Home » Verzorging: hoe verzorg je een labradoodle?

Verzorging: hoe verzorg je een labradoodle?

⏱ Leestijd: 2 minuten

Als het op verzorging aankomt is de labradoodle een van de meest onderhoudsgevoelige rassen. Je moet aan de labradoodle verzorging erg veel tijd besteden. Alleen zo houdt je de vacht in de best mogelijke conditie. Als je dit niet doet zijn de consequenties voor langere tijd merkbaar.

Als je de verzorging van de labradoodle goed bijhoudt zal je een hoop ellende voorkomen. Zo merk je dat je er steeds minder tijd aan kwijt bent. Wanneer je de verzorging laat verslonzen zullen er veel klitten en vilten in de vacht komen. Dit komt vroeg of laat tot een punt dat je deze er niet meer uit kunt krijgen.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Labradoodle Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

Geef de vacht de juiste verzorging

Het type vacht van de labradoodle is perfect voor mensen met allergieën. De voorwaarde hierbij is wel dat je een echte labradoodle hebt én dat je de labradoodle verzorging op orde hebt. Als je de vacht van je labradoodle niet juist verzorgt is de kans op allergische reacties weer groter.

Bij honden komt een bepaald eiwit voor in het speeksel en de huidschilfers. Deze zijn mede de oorzaak van een allergische reactie. Bij een labradoodle zit de vacht zo dicht op elkaar dat de huidschilfers er niet af kunnen vallen. Zo is de kans dat je dit eiwit inademt kleiner en zul je dus minder reacties krijgen.

Schaf de juiste spullen aan

Om de vacht van je labradoodle de juiste verzorging te bieden kan je speciale trimspullen aanschaffen. Je kunt zo zelf de vacht van je labradoodle trimmen. Door dit zelf te doen bespaar je veel geld uit bij een professionele trimsalon. Hier ben je al gauw tussen de 60 en 100 euro per keer kwijt, afhankelijk van hoe groot je labradoodle is.

Om het trimmen zelf goed te doen kan je online video’s bekijken. Daarin leer je hoe je de vacht het beste kan verzorgen. Je kunt ook zelf je labradoodle plukken. Zo wordt de vacht korter en kan je er sneller doorheen kammen en borstelen. Klitten en vilten worden hier ook minder door.

Werk van onder naar boven

Zoals gezegd heeft je labradoodle goede verzorging nodig. Je moet daarom precies weten hoe je de doodle moet borstelen. Als je enkel de bovenkant van de vacht borstelt doe je het niet op de juiste manier. Zo kun je onderliggende vilten en klitten missen.

Je moet ook echt de onderkant van de vacht meenemen om ervoor te zorgen dat de grote vilten en klitten verdwijnen. Het beste is om te beginnen bij de poten van de labradoodle, om vervolgens langzaam naar boven te werken. Zo kom je onder alle vacht lagen en weet je zeker dat je helemaal niets vergeet. Hiervoor kun je tips vragen bij de fokker waar je de labradoodle hebt aangeschaft.

Zoek een goede trimsalon

Je kunt het jezelf ook gewoon gemakkelijk maken en hulp inroepen van een professional. Dit kost redelijk wat geld, maar zo weet je in ieder geval dat dit goed gebeurd. Een trimster weet precies hoe een labradoodle eruit hoort te zien en kan deze het juiste kapsel geven.

Het is ook mogelijk om je labradoodle te laten scheren. Dit vinden sommige mensen niet mooi, maar kan je een hoop tijd en moeite schelen bij de verzorging. Je kunt online zoeken naar een goede en professionele trimsalon. Zo vind je makkelijk een salon die aansluit bij jouw behoeftes.

 

Wil je alles leren over Labradoodles?

Download dan eens het e-book ‘Labradoodle Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Labradoodle Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Labradoodle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Labradoodle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Labradoodle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Niet iedere labradoodle is hetzelfde. Integendeel zelfs. Per labradoodle kan verschillen welke type het is. Er zijn namelijk allerlei kleuren, maten en vachtsoorten te vinden. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. De kortharige labradoodle is een hond die de laatste...

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Wanneer je graag een labradoodle aan wilt schaffen zal je merken dat je een zeer ruime keuze aan kleuren hebt. Zo zijn er sowieso de 5 hoofdkleuren, te weten zwart, bruin, grijs, rood en blond. Maar er zijn ook nog voldoende varianten te vinden. De labradoodle caramel...

Kosten: de prijs van een labradoodle

Kosten: de prijs van een labradoodle

Aangezien labradoodles enigszins zeldzaam zijn, is het logisch dat de prijs van dit unieke ras dan ook vrij hoog is. Daarmee is de prijs voor labradoodles vaak hoger dan een andere rashond met een goede bloedlijn. Wanneer je een labradoodle voor een bepaalde prijs...