Home » De labradoodle medium: De perfecte medium gezinshond

De labradoodle medium: De perfecte medium gezinshond

⏱ Leestijd: 3 minuten

Mocht je graag een labradoodle in huis willen halen omdat je bijvoorbeeld allergisch bent of gewoon puur omdat je de honden geweldig vindt, dan zal je een keuze moeten maken voor hoe groot. De labradoodles zijn er namelijk in mini, medium of groot te krijgen.

Als de mini te klein is en de grote te groot, dan is de labradoodle medium het perfecte formaat. Aangezien deze hond ergens tussen de 43 en 52 centimeter hoog is en dus is de labradoodle medium prima als je een huis of appartement hebt van middelmatige grote. Voor een klein huis of appartement zou de mini eerder aan te raden zijn.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Labradoodle Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

De labradoodle medium verhaart niet

Een labradoodle medium is een zeer leuke, sociale en trouwe hond die niet al te groot is. De hond zal zo ongeveer ter hoogte van een salontafel zijn. Het handige aan de labradoodle medium is dat deze niet verhaart en je hierdoor nagenoeg geen haren in je huis zult vinden van de hond. Juist dat maakt de labradoodle medium uitermate geschikt voor mensen met allergieën. Het kan wel zijn dat je labradoodle medium pollen in zijn of haar vacht kan krijgen van het rennen door een wei bijvoorbeeld. Als je de vacht maar vaak genoeg borstelt, voorkom je dat dit problematisch wordt en kun je gewoon heerlijk genieten van een labradoodle medium thuis.

Een kennismakingsgesprek voor je aankoop

Als je van plan bent een labradoodle medium aan te schaffen, kun je hiervoor het beste naar een betrouwbare fokker gaan. Zo weet je zeker dat je een gezonde labradoodle medium koopt en deze ook een echte labradoodle is. Als het namelijk geen echte labradoodle medium is, kan het zijn dat je als nog allergisch voor het beestje zult zijn. Voor je de labradoodle medium kunt kopen bij de fokker zul je eerst een kennismakingsgesprek hebben. Zo kun jij eenvoudig de fokker beoordelen en kan de fokker bekijken of je geschikt bent als baasje voor een labradoodle medium. Houd er wel rekening mee dat bij de goede fokkers er altijd wel een wachtlijst is. Je zult misschien even moeten wachten, maar uiteindelijk krijg je er veel voor terug.

Verschillende type vachten van de labradoodle medium

De labradoodle medium heeft net als de mini en grote labradoodle ook 3 verschillende structuren qua vacht. De curly, curly fleece en de wavy fleece vacht komt ook bij de labradoodle medium voor. Als je voorkeur uitgaat naar een vacht met mooie dikke krullen zoals die van een poedel, dan is de labradoodle medium met curly vacht de juiste keuze voor jou. Vind je een vacht met lange krullen mooier? Dan zou de labradoodle medium met curly fleece vacht top zijn voor jou. De laatste variant is de wavy fleece vacht. Bij deze vacht is het haar juist wat steiler met een lichte slag en deze voelt super zacht. Alle 3 de varianten zijn geschikt voor mensen die allergieën hebben.

Verschillende kleuren

Naast de verschillende soorten vachten, is de labradoodle medium ook in verschillende kleuren te krijgen. Het is maar net wat jij mooi vindt en het is slim hier alvast over na te denken voor je een fokker gaat bezoeken. De labradoodle medium is te koop met een blonde, zwarte of bruine vacht en ook grijs en rood zijn populaire kleuren geworden. Bedenk dat je op een donkere hond wat minder ziet dan op een lichte labradoodle medium. Uiteindelijk gaat het erom wat jij zelf het mooiste vindt. Luister dus gewoon goed naar je gevoel en kies wat je gevoel je zegt. Kleur zegt niet altijd alles, voor hetzelfde geld zit er een labradoodle medium in het nest dat je helemaal geweldig vindt, maar een andere kleur is.

Koop bij een goede fokker

Qua aanschaf zul je voor een labradoodle medium toch al gauw tussen de 1700 en 2000 euro neer moeten leggen. Voor een hond met een hele goede stamboom ben je waarschijnlijk over de 2000 euro kwijt. Er wordt geadviseerd bij fokkers van labradoodle medium puppy’s langs te gaan en niet naar een asiel of via Marktplaats. Op deze plekken weet je namelijk nooit zeker of je een echte labradoodle medium koopt en of deze wel 100% gezond is. Ga dus altijd naar een betrouwbare fokker en check deze ook uitvoerig voor je erheen gaat en als je er bent. Stel bijvoorbeeld vragen en kom er zo achter of de fokker genoeg van het ras weet en eerlijk antwoord.

 

Wil je alles leren over Labradoodles?

Download dan eens het e-book ‘Labradoodle Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Labradoodle Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Labradoodle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Labradoodle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Labradoodle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Niet iedere labradoodle is hetzelfde. Integendeel zelfs. Per labradoodle kan verschillen welke type het is. Er zijn namelijk allerlei kleuren, maten en vachtsoorten te vinden. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. De kortharige labradoodle is een hond die de laatste...

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Wanneer je graag een labradoodle aan wilt schaffen zal je merken dat je een zeer ruime keuze aan kleuren hebt. Zo zijn er sowieso de 5 hoofdkleuren, te weten zwart, bruin, grijs, rood en blond. Maar er zijn ook nog voldoende varianten te vinden. De labradoodle caramel...

Kosten: de prijs van een labradoodle

Kosten: de prijs van een labradoodle

Aangezien labradoodles enigszins zeldzaam zijn, is het logisch dat de prijs van dit unieke ras dan ook vrij hoog is. Daarmee is de prijs voor labradoodles vaak hoger dan een andere rashond met een goede bloedlijn. Wanneer je een labradoodle voor een bepaalde prijs...