Home » Labradoodle shampoo: Koop een goede die niet schadelijk is

Labradoodle shampoo: Koop een goede die niet schadelijk is

⏱ Leestijd: 3 minuten

Wil je jouw labradoodle gaan wassen en zoek je informatie over de juiste shampoo? Waarschijnlijk wel, want anders was je niet op dit artikel uitgekomen. Wij vertellen je alles over de beste shampoo die je kan gebruiken.

Als je je labradoodle wilt wassen moet je er rekening houden dat je dit niet te vaak doet. Hiermee kun je namelijk de vetlaag op de huid aantasten. Dat kan schadelijk zijn voor je labradoodle. Is de wasbeurt echt nodig? Kies dan een echte labradoodle shampoo uit, die zo min mogelijk schade toebrengt aan de vetlaag en de huid van jouw hond. Er zijn verschillende plekken waar je een goede shampoo kunt kopen. Door goed de beschrijving te lezen ontdek je al snel of deze voor jouw hond geschikt is.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

Ruim assortiment labradoodle shampoo’s bij de dierenspeciaalzaak

Door niet te vaak te wassen geef je de huid van je labradoodle de kans om te herstellen van de wasbeurt. Probeer het maximaal 1 keer per 8 weken te doen. Zo kan de vetlaag weer opgebouwd worden en zal de huid sterk en gezond blijven. Het is van belang om een goede kwaliteit shampoo te kopen en je hierover goed te laten adviseren.

Je kunt hiervoor aankloppen bij een dierenspeciaalzaak. Zij hebben een ruim assortiment van shampoo’s en kunnen je een passend en persoonlijk advies geven voor jouw labradoodle. Zo weet je zeker dat je thuiskomt met een shampoo die goed is voor jouw hond. Je kan dan met een gerust hard de wasbeurt beginnen.

Let op: De verzorging van jouw Labradoodle (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Klitten en vilten verwijderen voor het wassen met shampoo

Als je een shampoo voor je labradoodle gebruikt die niet specifiek voor die vacht geschikt is, kan het zijn dat deze al snel minder zacht en glanzend wordt. Haal dus een shampoo in huis die bij de vacht van je labradoodle past.

Voordat je begint met wassen zul je de vacht van je labradoodle ook voor moeten bereiden. Deze zul je moeten borstelen en kammen om de klitten en vilten eruit te krijgen. Als je dit laat zitten bij het wassen worden ze namelijk alleen maar erger. Als je dan na het wassen gaat borstelen en kammen, is de kans groot dat je hele plukken vacht los kamt. Dat is absoluut niet de bedoeling.

Na een modderbad even met shampoo wassen

Omdat de labradoodle een zelfreinigende vacht heeft, hoef je een labradoodle niet al te vaak met shampoo te wassen. De vacht van een labradoodle zorgt er namelijk zelf voor dat bacteriën het lichaam verlaten. Hierdoor blijven er geen nare geuren achter in de vacht van je labradoodle.

Heeft je labradoodle zich flink uitgeleefd en in de modder gespeeld? Dan is het natuurlijk wel een goed plan deze even te wassen. Er bestaan speciale verzorgingssets voor labradoodles waar ook een shampoo bij zit. Bij dit product weet je zeker dat het voor je labradoodle gemaakt is. Deze producten zullen dus geen schade toebrengen aan de vetlaag en de huid.

Leer alles over de verzorging van jouw Labradoodle

Wil je ontdekken hoe je jouw Labradoodle zo goed mogelijk kan verzorgen? Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Goed de shampoo uitspoelen

Wordt het echt tijd om je labradoodle te wassen? Maak dan eerst de vacht goed nat. Daarna kun je de shampoo op je labradoodle aanbrengen en deze goed over het hele lichaam van de hond te verdelen. Als de shampoo even in je labradoodle heeft kunnen intrekken, moet je het heel erg goed uitspoelen.

Het beste is dan om van boven naar beneden te werken met een iets hardere waterstraal. Zo spoel je eenvoudig alle shampoo uit de vacht van de labradoodle. Als je ook nog een conditioner wilt gebruiken kun je dit daarna aanbrengen op de vacht en ook even in laten trekken. Vervolgens spoel je alles nog een keer heel goed uit.

Verdiep je in de verzorging en gezondheid van jouw Labradoodle

Het belangrijkste dat je als baasje moet doen? Je hond zo verzorgen dat hij gezond en gelukkig is. We raden je daarom aan het e-book Labradoodle Handboek eens te bekijken. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over de verzorging van jouw hond. Zodat jij en jouw Labradoodle zo lang mogelijk van elkaar kunnen genieten!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload