Home » Labradoodle shampoo: Koop een goede die niet schadelijk is

Labradoodle shampoo: Koop een goede die niet schadelijk is

⏱ Leestijd: 3 minuten

Wil je jouw labradoodle gaan wassen en zoek je informatie over de juiste shampoo? Waarschijnlijk wel, want anders was je niet op dit artikel uitgekomen. Wij vertellen je alles over de beste shampoo die je kan gebruiken.

Als je je labradoodle wilt wassen moet je er rekening houden dat je dit niet te vaak doet. Hiermee kun je namelijk de vetlaag op de huid aantasten. Dat kan schadelijk zijn voor je labradoodle. Is de wasbeurt echt nodig? Kies dan een echte labradoodle shampoo uit, die zo min mogelijk schade toebrengt aan de vetlaag en de huid van jouw hond. Er zijn verschillende plekken waar je een goede shampoo kunt kopen. Door goed de beschrijving te lezen ontdek je al snel of deze voor jouw hond geschikt is.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Labradoodle Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

Ruim assortiment labradoodle shampoo’s bij de dierenspeciaalzaak

Door niet te vaak te wassen geef je de huid van je labradoodle de kans om te herstellen van de wasbeurt. Probeer het maximaal 1 keer per 8 weken te doen. Zo kan de vetlaag weer opgebouwd worden en zal de huid sterk en gezond blijven. Het is van belang om een goede kwaliteit shampoo te kopen en je hierover goed te laten adviseren.

Je kunt hiervoor aankloppen bij een dierenspeciaalzaak. Zij hebben een ruim assortiment van shampoo’s en kunnen je een passend en persoonlijk advies geven voor jouw labradoodle. Zo weet je zeker dat je thuiskomt met een shampoo die goed is voor jouw hond. Je kan dan met een gerust hard de wasbeurt beginnen.

Klitten en vilten verwijderen voor het wassen met shampoo

Als je een shampoo voor je labradoodle gebruikt die niet specifiek voor die vacht geschikt is, kan het zijn dat deze al snel minder zacht en glanzend wordt. Haal dus een shampoo in huis die bij de vacht van je labradoodle past.

Voordat je begint met wassen zul je de vacht van je labradoodle ook voor moeten bereiden. Deze zul je moeten borstelen en kammen om de klitten en vilten eruit te krijgen. Als je dit laat zitten bij het wassen worden ze namelijk alleen maar erger. Als je dan na het wassen gaat borstelen en kammen, is de kans groot dat je hele plukken vacht los kamt. Dat is absoluut niet de bedoeling.

Na een modderbad even met shampoo wassen

Omdat de labradoodle een zelfreinigende vacht heeft, hoef je een labradoodle niet al te vaak met shampoo te wassen. De vacht van een labradoodle zorgt er namelijk zelf voor dat bacteriën het lichaam verlaten. Hierdoor blijven er geen nare geuren achter in de vacht van je labradoodle.

Heeft je labradoodle zich flink uitgeleefd en in de modder gespeeld? Dan is het natuurlijk wel een goed plan deze even te wassen. Er bestaan speciale verzorgingssets voor labradoodles waar ook een shampoo bij zit. Bij dit product weet je zeker dat het voor je labradoodle gemaakt is. Deze producten zullen dus geen schade toebrengen aan de vetlaag en de huid.

Goed de shampoo uitspoelen

Wordt het echt tijd om je labradoodle te wassen? Maak dan eerst de vacht goed nat. Daarna kun je de shampoo op je labradoodle aanbrengen en deze goed over het hele lichaam van de hond te verdelen. Als de shampoo even in je labradoodle heeft kunnen intrekken, moet je het heel erg goed uitspoelen.

Het beste is dan om van boven naar beneden te werken met een iets hardere waterstraal. Zo spoel je eenvoudig alle shampoo uit de vacht van de labradoodle. Als je ook nog een conditioner wilt gebruiken kun je dit daarna aanbrengen op de vacht en ook even in laten trekken. Vervolgens spoel je alles nog een keer heel goed uit.

 

Wil je alles leren over Labradoodles?

Download dan eens het e-book ‘Labradoodle Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Labradoodle Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Labradoodle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Labradoodle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Labradoodle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Niet iedere labradoodle is hetzelfde. Integendeel zelfs. Per labradoodle kan verschillen welke type het is. Er zijn namelijk allerlei kleuren, maten en vachtsoorten te vinden. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. De kortharige labradoodle is een hond die de laatste...

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Wanneer je graag een labradoodle aan wilt schaffen zal je merken dat je een zeer ruime keuze aan kleuren hebt. Zo zijn er sowieso de 5 hoofdkleuren, te weten zwart, bruin, grijs, rood en blond. Maar er zijn ook nog voldoende varianten te vinden. De labradoodle caramel...

Kosten: de prijs van een labradoodle

Kosten: de prijs van een labradoodle

Aangezien labradoodles enigszins zeldzaam zijn, is het logisch dat de prijs van dit unieke ras dan ook vrij hoog is. Daarmee is de prijs voor labradoodles vaak hoger dan een andere rashond met een goede bloedlijn. Wanneer je een labradoodle voor een bepaalde prijs...