Home » Verzorging: hoe verzorg je een labradoodle?

Verzorging: hoe verzorg je een labradoodle?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Als het op verzorging aankomt is de labradoodle een van de meest onderhoudsgevoelige rassen. Je moet aan de labradoodle verzorging erg veel tijd besteden. Alleen zo houdt je de vacht in de best mogelijke conditie. Als je dit niet doet zijn de consequenties voor langere tijd merkbaar.

Als je de verzorging van de labradoodle goed bijhoudt zal je een hoop ellende voorkomen. Zo merk je dat je er steeds minder tijd aan kwijt bent. Wanneer je de verzorging laat verslonzen zullen er veel klitten en vilten in de vacht komen. Dit komt vroeg of laat tot een punt dat je deze er niet meer uit kunt krijgen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

Geef de vacht de juiste verzorging

Het type vacht van de labradoodle is perfect voor mensen met allergieën. De voorwaarde hierbij is wel dat je een echte labradoodle hebt én dat je de labradoodle verzorging op orde hebt. Als je de vacht van je labradoodle niet juist verzorgt is de kans op allergische reacties weer groter.

Bij honden komt een bepaald eiwit voor in het speeksel en de huidschilfers. Deze zijn mede de oorzaak van een allergische reactie. Bij een labradoodle zit de vacht zo dicht op elkaar dat de huidschilfers er niet af kunnen vallen. Zo is de kans dat je dit eiwit inademt kleiner en zul je dus minder reacties krijgen.

Let op: De verzorging van jouw Labradoodle (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Schaf de juiste spullen aan

Om de vacht van je labradoodle de juiste verzorging te bieden kan je speciale trimspullen aanschaffen. Je kunt zo zelf de vacht van je labradoodle trimmen. Door dit zelf te doen bespaar je veel geld uit bij een professionele trimsalon. Hier ben je al gauw tussen de 60 en 100 euro per keer kwijt, afhankelijk van hoe groot je labradoodle is.

Om het trimmen zelf goed te doen kan je online video’s bekijken. Daarin leer je hoe je de vacht het beste kan verzorgen. Je kunt ook zelf je labradoodle plukken. Zo wordt de vacht korter en kan je er sneller doorheen kammen en borstelen. Klitten en vilten worden hier ook minder door.

Werk van onder naar boven

Zoals gezegd heeft je labradoodle goede verzorging nodig. Je moet daarom precies weten hoe je de doodle moet borstelen. Als je enkel de bovenkant van de vacht borstelt doe je het niet op de juiste manier. Zo kun je onderliggende vilten en klitten missen.

Je moet ook echt de onderkant van de vacht meenemen om ervoor te zorgen dat de grote vilten en klitten verdwijnen. Het beste is om te beginnen bij de poten van de labradoodle, om vervolgens langzaam naar boven te werken. Zo kom je onder alle vacht lagen en weet je zeker dat je helemaal niets vergeet. Hiervoor kun je tips vragen bij de fokker waar je de labradoodle hebt aangeschaft.

Leer alles over de verzorging van jouw Labradoodle

Wil je ontdekken hoe je jouw Labradoodle zo goed mogelijk kan verzorgen? Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Zoek een goede trimsalon

Je kunt het jezelf ook gewoon gemakkelijk maken en hulp inroepen van een professional. Dit kost redelijk wat geld, maar zo weet je in ieder geval dat dit goed gebeurd. Een trimster weet precies hoe een labradoodle eruit hoort te zien en kan deze het juiste kapsel geven.

Het is ook mogelijk om je labradoodle te laten scheren. Dit vinden sommige mensen niet mooi, maar kan je een hoop tijd en moeite schelen bij de verzorging. Je kunt online zoeken naar een goede en professionele trimsalon. Zo vind je makkelijk een salon die aansluit bij jouw behoeftes.

Verdiep je in de verzorging en gezondheid van jouw Labradoodle

Het belangrijkste dat je als baasje moet doen? Je hond zo verzorgen dat hij gezond en gelukkig is. We raden je daarom aan het e-book Labradoodle Handboek eens te bekijken. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over de verzorging van jouw hond. Zodat jij en jouw Labradoodle zo lang mogelijk van elkaar kunnen genieten!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload