Home » De Labradoodle van de familie Obama

De Labradoodle van de familie Obama

⏱ Leestijd: 2 minuten

Misschien heb je het wel meegekregen. Toen de familie Obama op zoek was naar een nieuwe hond, kon het niet zomaar iedere hond zijn. Dat komt omdat een van de dochters van de toenmalige president allergisch was voor honden. Om die reden moest er een hond komen die, zoals dat dan heet, hypo-allergeen was. Dit houdt in dat er weinig tot geen allergenen in de vacht voorkomen.

Normaal gesproken wordt de term hypo-allergeen gebruikt bij cosmedicaproducten. Maar er bestaan dus ook honden die hypo-allergeen zijn. De reden dat er zo’n hond bestaat, is omdat een Australische fokker een allergievriendelijke hulphond wilde fokken. Uit de inspanningen van deze Australische heer is het labradoodle ras ontstaan.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

Een Labradoodle of Portugese Waterhond?

Even terug naar de familie Obama. Het was voor de familie dus zaak dat ze een hond in huis haalden die allergievriendelijk was. Er waren 2 rassen waar ze uit konden kiezen: de Labradoodle en de Portugese Waterhond. Deze rassen lijken qua uiterlijk best op elkaar. Het voornaamste verschil tussen de twee rassen is dat een waterhond meer een waakhond is, terwijl de Labradoodle een echte familiehond is.

De familie Obama kreeg uiteindelijk ‘Bo’ in huis. Dit was een Portugese Waterhond. De keuze werd trouwens voor ze gemaakt, want ze kregen het hondje cadeau van Senator Kennedy.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Labradoodle wordt ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Liever en zachter karakter

Hoewel de familie Obama een Portugese Waterhond in huis kreeg, werd de Labradoodle mateloos populair door de zoektocht van de presidentiële familie. Iedereen wilde ineens een Labradoodle aanschaffen. Mensen verkozen de labradoodle dus toch boven de Portugese Waterhond. Dat komt omdat labradoodles een liever en zachter karakter hebben.

Je ziet in een Labradoodle veel van de positieve kenmerken van een labrador. Zo is dit ras bijvoorbeeld erg eenvoudig te trainen. Daarnaast is het onderhoud van de vacht ook veel makkelijker.

Labradoodles zijn leuke honden die lief en slim zijn

Labradoodles komen in allerlei soorten, maten en kleuren voor. Je vindt ze in het zwart, geel, bruin of een mix en ze zijn aan te schaffen in het small, medium en large. Je herkent ze uit duizenden. Ze hebben een kenmerkend uiterlijk en ook hun karakter is fantastisch. Wij hadden de familie Obama dus absoluut een labradoodle geadviseerd!

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Labradoodle?

Bekijk dan het Labradoodle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload