Home » Alles over de labradoodle reu en teef

Alles over de labradoodle reu en teef

⏱ Leestijd: 3 minuten

Heb je je oog laten vallen op een labradoodle? Of heb je er al een? Top! Wellicht wil je meer leren over de verschillen tussen reutjes en teefjes. Daarom zoomen we daar in dit artikel verder op in.

Laten we meteen met de deur in huis vallen: welk geslacht ‘beter’ is is puur afhankelijk van je eigen voorkeur. Tuurlijk zijn er wel wat verschillen, maar qua karakter blijven de labradoodles hetzelfde. Een reu en teef zijn beide lief, speels, trouw, aanhankelijk en intelligent. Je hoeft je dus niet al te druk te maken over welk geslacht je koopt.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

Een reu is wat dominanter en wordt groter

Het grootste verschil tussen een reu en teef is dat de reu wat dominanter is. Deze heeft daardoor iets meer behoefte aan een baasje dat goed leiding kan geven. Een labradoodle reu wil vaker laten zien dat hij de man is en wil de baas zijn over andere mensen en honden. Met een klein beetje training is dit overigens prima af te leren.

Vaak wordt een reu ook wat groter dan een teefje. Ten slotte zal een reu vaker tegen voorwerpen aanplassen. Dat komt voort uit de behoefte om het territorium af te bakenen.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Labradoodle wordt ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een labradoodle teefje is minder dominant en minder aanhankelijk

Normaal gesproken is een labradoodle teefje wat minder dominant dan een reu. Ze zijn vaak ook iets minder aanhankelijk. Ze zijn vaak iets gereserveerder dan een labradoodle reu. Hier geldt overigens wel dat dit sterk verschilt per labradoodle.

Het nadeel van een teefje is de loopsheid. Op het moment dat ze geslachtsrijp zijn worden ze loops. Dat zal zo’n 2 keer per jaar plaatsvinden. Dit duurt meestal 2 of 3 weken. Vaak gaan ze aan het einde van die periode op zoek naar een reu. Je kunt je labradoodle teefje laten steriliseren om dat op te lossen.

Ga vooral bij een nestje kijken

Als je erachter wilt komen wat beter bij je past kun je hiervoor het beste gewoon bij een nestje gaan kijken. Door een labradoodle pup te kiezen die bij jouw persoonlijkheid past, heb je vaak al de perfecte match. Het is in veel gevallen niets meer of minder dan een gevoelskwestie.

Of dit dan een labradoodle reu of teef is dan van ondergeschikt belang. Je kunt ook een pup uitkiezen zonder te weten of het een reu of teef is. Als je wel een specifieke voorkeur voor een labradoodle reu of teef hebt, kan je dit gewoon aangeven bij de fokker. De fokker laat je dan enkel de puppy’s zien die aan jouw wens voldoen.

Leer alles over jouw lieve Labradoodle

Wil je álles leren over jouw Labradoodle? Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Castreren of steriliseren is verplicht

Houd er rekening mee dat je een labradoodle reu of teef moet laten castreren of steriliseren. Dit kost rond de 200 tot 350 euro. Dit is omdat uitsluitend erkende fokkers met labradoodles mogen fokken. Daar zijn strenge regels voor opgesteld. Wij vinden dat een goede ontwikkeling, want op die manier worden enkel de gezondste en beste labradoodles gebruikt voor de fokkerij.

Zodra je een labradoodle reu of teefje castreert of steriliseert, zijn veel van de ‘nadelen’ grotendeels verdwenen. Een labradoodle reu zal minder dominant zijn en zal minder tegen voorwerpen aanplassen. Een teefje zal na de sterilisatie niet meer loops worden en geen bloed meer verliezen.

Kies wat bij jou persoonlijk past

Laten we alles even kort samenvatten: of je nu voor een reu of teef gaat, het gaat allemaal om je persoonlijke voorkeur. De karakters van beide geslachten zijn super. Zowel een reu als teef zijn kindervrienden en echte gezinshonden. Je kunt een labradoodle reu en teef beide goed trainen dankzij hun hoge intelligentie.

Labradoodles zijn ontzettende leuke honden en ook heel geschikt voor mensen met allergieën. Ze hebben een hypo-allergene vacht en roepen dus geen (of in ieder geval amper) allergische reacties op. Dit is een van de oorzaken dat de honden zo razend populair zijn. In dat opzicht maakt het dus geen verschil of je voor een labradoodle reu of teef gaat.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Labradoodle?

Bekijk dan het Labradoodle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload