Home » Wat je mag verwachten van je volwassen labradoodle

Wat je mag verwachten van je volwassen labradoodle

⏱ Leestijd: 3 minuten

Wanneer je een puppy in huis haalt, is het natuurlijk fantastisch om de ontwikkelingen te zien die je labradoodle doormaakt. Je ziet hem of haar steeds iets groter worden en je bent bij alle stappen die je doodle zet. Vanaf dag 1 op de cursus tot labradoodle geslaagd is en de eerste keer dat je met je labradoodle bijvoorbeeld naar de zee gaat.

Het is net of je je kind ziet opgroeien en voor veel mensen is een hond ook echt hun kindje. Op het moment dat je labradoodle volwassen wordt, is deze rond de 18 maanden oud. De labradoodle heeft dan natuurlijk nog steeds zijn of haar tienermaniertjes, maar officieel is op deze leeftijd je labradoodle volwassen.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Labradoodle Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

Zorg dat je je labradoodle liefdevol opvoedt

Hoe je je labradoodle pup behandelt wanneer deze jong is, heeft veel invloed op hoe hij of zij als volwassen labradoodle is. Als je liefde en aandacht aan je pup geeft en vriendelijk met hem of haar omgaat, zal van invloed zijn als de labradoodle volwassen is. Jij als baas hebt van iedereen het meeste invloed hierop. Dit waarom je vanaf pup tot dat je labradoodle volwassen is ervoor zorgen dat je consequent, maar rechtvaardig, duidelijk, lief en standvastig bent. Zorg dat je je labradoodle op een rustige manier alles leert en dat je hierbij niet geïrriteerd raakt of boos wordt. Dit heeft alleen maar een negatieve invloed en zal doorwerken op je labradoodle als deze volwassen is.

Elke labradoodle wordt anders volwassen

Zoals gezegd zorg dat je je labradoodle pup en volwassen hond alle liefde en aandacht geeft. Door de hond niet te slaan, voorkom je dat het een angstige of bange hond wordt. Het is ook belangrijk als je je labradoodle opvoedt dat je ook veel op je gevoel vertrouwd. Iedere hond is anders en daarom is er niet 1 specifieke methode die op alle honden toe te passen is. Zorg ervoor dat je altijd in het belang van de hond denkt, zo zorg je ervoor dat je uiteindelijk een tevreden en gelukkige volwassen labradoodle hebt. Mocht je niet zeker weten hoe je het allemaal aan moet pakken zijn er meerdere manieren om dit op te lossen.

Lees opvoedingsboeken of ga op cursus

Je kunt bijvoorbeeld online kijken voor een aantal boeken over labradoodles. Hier staan allerlei tips en tricks in hoe je het beste je labradoodle op kunt voeden. Er zijn boeken te vinden voor pups, maar ook als je wat zoekt voor een volwassen labradoodle is er een groot aanbod. Het is daarnaast natuurlijk ook mogelijk om een professional in te schakelen. Je kunt advies bij de fokker inwinnen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon op cursus. Er bestaan cursussen voor puppy’s en ook voor volwassen labradoodles. Het aanbod is groot en zo zit er altijd wel een cursus tussen die geschikt is voor jou en je labradoodle.

Karakter is al ontwikkeld bij labradoodle die volwassen is

Het kan zijn dat je graag een labradoodle in huis wilt halen, maar dat je liever geen pup wilt. Hiervoor kunnen meerdere redenen zijn natuurlijk. Het opvoeden van een puppy kost erg veel tijd en dat heb je niet als je een labradoodle neemt die volwassen is. Een ander groot voordeel als je een labradoodle aanschaft die volwassen is, is dat je precies weet hoe deze is qua karakter. Je komt niet voor verrassingen te staan, omdat al vaststaat hoe de labradoodle is als volwassen hond. Het nadeel ervan is dat als deze niet correct opgevoed is, dat je de labradoodle nog moet heropvoeden. Dit kan lastiger zijn als de labradoodle volwassen is, maar aangezien het slimme honden zijn, zal hij of zij het zo geleerd hebben.

Betrouwbare fokker voor een volwassen labradoodle

Als je graag een labradoodle wilt die volwassen is, zijn dit vaak honden die herplaatst moeten worden. Dit kan zijn dat dit vrijwillig gebeurt. Zo kan het zijn dan sommige mensen als puppy tijd hadden voor de hond, maar door een wisseling van baan of bijvoorbeeld een scheiding dit nu niet meer hebben. Op zo’n moment is een herplaatsing van een volwassen labradoodle gewenst en wordt deze of via de fokker of eventueel een asiel aangeboden. Het beste is om dan wel voor een betrouwbare fokker te gaan. Vaak hebben zij de labradoodle ook gefokt en weten dus precies de geschiedenis van de hond.

Labradoodle voelt je feilloos aan

Labradoodles zijn super leuke honden en wanneer je een echte gezinshond in huis wilt halen, moet je echt dit ras hebben. Als puppy zijn ze super schattig en leuk en naarmate de labradoodle volwassen wordt, blijft deze nog steeds erg leuk. Ze voelen precies aan wat je nodig bent en passen hier hun eigen stemming ook op aan. Moet je nodig opgevrolijkt worden, zal hij of zij hiervoor zorgen. Als je getroost moet worden, staat je labradoodle voor je klaar.

 

Wil je alles leren over Labradoodles?

Download dan eens het e-book ‘Labradoodle Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Labradoodle Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Labradoodle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Labradoodle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Labradoodle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Niet iedere labradoodle is hetzelfde. Integendeel zelfs. Per labradoodle kan verschillen welke type het is. Er zijn namelijk allerlei kleuren, maten en vachtsoorten te vinden. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. De kortharige labradoodle is een hond die de laatste...

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Wanneer je graag een labradoodle aan wilt schaffen zal je merken dat je een zeer ruime keuze aan kleuren hebt. Zo zijn er sowieso de 5 hoofdkleuren, te weten zwart, bruin, grijs, rood en blond. Maar er zijn ook nog voldoende varianten te vinden. De labradoodle caramel...

Kosten: de prijs van een labradoodle

Kosten: de prijs van een labradoodle

Aangezien labradoodles enigszins zeldzaam zijn, is het logisch dat de prijs van dit unieke ras dan ook vrij hoog is. Daarmee is de prijs voor labradoodles vaak hoger dan een andere rashond met een goede bloedlijn. Wanneer je een labradoodle voor een bepaalde prijs...