Home » Maak kennis met de labradoodle zonder krullen

Maak kennis met de labradoodle zonder krullen

⏱ Leestijd: 3 minuten

Als we het hebben over de vacht van een labradoodle zijn er verschillende types te vinden. Elke vacht is daarbij uniek en anders. Zo is er onder andere onderscheid te maken tussen de labradoodle met krullen en de labradoodle zonder krullen. En op de labradoodle zonder krullen zoomen we in dit artikel in.

Welk type vacht een doodle krijgt of heeft hangt af van de ouders van de hond. In sommige gevallen kan het zelfs in het nest nog per puppy verschillen. Je ziet dan in hetzelfde nestje zowel labradoodles met krullen als zonder krullen.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Labradoodle Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

Verschillende vachten van labradoodles

Zoals gezegd: er is zeker onderscheid te maken tussen de verschillende vachten van labradoodles. In het algemeen kan je 3 types benoemen. Zo is er de curly, de curly fleece en de wavy fleece. De curly en curly fleece hebben beide krullen en de wavy fleece is een labradoodle zonder krullen. Een curly labradoodle heeft mooi dikke krullen en deze vacht lijkt het meest op de vacht van een poedel. De curly fleece heeft mooie lange krullen en voelt heerlijk zacht aan.

De wavy fleece is een labradoodle zonder krullen. Deze heeft enkel een lichte slag in de vacht. Vandaar ook de term ‘wavy’. Hoe de vacht van een labradoodle eruit komt te zien hangt af van de kruising. De fokkerij is tegenwoordig wel zo ver dat ze in kunnen schatten welke vacht de nieuwe puppy zal gaan hebben.

De vachtwissel van een labradoodle

Of een labradoodle nu wel of geen krullen heeft: Als je een echte labradoodle hebt zal deze geen ondervacht hebben. Het fijne aan de vacht van de labradoodle is dat deze geschikt is voor mensen met allergieën. Zo kan dus bijna iedereen een hond in huis nemen.

Labradoodles verliezen maar weinig haar, maar doorgaan wel een zogenaamde vachtwissel. Bij dit proces groeit de nieuwe vacht gewoon door de oude vacht heen. Tijdens deze vachtwissel is de kans op klitten en vilten groter. Daarom moet je jouw labradoodle zonder krullen in deze periode goed borstelen om dit te verhelpen.

Gesteldheid heeft invloed op de vacht

Zoals gezegd kan elke labradoodle anders in de vacht zitten. Zo kan een labradoodle zonder krullen een hele zachte en glanzende vacht hebben, terwijl een curly labradoodle misschien wel hard en dof is. Dit verschilt per labradoodle en hangt van meerdere zaken af. Onder andere de gesteldheid speelt een rol. Zo kan de labradoodle zich niet helemaal topfit voelen. Dit heeft zijn weergave in de vacht.

Het kan ook zijn dat je labradoodle zonder krullen heerlijk in de modder en het zand heeft gerold. Hierdoor wordt de vacht natuurlijk viezer en harder. Het mooie is wel dat als je jouw labradoodle zonder krullen afspoelt, dat deze weer schoon opdroogt. Hier heb je vaak niet eens shampoo voor nodig.

Vachtverzorging: Meerdere keren per week

Om er voor te zorgen dat je labradoodle klit- en viltvrij blijft, zal je hem minimaal 1 keer per week moeten borstelen. En het liefst eigenlijk nog vaker. Hiermee houd je de vacht van je labradoodle namelijk gezond en fris. Je zal daardoor zien dat de verzorging veel eenvoudiger wordt.

Als je dit sporadisch doet, dan is de kans heel groot dat je de klitten en vilten er niet meer uit krijgt. De enige oplossing is dan vaak het scheerapparaat. Dat is natuurlijk zonde van die mooie vacht. Door meerdere keren per week even bezig te zijn met het verzorgen van de vacht loopt je labradoodle altijd rond met gezonde haren.

Een trimsalon kan je veel werk schelen

Als je de vacht van je labradoodle zonder krullen in de best mogelijke staat wilt houden kan je regelmatig naar de trimsalon gaan. Zo’n trimsalon kost je vaak tussen de 60 en 100 euro per keer. Door een goede trimster te bezoeken bespaar je jezelf een hoop werk.

Je weet dan zeker dat de vacht van je hond optimaal verzorgd wordt. Dat scheelt jou een hoop tijd, energie en moeite.

Laat je puppy alvast wennen aan de salon

Ben je van plan om met je labradoodle naar de trimsalon te gaan en is het nog een puppy? Maak dan eerst eens een ‘wenafspraak’. Tijdens zo’n afspraak leert je kleine labradoodle zonder krullen direct hoe het allemaal in z’n werk gaat. Hier zal je van profiteren zodra de labradoodle volwassen wordt.

Je kunt je labradoodle als puppy zelf ook al thuis voorbereiden. Was en droog de puppy een keer. Dan weet hij in ieder geval al hoe dit gaat. Zet de labradoodle daarnaast eens voor een langere tijd bovenop de tafel. Zo leert hij hoe het is om geduldig stil te zitten.

Vraag de fokker naar een labradoodle zonder krullen

Voordat je een labradoodle aan gaat schaffen is het goed om te bedenken welk type vacht je mooi vindt. Heb je liever een labradoodle zonder krullen of vind je die krullen juist wel mooi? Er zijn heel veel verschillende fokkers in Nederland te vinden. Je kan dus met al je wensen altijd ergens terecht. Als je aangeeft dat je een labradoodle zonder krullen wilt, dan kan de fokker direct aangeven of dat daar mogelijk is.

Let er wel op de je een echte labradoodle in huis haalt. Controleer altijd de stamboom en bloedlijnen goed. Alleen een echte labradoodle zonder krullen is namelijk geschikt voor allergische mensen, mocht dat de reden zijn dat je dit type wilt.

 

Wil je alles leren over Labradoodles?

Download dan eens het e-book ‘Labradoodle Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Labradoodle Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Labradoodle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Labradoodle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Labradoodle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Niet iedere labradoodle is hetzelfde. Integendeel zelfs. Per labradoodle kan verschillen welke type het is. Er zijn namelijk allerlei kleuren, maten en vachtsoorten te vinden. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. De kortharige labradoodle is een hond die de laatste...

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Wanneer je graag een labradoodle aan wilt schaffen zal je merken dat je een zeer ruime keuze aan kleuren hebt. Zo zijn er sowieso de 5 hoofdkleuren, te weten zwart, bruin, grijs, rood en blond. Maar er zijn ook nog voldoende varianten te vinden. De labradoodle caramel...

Kosten: de prijs van een labradoodle

Kosten: de prijs van een labradoodle

Aangezien labradoodles enigszins zeldzaam zijn, is het logisch dat de prijs van dit unieke ras dan ook vrij hoog is. Daarmee is de prijs voor labradoodles vaak hoger dan een andere rashond met een goede bloedlijn. Wanneer je een labradoodle voor een bepaalde prijs...