Home » Alles over de labradoodle reu en teef

Alles over de labradoodle reu en teef

⏱ Leestijd: 3 minuten

Heb je je oog laten vallen op een labradoodle? Of heb je er al een? Top! Wellicht wil je meer leren over de verschillen tussen reutjes en teefjes. Daarom zoomen we daar in dit artikel verder op in.

Laten we meteen met de deur in huis vallen: welk geslacht ‘beter’ is is puur afhankelijk van je eigen voorkeur. Tuurlijk zijn er wel wat verschillen, maar qua karakter blijven de labradoodles hetzelfde. Een reu en teef zijn beide lief, speels, trouw, aanhankelijk en intelligent. Je hoeft je dus niet al te druk te maken over welk geslacht je koopt.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Labradoodle Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

Een reu is wat dominanter en wordt groter

Het grootste verschil tussen een reu en teef is dat de reu wat dominanter is. Deze heeft daardoor iets meer behoefte aan een baasje dat goed leiding kan geven. Een labradoodle reu wil vaker laten zien dat hij de man is en wil de baas zijn over andere mensen en honden. Met een klein beetje training is dit overigens prima af te leren.

Vaak wordt een reu ook wat groter dan een teefje. Ten slotte zal een reu vaker tegen voorwerpen aanplassen. Dat komt voort uit de behoefte om het territorium af te bakenen.

Een labradoodle teefje is minder dominant en minder aanhankelijk

Normaal gesproken is een labradoodle teefje wat minder dominant dan een reu. Ze zijn vaak ook iets minder aanhankelijk. Ze zijn vaak iets gereserveerder dan een labradoodle reu. Hier geldt overigens wel dat dit sterk verschilt per labradoodle.

Het nadeel van een teefje is de loopsheid. Op het moment dat ze geslachtsrijp zijn worden ze loops. Dat zal zo’n 2 keer per jaar plaatsvinden. Dit duurt meestal 2 of 3 weken. Vaak gaan ze aan het einde van die periode op zoek naar een reu. Je kunt je labradoodle teefje laten steriliseren om dat op te lossen.

Ga vooral bij een nestje kijken

Als je erachter wilt komen wat beter bij je past kun je hiervoor het beste gewoon bij een nestje gaan kijken. Door een labradoodle pup te kiezen die bij jouw persoonlijkheid past, heb je vaak al de perfecte match. Het is in veel gevallen niets meer of minder dan een gevoelskwestie.

Of dit dan een labradoodle reu of teef is dan van ondergeschikt belang. Je kunt ook een pup uitkiezen zonder te weten of het een reu of teef is. Als je wel een specifieke voorkeur voor een labradoodle reu of teef hebt, kan je dit gewoon aangeven bij de fokker. De fokker laat je dan enkel de puppy’s zien die aan jouw wens voldoen.

Castreren of steriliseren is verplicht

Houd er rekening mee dat je een labradoodle reu of teef moet laten castreren of steriliseren. Dit kost rond de 200 tot 350 euro. Dit is omdat uitsluitend erkende fokkers met labradoodles mogen fokken. Daar zijn strenge regels voor opgesteld. Wij vinden dat een goede ontwikkeling, want op die manier worden enkel de gezondste en beste labradoodles gebruikt voor de fokkerij.

Zodra je een labradoodle reu of teefje castreert of steriliseert, zijn veel van de ‘nadelen’ grotendeels verdwenen. Een labradoodle reu zal minder dominant zijn en zal minder tegen voorwerpen aanplassen. Een teefje zal na de sterilisatie niet meer loops worden en geen bloed meer verliezen.

Kies wat bij jou persoonlijk past

Laten we alles even kort samenvatten: of je nu voor een reu of teef gaat, het gaat allemaal om je persoonlijke voorkeur. De karakters van beide geslachten zijn super. Zowel een reu als teef zijn kindervrienden en echte gezinshonden. Je kunt een labradoodle reu en teef beide goed trainen dankzij hun hoge intelligentie.

Labradoodles zijn ontzettende leuke honden en ook heel geschikt voor mensen met allergieën. Ze hebben een hypo-allergene vacht en roepen dus geen (of in ieder geval amper) allergische reacties op. Dit is een van de oorzaken dat de honden zo razend populair zijn. In dat opzicht maakt het dus geen verschil of je voor een labradoodle reu of teef gaat.

 

Wil je alles leren over Labradoodles?

Download dan eens het e-book ‘Labradoodle Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Labradoodle Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Labradoodle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Labradoodle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Labradoodle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Niet iedere labradoodle is hetzelfde. Integendeel zelfs. Per labradoodle kan verschillen welke type het is. Er zijn namelijk allerlei kleuren, maten en vachtsoorten te vinden. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. De kortharige labradoodle is een hond die de laatste...

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Wanneer je graag een labradoodle aan wilt schaffen zal je merken dat je een zeer ruime keuze aan kleuren hebt. Zo zijn er sowieso de 5 hoofdkleuren, te weten zwart, bruin, grijs, rood en blond. Maar er zijn ook nog voldoende varianten te vinden. De labradoodle caramel...

Kosten: de prijs van een labradoodle

Kosten: de prijs van een labradoodle

Aangezien labradoodles enigszins zeldzaam zijn, is het logisch dat de prijs van dit unieke ras dan ook vrij hoog is. Daarmee is de prijs voor labradoodles vaak hoger dan een andere rashond met een goede bloedlijn. Wanneer je een labradoodle voor een bepaalde prijs...