Home » Labradoodle trimmen: Een trimsalon of zelf?

Labradoodle trimmen: Een trimsalon of zelf?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Als je naar de vacht van een labradoodle kijkt, zijn er 3 verschillende versies te vinden. Elke labradoodle heeft een unieke vacht, aar om het makkelijk te maken zijn er 3 types te benoemen. Dit zijn de curly, curly fleece en wavy fleece. De curly vacht heeft het meeste weg van de vacht van een poedel. Deze heeft kleine stevige en sterke krullen.

De curly fleece heeft dan weer wat langere krullen die wat groter zijn. Een labradoodle met wavy fleece heeft een steile vacht waar een hele lichte slag in zit. Dit laatste type is een wat langere vacht. Het is verstandig om een labradoodle te laten trimmen ongeacht welk vachttype deze heeft. Dit zou je eventueel ook zelf kunnen doen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

Vraag de trimsalon om tips voor je labradoodle

Als je de vacht van een labradoodle niet goed verzorgd, is de kans groot dat deze gaat klitten en er grote vilten in komen te zitten. Wanneer dit geruime tijd niet verzorgd wordt, kan het zijn dat je hier niet meer normaal doorheen kunt komen. Het is daarom verstandig om minimaal 1 keer per week en het liefst vaker de vacht van je labradoodle te borstelen.

Daarnaast is het ook verstandig minimaal 2 maal per jaar je labradoodle te laten trimmen. Zo weet je zeker dat de vacht van je hond mooi blijft en je zo zelf de verzorging van je labradoodle ook zeer eenvoudig kan blijven doen. Je kunt bij de trimsalon ook om tips vragen om de vacht zo mooi mogelijk te houden.

Let op: De verzorging van jouw Labradoodle (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Verzorg de vacht goed

Het fijne aan de labradoodle vacht is dat ze geen dubbele vacht hebben. Dit houdt in dat ze niet verharen. De nieuwe vacht komt gewoon door de oude vacht heen. Door deze vaak genoeg te borstelen, komen de oude haren eruit en blijven enkel de nieuwe haren achter. Dit wordt ook wel de vachtwissel genoemd.

Als labradoodle puppy’s jong zijn, voelt de vacht heel zacht aan en als ze volwassen worden, wordt deze wat stugger en harder. Het is daarom van belang deze zowel als je labradoodle jong is als wanneer deze volwassen is de vacht goed te verzorgen. Door je labradoodle te trimmen vanaf jonge leeftijd, blijft de vacht in optimale conditie.

Laat je labradoodle wennen aan het trimmen als pup

Wanneer je van plan ben regelmatig naar de trimsalon te gaan om de vacht van je labradoodle te laten trimmen, dan kun je hier het beste op jonge leeftijd mee beginnen. Bij zo’n afspraak kan een labradoodle pup alvast wennen hoe het in z’n werk gaat en zo leert de labradoodle dat trimmen niet eng is.

Ook maken ze hier alvast kennis met het wassen en drogen. Hier heb je op latere leeftijd gemak van. Door ook thuis vanaf jonge leeftijd de vacht goed te borstelen en kammen, went de hond hieraan en wordt het trimmen van de labradoodle voor de professional alleen maar eenvoudiger.

Leer alles over de verzorging van jouw Labradoodle

Wil je ontdekken hoe je jouw Labradoodle zo goed mogelijk kan verzorgen? Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Zelf je labradoodle trimmen? Doe een cursus!

Als je je labradoodle laat trimmen in een professionele salon kan je dit al gauw tussen de 65 en 100 euro per keer kosten afhankelijk van het formaat. Het is ook mogelijk om zelf je labradoodle te trimmen, maar dan moet je je wel goed inlezen hoe dit precies moet. Je zult daarnaast in goede spullen voor het trimmen moeten investeren. Door goed materiaal te gebruiken, zal het trimmen veel eenvoudiger gaan.

Om het echt goed onder de knie te krijgen, kun je een cursus doen en zo leren hoe het echt moet. Een labradoodle heeft namelijk een eigen manier hoe de vacht getrimd en geknipt moet worden. Dit type ras hoort niet een kapsel zoals een poeder te krijgen, zoals sommigen misschien denken.

Verdiep je in de verzorging en gezondheid van jouw Labradoodle

Het belangrijkste dat je als baasje moet doen? Je hond zo verzorgen dat hij gezond en gelukkig is. We raden je daarom aan het e-book Labradoodle Handboek eens te bekijken. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over de verzorging van jouw hond. Zodat jij en jouw Labradoodle zo lang mogelijk van elkaar kunnen genieten!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload