Home » De Labradoodle van de familie Obama

De Labradoodle van de familie Obama

⏱ Leestijd: 2 minuten

Misschien heb je het wel meegekregen. Toen de familie Obama op zoek was naar een nieuwe hond, kon het niet zomaar iedere hond zijn. Dat komt omdat een van de dochters van de toenmalige president allergisch was voor honden. Om die reden moest er een hond komen die, zoals dat dan heet, hypo-allergeen was. Dit houdt in dat er weinig tot geen allergenen in de vacht voorkomen.

Normaal gesproken wordt de term hypo-allergeen gebruikt bij cosmedicaproducten. Maar er bestaan dus ook honden die hypo-allergeen zijn. De reden dat er zo’n hond bestaat, is omdat een Australische fokker een allergievriendelijke hulphond wilde fokken. Uit de inspanningen van deze Australische heer is het labradoodle ras ontstaan.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Labradoodle Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

Een Labradoodle of Portugese Waterhond?

Even terug naar de familie Obama. Het was voor de familie dus zaak dat ze een hond in huis haalden die allergievriendelijk was. Er waren 2 rassen waar ze uit konden kiezen: de Labradoodle en de Portugese Waterhond. Deze rassen lijken qua uiterlijk best op elkaar. Het voornaamste verschil tussen de twee rassen is dat een waterhond meer een waakhond is, terwijl de Labradoodle een echte familiehond is.

De familie Obama kreeg uiteindelijk ‘Bo’ in huis. Dit was een Portugese Waterhond. De keuze werd trouwens voor ze gemaakt, want ze kregen het hondje cadeau van Senator Kennedy.

Liever en zachter karakter

Hoewel de familie Obama een Portugese Waterhond in huis kreeg, werd de Labradoodle mateloos populair door de zoektocht van de presidentiële familie. Iedereen wilde ineens een Labradoodle aanschaffen. Mensen verkozen de labradoodle dus toch boven de Portugese Waterhond. Dat komt omdat labradoodles een liever en zachter karakter hebben.

Je ziet in een Labradoodle veel van de positieve kenmerken van een labrador. Zo is dit ras bijvoorbeeld erg eenvoudig te trainen. Daarnaast is het onderhoud van de vacht ook veel makkelijker.

Labradoodles zijn leuke honden die lief en slim zijn

Labradoodles komen in allerlei soorten, maten en kleuren voor. Je vindt ze in het zwart, geel, bruin of een mix en ze zijn aan te schaffen in het small, medium en large. Je herkent ze uit duizenden. Ze hebben een kenmerkend uiterlijk en ook hun karakter is fantastisch. Wij hadden de familie Obama dus absoluut een labradoodle geadviseerd!

 

Wil je alles leren over Labradoodles?

Download dan eens het e-book ‘Labradoodle Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Labradoodle Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Labradoodle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Labradoodle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Labradoodle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Niet iedere labradoodle is hetzelfde. Integendeel zelfs. Per labradoodle kan verschillen welke type het is. Er zijn namelijk allerlei kleuren, maten en vachtsoorten te vinden. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. De kortharige labradoodle is een hond die de laatste...

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Wanneer je graag een labradoodle aan wilt schaffen zal je merken dat je een zeer ruime keuze aan kleuren hebt. Zo zijn er sowieso de 5 hoofdkleuren, te weten zwart, bruin, grijs, rood en blond. Maar er zijn ook nog voldoende varianten te vinden. De labradoodle caramel...

Kosten: de prijs van een labradoodle

Kosten: de prijs van een labradoodle

Aangezien labradoodles enigszins zeldzaam zijn, is het logisch dat de prijs van dit unieke ras dan ook vrij hoog is. Daarmee is de prijs voor labradoodles vaak hoger dan een andere rashond met een goede bloedlijn. Wanneer je een labradoodle voor een bepaalde prijs...