Home » Labradoodle wassen: hoe doe je dat?

Labradoodle wassen: hoe doe je dat?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Zo nu en dan zal je de vacht van je labradoodle moeten wassen. Want deze honden houden ervan om te spelen. En dat doen ze regelmatig in de modder en in het water. De vacht wordt dan al snel vies.

Door je labradoodle te wassen krijg je de vacht weer helemaal mooi en zal je hier met de borstel ook veel beter doorheen komen. Maar let op: het is niet goed om je labradoodle al te vaak te wassen. Dit is niet goed voor de huid en vacht. Je moet denken aan een wasbeurt per acht weken. Wil je alles weten over het wassen van je labradoodle? Lees dan zeker even verder.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

De vacht van een labradoodle kan zichzelf reinigen

Als het over wassen gaat bedoelen we dat je de labradoodle met shampoo wast. Gewoon afspoelen met water is geen enkel probleem en kan je in theorie zo vaak doen als je zelf wilt. Dit zorgt ervoor dat de hond fris en mooi blijft.

Maar zo nu en dan ontkom je er niet aan om shampoo te gebruiken. Dat moet je wel met mate doen, want te veel shampoo kan de vetlaag van jouw hond aantasten. Daarom moet je je labradoodle de tijd geven om tussen twee wasbeurten te kunnen herstellen. Zo blijft de vetlaag van de labradoodle in goede conditie. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: was de hond om deze reden niet vaker dan 1 keer per 8 weken.

Let op: De verzorging van jouw Labradoodle (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Goed borstelen voor het wassen

Voordat je je labradoodle gaat wassen is het een goed plan om hem eerst even goed uit te borstelen. Zo krijg je direct een groot gedeelte van de viezigheid uit de vacht. Daarnaast kunnen klitten en vilten in de vacht alleen maar erger worden van het wassen. Je krijgt deze er simpelweg niet uit door te wassen. Dit moet je echt doen met kammen en borstelen.

Als je na het wassen jouw labradoodle gaat borstelen en er zitten nog klitten in, is de kans aanwezig dat je grote plukken haren uit trekt. Dit is voor je labradoodle absoluut niet fijn! Sterker nog: hierdoor kan je labradoodle een afkeer voor wassen krijgen.

Haal de juiste producten in huis

Je labradoodle wassen zal doorgaans vrij probleemloos verlopen. Labradoodles houden van water en dat zal met wassen niet anders zijn. Denk er wel aan dat je jouw labradoodle eerst aan de temperatuur van het water laat wennen. Zo voorkom je dat je labradoodle schrikt als de temperatuur warmer of kouder wordt.

Om je labradoodle effectief te wassen moet je goede producten in huis halen. Artikelen die de vacht op de juiste manier ondersteunen en voeden. Je zal op zoek moeten naar een shampoo (en eventueel conditioner) die zo weinig mogelijk negatieve effecten op de huidlaag en de vacht heeft. Zo weet je zeker dat je jouw lieve hond altijd met een gerust hart een wasbeurt kan geven.

Leer alles over de verzorging van jouw Labradoodle

Wil je ontdekken hoe je jouw Labradoodle zo goed mogelijk kan verzorgen? Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Kijk online of ga naar de dierenspeciaalzaak of dierenarts

Om een goede shampoo of conditioner te vinden kun je zelf online kijken en de reviews van verschillende mensen doorlezen. Zij zijn je al voorgegaan en kunnen je dus perfect vertellen of het product geschikt is om je labradoodle mee te wassen.

Daarnaast kan je altijd naar een dierenspeciaalzaak gaan om advies in te winnen. Zij kennen de producten uit het assortiment door en door. Ze kunnen je precies vertellen welke shampoo en conditioner perfect zijn om jouw viervoeter mee te wassen. Ten slotte kan je altijd nog de dierenarts raadplegen. Zij weten vaak ook waar je rekening moet houden bij het uitzoeken van de juiste producten.

Verdiep je in de verzorging en gezondheid van jouw Labradoodle

Het belangrijkste dat je als baasje moet doen? Je hond zo verzorgen dat hij gezond en gelukkig is. We raden je daarom aan het e-book Labradoodle Handboek eens te bekijken. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over de verzorging van jouw hond. Zodat jij en jouw Labradoodle zo lang mogelijk van elkaar kunnen genieten!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload