Home » Maak kennis met de labradoodle in het rood

Maak kennis met de labradoodle in het rood

⏱ Leestijd: 3 minuten

Er zijn ontzettend veel verschillende kleuren labradoodles te vinden. Je kunt zwarte en rode labradoodles vinden, maar ook de kleuren lila en blauw bestaan echt. Welke kleur je ook mooi vindt; er is altijd wel een labradoodle te vinden die bij jouw wensen aansluit.

Mensen zijn vaak specifiek op zoek naar een bepaalde kleur en zoeken hier het gehele internet voor af. Voor iedereen die op zoek is naar informatie over rode labradoodles hebben we dit artikel geschreven. Veel leesplezier!

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Labradoodle Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

Een rode labradoodle met een zwarte neus

Van de 12 verschillende kleuren waar de labradoodle in te verkrijgen is, is rood er één. Deze hebben dan een egale dieprode kleur, waarbij de neus zwart is. Bij de wortels van de vacht is de kleur al net zo dieprood. Het kan wel voorkomen dat een labradoodle, naarmate deze ouder wordt, wat lichter van kleur wordt.

De rode vacht is erg stevig en komt in twee varianten: krullend of fleece. Het is maar net naar welk type jouw voorkeur uitgaat.

De rode kleur kan door omstandigheden lichter worden

Wanneer je labradoodle ouder wordt kan de kleur veranderen. Dit kan bijvoorbeeld door de zon komen. Doordat de zon op de vacht schijnt, wordt deze lichter. Er ontstaan een soort highlights. Dit is een fenomeen dat je bij labradoodles van alle kleuren terug ziet komen.

De reden hiervoor is het actieve, speelse karakter dat labradoodles hebben. Zij zijn er gek op om met de baas te genieten van lange wandelingen. Door al die uren buiten in de zon verkleurt de vacht langzaam maar zeker.

Verschillende soorten rode labradoodles

De kleur van een echte rode labradoodle is mahogany rood en deze kleur is ontzettend populair. Dit is waarschijnlijk omdat een labradoodle met deze kleur echt op een teddybeer lijkt. Een echte rode labradoodle heeft naast een zwarte neus ook donkerbruine ogen. Wanneer dit niet het geval is weet je dat het geen raszuivere labradoodle is.

Er zijn naast deze donkerrode kleur ook labradoodles te vinden met een gember kleur of een diepe kastanjekleur.

De kleur van de labradoodle zegt niets over het karakter

Het is niet zo dat een labradoodle met een andere kleur vacht, ook een ander karakter heeft. Je mag er daarom vanuit gaan dat een rode labradoodle eenzelfde karakter heeft als een zwarte of crème kleurige. Je kan er daarom prima vanuit gaan dat een rode labradoodle net zo goed met mensen en dieren om kan gaan als zijn anders gekleurde vrienden.

Dit lieve karakter komt vooral voort uit zowel de poedel en de labrador. Deze honden zijn namelijk beide perfecte gezinshonden. Ze kunnen goed met kinderen overweg en zijn daarnaast ook nog eens ontzettend slim.

De wollen rode labradoodle

De rode labradoodle bestaat in drie verschillende type vachten. Zo kunnen ze een wollen, fleece of steile vacht hebben. De wollen vacht lijkt het meest op de poedel. Die is dik, krullend en haart niet. Deze vacht is wel het meest onderhoudsgevoelig. Er kunnen veel klitten en vilten in gaan zitten. Regelmatig borstelen is daardoor wel vereist. Niet alleen door jezelf, maar ook met de hulp van een professional. Maak dus regelmatig een afspraak bij de trimsalon, zodat jouw hond altijd perfect verzorgd wordt.

De rode fleece labradoodle en de rode labradoodle met steile vacht

De rode fleece labradoodle heeft zijdezacht golvend of krullend haar. Dit type verhaart ook weinig en heeft enkel een regelmatige borstelbeurt nodig. Daarnaast moet je bij dit type vacht zo nu en dan de haren rondom de ogen, oren en voeten wegknippen.

Het type rode labradoodle met steile vacht heeft juist een lange en steile vacht, zoals een labrador dat heeft. Deze vacht zal wel verharen, geeft een geur af en zal hoogstwaarschijnlijk allergieën uitlokken. Om het verharen op gang te helpen zul je dit type rode labrador regelmatig moeten borstelen.

 

Wil je alles leren over Labradoodles?

Download dan eens het e-book ‘Labradoodle Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Labradoodle Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Labradoodle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Labradoodle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Labradoodle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Niet iedere labradoodle is hetzelfde. Integendeel zelfs. Per labradoodle kan verschillen welke type het is. Er zijn namelijk allerlei kleuren, maten en vachtsoorten te vinden. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. De kortharige labradoodle is een hond die de laatste...

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Wanneer je graag een labradoodle aan wilt schaffen zal je merken dat je een zeer ruime keuze aan kleuren hebt. Zo zijn er sowieso de 5 hoofdkleuren, te weten zwart, bruin, grijs, rood en blond. Maar er zijn ook nog voldoende varianten te vinden. De labradoodle caramel...

Kosten: de prijs van een labradoodle

Kosten: de prijs van een labradoodle

Aangezien labradoodles enigszins zeldzaam zijn, is het logisch dat de prijs van dit unieke ras dan ook vrij hoog is. Daarmee is de prijs voor labradoodles vaak hoger dan een andere rashond met een goede bloedlijn. Wanneer je een labradoodle voor een bepaalde prijs...