Home » Maak kennis met de labradoodle in het rood

Maak kennis met de labradoodle in het rood

⏱ Leestijd: 3 minuten

Er zijn ontzettend veel verschillende kleuren labradoodles te vinden. Je kunt zwarte en rode labradoodles vinden, maar ook de kleuren lila en blauw bestaan echt. Welke kleur je ook mooi vindt; er is altijd wel een labradoodle te vinden die bij jouw wensen aansluit.

Mensen zijn vaak specifiek op zoek naar een bepaalde kleur en zoeken hier het gehele internet voor af. Voor iedereen die op zoek is naar informatie over rode labradoodles hebben we dit artikel geschreven. Veel leesplezier!

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

Een rode labradoodle met een zwarte neus

Van de 12 verschillende kleuren waar de labradoodle in te verkrijgen is, is rood er één. Deze hebben dan een egale dieprode kleur, waarbij de neus zwart is. Bij de wortels van de vacht is de kleur al net zo dieprood. Het kan wel voorkomen dat een labradoodle, naarmate deze ouder wordt, wat lichter van kleur wordt.

De rode vacht is erg stevig en komt in twee varianten: krullend of fleece. Het is maar net naar welk type jouw voorkeur uitgaat.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Labradoodle wordt ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De rode kleur kan door omstandigheden lichter worden

Wanneer je labradoodle ouder wordt kan de kleur veranderen. Dit kan bijvoorbeeld door de zon komen. Doordat de zon op de vacht schijnt, wordt deze lichter. Er ontstaan een soort highlights. Dit is een fenomeen dat je bij labradoodles van alle kleuren terug ziet komen.

De reden hiervoor is het actieve, speelse karakter dat labradoodles hebben. Zij zijn er gek op om met de baas te genieten van lange wandelingen. Door al die uren buiten in de zon verkleurt de vacht langzaam maar zeker.

Verschillende soorten rode labradoodles

De kleur van een echte rode labradoodle is mahogany rood en deze kleur is ontzettend populair. Dit is waarschijnlijk omdat een labradoodle met deze kleur echt op een teddybeer lijkt. Een echte rode labradoodle heeft naast een zwarte neus ook donkerbruine ogen. Wanneer dit niet het geval is weet je dat het geen raszuivere labradoodle is.

Er zijn naast deze donkerrode kleur ook labradoodles te vinden met een gember kleur of een diepe kastanjekleur.

Leer alles over jouw lieve Labradoodle

Wil je álles leren over jouw Labradoodle? Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De kleur van de labradoodle zegt niets over het karakter

Het is niet zo dat een labradoodle met een andere kleur vacht, ook een ander karakter heeft. Je mag er daarom vanuit gaan dat een rode labradoodle eenzelfde karakter heeft als een zwarte of crème kleurige. Je kan er daarom prima vanuit gaan dat een rode labradoodle net zo goed met mensen en dieren om kan gaan als zijn anders gekleurde vrienden.

Dit lieve karakter komt vooral voort uit zowel de poedel en de labrador. Deze honden zijn namelijk beide perfecte gezinshonden. Ze kunnen goed met kinderen overweg en zijn daarnaast ook nog eens ontzettend slim.

De wollen rode labradoodle

De rode labradoodle bestaat in drie verschillende type vachten. Zo kunnen ze een wollen, fleece of steile vacht hebben. De wollen vacht lijkt het meest op de poedel. Die is dik, krullend en haart niet. Deze vacht is wel het meest onderhoudsgevoelig. Er kunnen veel klitten en vilten in gaan zitten. Regelmatig borstelen is daardoor wel vereist. Niet alleen door jezelf, maar ook met de hulp van een professional. Maak dus regelmatig een afspraak bij de trimsalon, zodat jouw hond altijd perfect verzorgd wordt.

De rode fleece labradoodle en de rode labradoodle met steile vacht

De rode fleece labradoodle heeft zijdezacht golvend of krullend haar. Dit type verhaart ook weinig en heeft enkel een regelmatige borstelbeurt nodig. Daarnaast moet je bij dit type vacht zo nu en dan de haren rondom de ogen, oren en voeten wegknippen.

Het type rode labradoodle met steile vacht heeft juist een lange en steile vacht, zoals een labrador dat heeft. Deze vacht zal wel verharen, geeft een geur af en zal hoogstwaarschijnlijk allergieën uitlokken. Om het verharen op gang te helpen zul je dit type rode labrador regelmatig moeten borstelen.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Labradoodle?

Bekijk dan het Labradoodle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload