Home » Labradoodle trimmen: Een trimsalon of zelf?

Labradoodle trimmen: Een trimsalon of zelf?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Als je naar de vacht van een labradoodle kijkt, zijn er 3 verschillende versies te vinden. Elke labradoodle heeft een unieke vacht, maar om het makkelijk te maken zijn er 3 types te benoemen. Dit zijn de curly, curly fleece en wavy fleece. De curly vacht heeft het meeste weg van de vacht van een poedel. Deze heeft kleine stevige en sterke krullen.

De curly fleece heeft dan weer wat langere krullen die wat groter zijn. Een labradoodle met wavy fleece heeft een steile vacht waar een hele lichte slag in zit. Dit laatste type is een wat langere vacht. Het is verstandig om een labradoodle te laten trimmen ongeacht welk vachttype deze heeft. Dit zou je eventueel ook zelf kunnen doen.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Labradoodle Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

Vraag de trimsalon om tips voor je labradoodle

Als je de vacht van een labradoodle niet goed verzorgd, is de kans groot dat deze gaat klitten en er grote vilten in komen te zitten. Wanneer dit geruime tijd niet verzorgd wordt, kan het zijn dat je hier niet meer normaal doorheen kunt komen. Het is daarom verstandig om minimaal 1 keer per week en het liefst vaker de vacht van je labradoodle te borstelen. Daarnaast is het ook verstandig minimaal 2 maal per jaar je labradoodle te laten trimmen. Zo weet je zeker dat de vacht van je hond mooi blijft en je zo zelf de verzorging van je labradoodle ook zeer eenvoudig kan blijven doen. Je kunt bij de trimsalon ook om tips vragen om de vacht zo mooi mogelijk te houden.

Verzorg de vacht goed

Het fijne aan de labradoodle vacht is dat ze geen dubbele vacht hebben. Dit houdt in dat ze niet verharen. De nieuwe vacht komt gewoon door de oude vacht heen. Door deze vaak genoeg te borstelen, komen de oude haren eruit en blijven enkel de nieuwe haren achter. Dit wordt ook wel de vachtwissel genoemd. Als labradoodle puppy’s jong zijn, voelt de vacht heel zacht aan en als ze volwassen worden, wordt deze wat stugger en harder. Het is daarom van belang deze zowel als je labradoodle jong is als wanneer deze volwassen is de vacht goed te verzorgen. Door je labradoodle te trimmen vanaf jonge leeftijd, blijft de vacht in optimale conditie.

Laat je labradoodle wennen aan het trimmen als pup

Wanneer je van plan ben regelmatig naar de trimsalon te gaan om de vacht van je labradoodle te laten trimmen, dan kun je hier het beste op jonge leeftijd mee beginnen. Bij zo’n afspraak kan een labradoodle pup alvast wennen hoe het in z’n werk gaat en zo leert de labradoodle dat trimmen niet eng is. Ook maken ze hier alvast kennis met het wassen en drogen. Hier heb je op latere leeftijd gemak van. Door ook thuis vanaf jonge leeftijd de vacht goed te borstelen en kammen, went de hond hieraan en wordt het trimmen van de labradoodle voor de professional alleen maar eenvoudiger.

Zelf je labradoodle trimmen? Doe een cursus!

Als je je labradoodle laat trimmen in een professionele salon kan je dit al gauw tussen de 65 en 100 euro per keer kosten afhankelijk van het formaat. Het is ook mogelijk om zelf je labradoodle te trimmen, maar dan moet je je wel goed inlezen hoe dit precies moet. Je zult daarnaast in goede spullen voor het trimmen moeten investeren. Door goed materiaal te gebruiken, zal het trimmen veel eenvoudiger gaan. Om het echt goed onder de knie te krijgen, kun je een cursus doen en zo leren hoe het echt moet. Een labradoodle heeft namelijk een eigen manier hoe de vacht getrimd en geknipt moet worden. Dit type ras hoort niet een kapsel zoals een poeder te krijgen, zoals sommigen misschien denken.

 

Wil je alles leren over Labradoodles?

Download dan eens het e-book ‘Labradoodle Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Labradoodle Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Labradoodle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Labradoodle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Labradoodle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Niet iedere labradoodle is hetzelfde. Integendeel zelfs. Per labradoodle kan verschillen welke type het is. Er zijn namelijk allerlei kleuren, maten en vachtsoorten te vinden. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. De kortharige labradoodle is een hond die de laatste...

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Wanneer je graag een labradoodle aan wilt schaffen zal je merken dat je een zeer ruime keuze aan kleuren hebt. Zo zijn er sowieso de 5 hoofdkleuren, te weten zwart, bruin, grijs, rood en blond. Maar er zijn ook nog voldoende varianten te vinden. De labradoodle caramel...

Kosten: de prijs van een labradoodle

Kosten: de prijs van een labradoodle

Aangezien labradoodles enigszins zeldzaam zijn, is het logisch dat de prijs van dit unieke ras dan ook vrij hoog is. Daarmee is de prijs voor labradoodles vaak hoger dan een andere rashond met een goede bloedlijn. Wanneer je een labradoodle voor een bepaalde prijs...