Home » Labradoodle wassen: hoe doe je dat?

Labradoodle wassen: hoe doe je dat?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Zo nu en dan zal je de vacht van je labradoodle moeten wassen. Want deze honden houden ervan om te spelen. En dat doen ze regelmatig in de modder en in het water. De vacht wordt dan al snel vies.

Door je labradoodle te wassen krijg je de vacht weer helemaal mooi en zal je hier met de borstel ook veel beter doorheen komen. Maar let op: het is niet goed om je labradoodle al te vaak te wassen. Dit is niet goed voor de huid en vacht. Je moet denken aan een wasbeurt per acht weken. Wil je alles weten over het wassen van je labradoodle? Lees dan zeker even verder.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Labradoodle Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

De vacht van een labradoodle kan zichzelf reinigen

Als het over wassen gaat bedoelen we dat je de labradoodle met shampoo wast. Gewoon afspoelen met water is geen enkel probleem en kan je in theorie zo vaak doen als je zelf wilt. Dit zorgt ervoor dat de hond fris en mooi blijft.

Maar zo nu en dan ontkom je er niet aan om shampoo te gebruiken. Dat moet je wel met mate doen, want te veel shampoo kan de vetlaag van jouw hond aantasten. Daarom moet je je labradoodle de tijd geven om tussen twee wasbeurten te kunnen herstellen. Zo blijft de vetlaag van de labradoodle in goede conditie. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: was de hond om deze reden niet vaker dan 1 keer per 8 weken.

Goed borstelen voor het wassen

Voordat je je labradoodle gaat wassen is het een goed plan om hem eerst even goed uit te borstelen. Zo krijg je direct een groot gedeelte van de viezigheid uit de vacht. Daarnaast kunnen klitten en vilten in de vacht alleen maar erger worden van het wassen. Je krijgt deze er simpelweg niet uit door te wassen. Dit moet je echt doen met kammen en borstelen.

Als je na het wassen jouw labradoodle gaat borstelen en er zitten nog klitten in, is de kans aanwezig dat je grote plukken haren uit trekt. Dit is voor je labradoodle absoluut niet fijn! Sterker nog: hierdoor kan je labradoodle een afkeer voor wassen krijgen.

Haal de juiste producten in huis

Je labradoodle wassen zal doorgaans vrij probleemloos verlopen. Labradoodles houden van water en dat zal met wassen niet anders zijn. Denk er wel aan dat je jouw labradoodle eerst aan de temperatuur van het water laat wennen. Zo voorkom je dat je labradoodle schrikt als de temperatuur warmer of kouder wordt.

Om je labradoodle effectief te wassen moet je goede producten in huis halen. Artikelen die de vacht op de juiste manier ondersteunen en voeden. Je zal op zoek moeten naar een shampoo (en eventueel conditioner) die zo weinig mogelijk negatieve effecten op de huidlaag en de vacht heeft. Zo weet je zeker dat je jouw lieve hond altijd met een gerust hart een wasbeurt kan geven.

Kijk online of ga naar de dierenspeciaalzaak of dierenarts

Om een goede shampoo of conditioner te vinden kun je zelf online kijken en de reviews van verschillende mensen doorlezen. Zij zijn je al voorgegaan en kunnen je dus perfect vertellen of het product geschikt is om je labradoodle mee te wassen.

Daarnaast kan je altijd naar een dierenspeciaalzaak gaan om advies in te winnen. Zij kennen de producten uit het assortiment door en door. Ze kunnen je precies vertellen welke shampoo en conditioner perfect zijn om jouw viervoeter mee te wassen. Ten slotte kan je altijd nog de dierenarts raadplegen. Zij weten vaak ook waar je rekening moet houden bij het uitzoeken van de juiste producten.

 

Wil je alles leren over Labradoodles?

Download dan eens het e-book ‘Labradoodle Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Labradoodle Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Labradoodle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Labradoodle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Labradoodle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Niet iedere labradoodle is hetzelfde. Integendeel zelfs. Per labradoodle kan verschillen welke type het is. Er zijn namelijk allerlei kleuren, maten en vachtsoorten te vinden. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. De kortharige labradoodle is een hond die de laatste...

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Wanneer je graag een labradoodle aan wilt schaffen zal je merken dat je een zeer ruime keuze aan kleuren hebt. Zo zijn er sowieso de 5 hoofdkleuren, te weten zwart, bruin, grijs, rood en blond. Maar er zijn ook nog voldoende varianten te vinden. De labradoodle caramel...

Kosten: de prijs van een labradoodle

Kosten: de prijs van een labradoodle

Aangezien labradoodles enigszins zeldzaam zijn, is het logisch dat de prijs van dit unieke ras dan ook vrij hoog is. Daarmee is de prijs voor labradoodles vaak hoger dan een andere rashond met een goede bloedlijn. Wanneer je een labradoodle voor een bepaalde prijs...