Home » Wat je mag verwachten van je volwassen labradoodle

Wat je mag verwachten van je volwassen labradoodle

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wanneer je een puppy in huis haalt, is het natuurlijk fantastisch om de ontwikkelingen te zien die je labradoodle doormaakt. Je ziet hem of haar steeds iets groter worden en je bent bij alle stappen die je doodle zet. Vanaf dag 1 op de cursus tot labradoodle geslaagd is en de eerste keer dat je met je labradoodle bijvoorbeeld naar de zee gaat.

Het is net of je je kind ziet opgroeien en voor veel mensen is een hond ook echt hun kindje. Op het moment dat je labradoodle volwassen wordt, is deze rond de 18 maanden oud. De labradoodle heeft dan natuurlijk nog steeds zijn of haar tienermaniertjes, maar officieel is op deze leeftijd je labradoodle volwassen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

Zorg dat je je labradoodle liefdevol opvoedt

Hoe je je labradoodle pup behandelt wanneer deze jong is, heeft veel invloed op hoe hij of zij als volwassen labradoodle is. Als je liefde en aandacht aan je pup geeft en vriendelijk met hem of haar omgaat, zal van invloed zijn als de labradoodle volwassen is. Jij als baas hebt van iedereen het meeste invloed hierop.

Dit waarom je vanaf pup tot dat je labradoodle volwassen is ervoor zorgen dat je consequent, maar rechtvaardig, duidelijk, lief en standvastig bent. Zorg dat je je labradoodle op een rustige manier alles leert en dat je hierbij niet geïrriteerd raakt of boos wordt. Dit heeft alleen maar een negatieve invloed en zal doorwerken op je labradoodle als deze volwassen is.

Let op: Het karakter van jouw Labradoodle (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Elke labradoodle wordt anders volwassen

Zoals gezegd zorg dat je je labradoodle pup en volwassen hond alle liefde en aandacht geeft. Door de hond niet te slaan, voorkom je dat het een angstige of bange hond wordt. Het is ook belangrijk als je je labradoodle opvoedt dat je ook veel op je gevoel vertrouwd.

Iedere hond is anders en daarom is er niet 1 specifieke methode die op alle honden toe te passen is. Zorg ervoor dat je altijd in het belang van de hond denkt, zo zorg je ervoor dat je uiteindelijk een tevreden en gelukkige volwassen labradoodle hebt. Mocht je niet zeker weten hoe je het allemaal aan moet pakken zijn er meerdere manieren om dit op te lossen.

Lees opvoedingsboeken of ga op cursus

Je kunt bijvoorbeeld online kijken voor een aantal boeken over labradoodles. Hier staan allerlei tips en tricks in hoe je het beste je labradoodle op kunt voeden. Er zijn boeken te vinden voor pups, maar ook als je wat zoekt voor een volwassen labradoodle is er een groot aanbod.

Het is daarnaast natuurlijk ook mogelijk om een professional in te schakelen. Je kunt advies bij de fokker inwinnen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon op cursus. Er bestaan cursussen voor puppy’s en ook voor volwassen labradoodles. Het aanbod is groot en zo zit er altijd wel een cursus tussen die geschikt is voor jou en je labradoodle.

Leer alles over het karakter van jouw Labradoodle

Wil je alles weten over het karakter van jouw Labradoodle? Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Karakter is al ontwikkeld bij labradoodle die volwassen is

Het kan zijn dat je graag een labradoodle in huis wilt halen, maar dat je liever geen pup wilt. Hiervoor kunnen meerdere redenen zijn natuurlijk. Het opvoeden van een puppy kost erg veel tijd en dat heb je niet als je een labradoodle neemt die volwassen is. Een ander groot voordeel als je een labradoodle aanschaft die volwassen is, is dat je precies weet hoe deze is qua karakter. Je komt niet voor verrassingen te staan, omdat al vaststaat hoe de labradoodle is als volwassen hond.

Het nadeel ervan is dat als deze niet correct opgevoed is, dat je de labradoodle nog moet heropvoeden. Dit kan lastiger zijn als de labradoodle volwassen is, maar aangezien het slimme honden zijn, zal hij of zij het zo geleerd hebben.

Betrouwbare fokker voor een volwassen labradoodle

Als je graag een labradoodle wilt die volwassen is, zijn dit vaak honden die herplaatst moeten worden. Dit kan zijn dat dit vrijwillig gebeurt. Zo kan het zijn dan sommige mensen als puppy tijd hadden voor de hond, maar door een wisseling van baan of bijvoorbeeld een scheiding dit nu niet meer hebben. Op zo’n moment is een herplaatsing van een volwassen labradoodle gewenst en wordt deze of via de fokker of eventueel een asiel aangeboden. Het beste is om dan wel voor een betrouwbare fokker te gaan. Vaak hebben zij de labradoodle ook gefokt en weten dus precies de geschiedenis van de hond.

Labradoodle voelt je feilloos aan

Labradoodles zijn super leuke honden en wanneer je een echte gezinshond in huis wilt halen, moet je echt dit ras hebben. Als puppy zijn ze super schattig en leuk en naarmate de labradoodle volwassen wordt, blijft deze nog steeds erg leuk. Ze voelen precies aan wat je nodig bent en passen hier hun eigen stemming ook op aan. Moet je nodig opgevrolijkt worden, zal hij of zij hiervoor zorgen. Als je getroost moet worden, staat je labradoodle voor je klaar.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Labradoodle?

Bekijk dan het Labradoodle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload