Home » De labradoodle medium: De perfecte medium gezinshond

De labradoodle medium: De perfecte medium gezinshond

⏱ Leestijd: 3 minuten

Mocht je graag een labradoodle in huis willen halen omdat je bijvoorbeeld allergisch bent of gewoon puur omdat je de honden geweldig vindt, dan zal je een keuze moeten maken voor hoe groot. De labradoodles zijn er namelijk in mini, medium of groot te krijgen.

Als de mini te klein is en de grote te groot, dan is de labradoodle medium het perfecte formaat. Aangezien deze hond ergens tussen de 43 en 52 centimeter hoog is en dus is de labradoodle medium prima als je een huis of appartement hebt van middelmatige grote. Voor een klein huis of appartement zou de mini eerder aan te raden zijn.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

De labradoodle medium verhaart niet

Een labradoodle medium is een zeer leuke, sociale en trouwe hond die niet al te groot is. De hond zal zo ongeveer ter hoogte van een salontafel zijn. Het handige aan de labradoodle medium is dat deze niet verhaart en je hierdoor nagenoeg geen haren in je huis zult vinden van de hond. Juist dat maakt de labradoodle medium uitermate geschikt voor mensen met allergieën.

Het kan wel zijn dat je labradoodle medium pollen in zijn of haar vacht kan krijgen van het rennen door een wei bijvoorbeeld. Als je de vacht maar vaak genoeg borstelt, voorkom je dat dit problematisch wordt en kun je gewoon heerlijk genieten van een labradoodle medium thuis.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Labradoodle wordt ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een kennismakingsgesprek voor je aankoop

Als je van plan bent een labradoodle medium aan te schaffen, kun je hiervoor het beste naar een betrouwbare fokker gaan. Zo weet je zeker dat je een gezonde labradoodle medium koopt en deze ook een echte labradoodle is. Als het namelijk geen echte labradoodle medium is, kan het zijn dat je als nog allergisch voor het beestje zult zijn.

Voor je de labradoodle medium kunt kopen bij de fokker zul je eerst een kennismakingsgesprek hebben. Zo kun jij eenvoudig de fokker beoordelen en kan de fokker bekijken of je geschikt bent als baasje voor een labradoodle medium. Houd er wel rekening mee dat bij de goede fokkers er altijd wel een wachtlijst is. Je zult misschien even moeten wachten, maar uiteindelijk krijg je er veel voor terug.

Verschillende type vachten van de labradoodle medium

De labradoodle medium heeft net als de mini en grote labradoodle ook 3 verschillende structuren qua vacht. De curly, curly fleece en de wavy fleece vacht komt ook bij de labradoodle medium voor. Als je voorkeur uitgaat naar een vacht met mooie dikke krullen zoals die van een poedel, dan is de labradoodle medium met curly vacht de juiste keuze voor jou.

Vind je een vacht met lange krullen mooier? Dan zou de labradoodle medium met curly fleece vacht top zijn voor jou. De laatste variant is de wavy fleece vacht. Bij deze vacht is het haar juist wat steiler met een lichte slag en deze voelt super zacht. Alle 3 de varianten zijn geschikt voor mensen die allergieën hebben.

Verschillende kleuren

Naast de verschillende soorten vachten, is de labradoodle medium ook in verschillende kleuren te krijgen. Het is maar net wat jij mooi vindt en het is slim hier alvast over na te denken voor je een fokker gaat bezoeken. De labradoodle medium is te koop met een blonde, zwarte of bruine vacht en ook grijs en rood zijn populaire kleuren geworden.

Bedenk dat je op een donkere hond wat minder ziet dan op een lichte labradoodle medium. Uiteindelijk gaat het erom wat jij zelf het mooiste vindt. Luister dus gewoon goed naar je gevoel en kies wat je gevoel je zegt. Kleur zegt niet altijd alles, voor hetzelfde geld zit er een labradoodle medium in het nest dat je helemaal geweldig vindt, maar een andere kleur is.

Leer alles over jouw lieve Labradoodle

Wil je álles leren over jouw Labradoodle? Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Koop bij een goede fokker

Qua aanschaf zul je voor een labradoodle medium toch al gauw tussen de 1700 en 2000 euro neer moeten leggen. Voor een hond met een hele goede stamboom ben je waarschijnlijk over de 2000 euro kwijt. Er wordt geadviseerd bij fokkers van labradoodle medium puppy’s langs te gaan en niet naar een asiel of via Marktplaats.

Op deze plekken weet je namelijk nooit zeker of je een echte labradoodle medium koopt en of deze wel 100% gezond is. Ga dus altijd naar een betrouwbare fokker en check deze ook uitvoerig voor je erheen gaat en als je er bent. Stel bijvoorbeeld vragen en kom er zo achter of de fokker genoeg van het ras weet en eerlijk antwoord.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Labradoodle?

Bekijk dan het Labradoodle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload