Home » Een zwarte labradoodle: De populairste kleur

Een zwarte labradoodle: De populairste kleur

⏱ Leestijd: 3 minuten

De labradoodles zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. De hoofdkleuren waarin je labradoodles kunt vinden zijn zwart, rood, grijs, bruin en blond. Daarnaast zijn er meerdere subkleuren te vinden die een variant op deze hoofdkleuren zijn. Van alle kleuren is de zwarte labradoodle toch de meest populaire kleur.

Vooral omdat je weinig op deze kleur ziet. Als je hond vies is, valt dat niet zo op als bijvoorbeeld met een lichtere kleur.

De vacht van de zwarte labradoodle is net als andere kleuren weer op te delen in verschillende variaties. Ook zijn de zwarte labradoodles in verschillende formaten aan te schaffen, wat ook weer afhangt van de kruising.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

Verschillende type vachten van een zwarte labradoodle

De vacht kan per zwarte labradoodle anders zijn. De standaard kruising van een zwarte labradoodle is een labrador retriever met een poedel. Doordat er verschillende soorten van bijvoorbeeld de poedel gebruikt worden, kan elke zwarte labradoodle een ander type vacht hebben. Zo zijn er 3 verschillende type vachten.

De curly, curly fleece en de wavy fleece. De eerste heeft mooie dikke krullen als een poeder. Het tweede type curly fleece heeft hele zachte lange en dunnere krullen. Het laatste type heeft meer een steile vacht met een beetje slag erin. Een zwarte labradoodle kan elk van deze vachttypes hebben en dit hangt er gewoon vanaf welke kruising gebruikt is.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Labradoodle wordt ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Hypoallergene vacht

1 van de redenen waarom de zwarte labradoodle zo populair is, is omdat deze een hypoallergene vacht heeft. Dit is niet alleen zo met de zwarte maar met alle echte labradoodles. Dit ras is ooit ontstaan omdat een slechtziende vrouw een hulphond wilde, maar haar man allergisch was voor honden.

De echte labradoodles verharen en schilferen niet en daardoor zijn ze perfect voor mensen die allergisch zijn. Bij de zwarte labradoodles is het net als met de andere echte labradoodles dat de nieuwe vacht door de oude heen groeit. Door veelvuldig te borsten komen de oude haren eruit. Een zwarte labradoodle kan wel pollen bij zich dragen wanneer hij of zij buiten door de weide heeft gelopen. Het is dan ook zaak goed te borstelen.

Zwarte labradoodles in verschillende maten

Als het op grootte aankomt, is de zwarte labradoodle in 3 formaten te vinden. Het formaat hangt net als de vacht af van het type kruising dat gemaakt is. De formaten die standaard gehanteerd worden, zijn mini, medium en groot/standaard. De mini wordt uiterlijk 42 centimeter groot qua schofthoogte, de medium maximaal 52 centimeter en de groot/standaard groeit door tot 63 centimeter. Als je een zwarte labradoodle wilt, kun je kiezen uit deze formaten.

Welk formaat je wilt, hangt af van je eigen voorkeur en waar je plek voor hebt thuis. Een mini kan daarnaast overal makkelijk naar toe waar dat met een standaard zwarte labradoodle iets minder makkelijk gaat.

Koop altijd bij een betrouwbare fokker

Wanneer je een zwarte labradoodle aan wilt schaffen kun je hiervoor terecht bij verschillende fokkers. Online kun je eenvoudig opzoeken welke fokker betrouwbaar en goed is. Door even te bellen, ben je er zo achter of hij of zij een zwarte labradoodle heeft.

Houd er rekening mee dat de meeste fokkers een wachtlijst hebben en je eerst langs moet gaan voor een kennismakingsgesprek. Zo kun jij zelf bekijken of je de fokker goed en betrouwbaar vindt en kan de fokker ook een inschatting maken of je geschikt bent om een labradoodle in huis te nemen. Wanneer alles akkoord is, kun je wanneer de zwarte labradoodle oud genoeg is deze bij de fokker ophalen.

Leer alles over jouw lieve Labradoodle

Wil je álles leren over jouw Labradoodle? Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Maak een kostenplaatje

Voor je een zwarte labradoodle gaat aanschaffen, is het verstandig om te bekijken wat de kosten hiervoor zullen zijn. Je moet namelijk verder denken dan alleen de aanschafprijs. De zwarte labradoodle moet natuurlijk ook naar de dierenarts, heeft eten nodig en andere benodigdheden.

De aanschafprijzen kunnen enorm variëren tussen de fokkers. Het minimale bedrag voor een zwarte labradoodle is 1700 euro en dit kan oplopen tot 2500 euro. Dit bedrag hangt af van de grote van de zwarte labradoodle en hoe de stamboom van deze doodle is. Qua andere kosten zul je jaarlijks zo’n 1000 euro neer moeten tellen. Dit is dan inclusief voer, speelgoed en andere benodigdheden zoals een voer- en drinkbak. Ook dierenartskosten zijn hierbij inbegrepen.

Een volwassen zwarte labradoodle

Je kunt natuurlijk ook voor een oudere zwarte labradoodle gaan. Zo hoef je het hele opvoedingsproces niet te doorlopen en weet je al precies hoe het karakter van de doodle is. Als je graag een volwassen zwarte labradoodle wilt, kun je hiervoor ook contact opnemen met een fokker.

Als er zwarte labradoodles zijn die beschikbaar zijn voor herplaatsing is dit het beste adres om er 1 te krijgen. Zo’n fokker kent de hond vaak en weet precies de geschiedenis. Zo weet je dat je een goede gezonde hond krijgt van een betrouwbare fokker.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Labradoodle?

Bekijk dan het Labradoodle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload