Home » Maak kennis met de labradoodle zonder krullen

Maak kennis met de labradoodle zonder krullen

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als we het hebben over de vacht van een labradoodle zijn er verschillende types te vinden. Elke vacht is daarbij uniek en anders. Zo is er onder andere onderscheid te maken tussen de labradoodle met krullen en de labradoodle zonder krullen. En op de labradoodle zonder krullen zoomen we in dit artikel in.

Welk type vacht een doodle krijgt of heeft hangt af van de ouders van de hond. In sommige gevallen kan het zelfs in het nest nog per puppy verschillen. Je ziet dan in hetzelfde nestje zowel labradoodles met krullen als zonder krullen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

Verschillende vachten van labradoodles

Zoals gezegd: er is zeker onderscheid te maken tussen de verschillende vachten van labradoodles. In het algemeen kan je 3 types benoemen. Zo is er de curly, de curly fleece en de wavy fleece. De curly en curly fleece hebben beide krullen en de wavy fleece is een labradoodle zonder krullen. Een curly labradoodle heeft mooi dikke krullen en deze vacht lijkt het meest op de vacht van een poedel. De curly fleece heeft mooie lange krullen en voelt heerlijk zacht aan.

De wavy fleece is een labradoodle zonder krullen. Deze heeft enkel een lichte slag in de vacht. Vandaar ook de term ‘wavy’. Hoe de vacht van een labradoodle eruit komt te zien hangt af van de kruising. De fokkerij is tegenwoordig wel zo ver dat ze in kunnen schatten welke vacht de nieuwe puppy zal gaan hebben.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Labradoodle wordt ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De vachtwissel van een labradoodle

Of een labradoodle nu wel of geen krullen heeft: Als je een echte labradoodle hebt zal deze geen ondervacht hebben. Het fijne aan de vacht van de labradoodle is dat deze geschikt is voor mensen met allergieën. Zo kan dus bijna iedereen een hond in huis nemen.

Labradoodles verliezen maar weinig haar, maar doorgaan wel een zogenaamde vachtwissel. Bij dit proces groeit de nieuwe vacht gewoon door de oude vacht heen. Tijdens deze vachtwissel is de kans op klitten en vilten groter. Daarom moet je jouw labradoodle zonder krullen in deze periode goed borstelen om dit te verhelpen.

Gesteldheid heeft invloed op de vacht

Zoals gezegd kan elke labradoodle anders in de vacht zitten. Zo kan een labradoodle zonder krullen een hele zachte en glanzende vacht hebben, terwijl een curly labradoodle misschien wel hard en dof is. Dit verschilt per labradoodle en hangt van meerdere zaken af. Onder andere de gesteldheid speelt een rol. Zo kan de labradoodle zich niet helemaal topfit voelen. Dit heeft zijn weergave in de vacht.

Het kan ook zijn dat je labradoodle zonder krullen heerlijk in de modder en het zand heeft gerold. Hierdoor wordt de vacht natuurlijk viezer en harder. Het mooie is wel dat als je jouw labradoodle zonder krullen afspoelt, dat deze weer schoon opdroogt. Hier heb je vaak niet eens shampoo voor nodig.

Vachtverzorging: Meerdere keren per week

Om er voor te zorgen dat je labradoodle klit- en viltvrij blijft, zal je hem minimaal 1 keer per week moeten borstelen. En het liefst eigenlijk nog vaker. Hiermee houd je de vacht van je labradoodle namelijk gezond en fris. Je zal daardoor zien dat de verzorging veel eenvoudiger wordt.

Als je dit sporadisch doet, dan is de kans heel groot dat je de klitten en vilten er niet meer uit krijgt. De enige oplossing is dan vaak het scheerapparaat. Dat is natuurlijk zonde van die mooie vacht. Door meerdere keren per week even bezig te zijn met het verzorgen van de vacht loopt je labradoodle altijd rond met gezonde haren.

Leer alles over jouw lieve Labradoodle

Wil je álles leren over jouw Labradoodle? Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een trimsalon kan je veel werk schelen

Als je de vacht van je labradoodle zonder krullen in de best mogelijke staat wilt houden kan je regelmatig naar de trimsalon gaan. Zo’n trimsalon kost je vaak tussen de 60 en 100 euro per keer. Door een goede trimster te bezoeken bespaar je jezelf een hoop werk.

Je weet dan zeker dat de vacht van je hond optimaal verzorgd wordt. Dat scheelt jou een hoop tijd, energie en moeite.

Laat je puppy alvast wennen aan de salon

Ben je van plan om met je labradoodle naar de trimsalon te gaan en is het nog een puppy? Maak dan eerst eens een ‘wenafspraak’. Tijdens zo’n afspraak leert je kleine labradoodle zonder krullen direct hoe het allemaal in z’n werk gaat. Hier zal je van profiteren zodra de labradoodle volwassen wordt.

Je kunt je labradoodle als puppy zelf ook al thuis voorbereiden. Was en droog de puppy een keer. Dan weet hij in ieder geval al hoe dit gaat. Zet de labradoodle daarnaast eens voor een langere tijd bovenop de tafel. Zo leert hij hoe het is om geduldig stil te zitten.

Vraag de fokker naar een labradoodle zonder krullen

Voordat je een labradoodle aan gaat schaffen is het goed om te bedenken welk type vacht je mooi vindt. Heb je liever een labradoodle zonder krullen of vind je die krullen juist wel mooi? Er zijn heel veel verschillende fokkers in Nederland te vinden. Je kan dus met al je wensen altijd ergens terecht. Als je aangeeft dat je een labradoodle zonder krullen wilt, dan kan de fokker direct aangeven of dat daar mogelijk is.

Let er wel op de je een echte labradoodle in huis haalt. Controleer altijd de stamboom en bloedlijnen goed. Alleen een echte labradoodle zonder krullen is namelijk geschikt voor allergische mensen, mocht dat de reden zijn dat je dit type wilt.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Labradoodle?

Bekijk dan het Labradoodle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload