zelfs. Per labradoodle kan verschillen welke type het is. Er zijn namelijk allerlei kleuren, maten en vachtsoorten te vinden. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. De kortharige labradoodle is een hond die de laatste...

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Wanneer je graag een labradoodle aan wilt schaffen zal je merken dat je een zeer ruime keuze aan kleuren hebt. Zo zijn er sowieso de 5 hoofdkleuren, te weten zwart, bruin, grijs, rood en blond. Maar er zijn ook nog voldoende varianten te vinden. De labradoodle caramel...

Kosten: de prijs van een labradoodle

Kosten: de prijs van een labradoodle

Aangezien labradoodles enigszins zeldzaam zijn, is het logisch dat de prijs van dit unieke ras dan ook vrij hoog is. Daarmee is de prijs voor labradoodles vaak hoger dan een andere rashond met een goede bloedlijn. Wanneer je een labradoodle voor een bepaalde prijs...