Home » Labradoodle maten: Voor ieder huis de perfecte labradoodle

Labradoodle maten: Voor ieder huis de perfecte labradoodle

⏱ Leestijd: 2 minuten

Labradoodles komen in allerlei soorten maten. Het fijne daaraan is dat er dus voor elk huis een perfecte maat labradoodle te vinden is. En aangezien de labradoodle hjypoallergene eigenschappen heeft, is het zelfs voor mensen met een allergie mogelijk om een hond in huis te halen.

De ene houdt daarbij van een grote hond en de andere juist van een kleine. Het is verstandig om hier op voorhand over na te denken. Neem daarnaast altijd de grootte van je huis in ogenschouw. Want jouw labradoodle heeft wel voldoende ruimte nodig. Om je een handje te helpen behandelen we in dit artikel alle formaten die een labradoodle kan hebben.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Labradoodle Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

De verschillende labradoodle maten hangen af van de kruising

De ouders van een labradoodle bepalen hoe groot het dier zal zijn. Als een grote poedel gecombineerd wordt met een grote labrador retriever zal hier een grote labradoodle uitkomen. Op deze manier worden de labradoodle maten gecreëerd.

De verschillende labradoodle maten op een rijtje

De verschillende labradoodle maten zijn in drie formaten op te delen. De mini labradoodle, de medium labradoodle en de standaard (ook wel de grote labradoodle). De mini labradoodle zal zo’n 43 centimeter groot worden en de medium zal maximaal 53 centimeter zijn. Deze beide labradoodles zijn de ideale honden om overal met je mee naartoe te nemen.

De standaard labradoodle is de grootste soort labradoodle en is daarom een stuk minder makkelijk te vervoeren. Deze hond kan een schofthoogte krijgen van maar liefst 63 centimeter. Hij neemt dus flink wat ruimte in beslag. Deze hond is dus het meest geschikt voor baasjes met een groot huis en een grote wagen.

Kijk online voor verschillende maten labradoodles

Er zijn fokkers die verschillende labradoodle maten fokken. Als je een specifieke maat wilt hebben kun je hiervoor het beste even online kijken. Zo kom je verschillende fokkers tegen en kun je de recensies van andere eigenaren lezen. Zo kan je achterhalen of de maten ook daadwerkelijk kloppen.

En zo kun je natuurlijk ook makkelijk zien of de fokker betrouwbaar is. Als het grootste gedeelte van de recensies positief is kan je met een gerust hart naar deze fokker toe. Als je de labradoodle pup gaat bekijken, kun je aan de maten van de ouders vaak zien hoe groot de labradoodle zal worden. Onderzoek dit dus zeker even als je bij de fokker langs gaat.

Denk na over de kosten voor de verschillende labradoodle maten

Als je een labradoodle wil aanschaffen zal je dus na moeten denken over de juiste maat. Maar denk ook goed na over de kosten. Want qua aanschaf maken de maten van de labradoodle ook uit. Een groter exemplaar zal wat meer kosten dan een mini labradoodle. Je moet in ieder geval rekenen op een investering tussen de 1700 en 2500 euro.

Als we het hebben over jaarlijkse kosten moet je rekenen op zo’n 1000 euro per levensjaar. Dit gaat dan om zaken als voer, accessoires en dierenartskosten. Voor de dierenartskosten zou je nog een verzekering af kunnen sluiten.

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Labradoodle Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Labradoodle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Labradoodle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Labradoodle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Niet iedere labradoodle is hetzelfde. Integendeel zelfs. Per labradoodle kan verschillen welke type het is. Er zijn namelijk allerlei kleuren, maten en vachtsoorten te vinden. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. De kortharige labradoodle is een hond die de laatste...

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Wanneer je graag een labradoodle aan wilt schaffen zal je merken dat je een zeer ruime keuze aan kleuren hebt. Zo zijn er sowieso de 5 hoofdkleuren, te weten zwart, bruin, grijs, rood en blond. Maar er zijn ook nog voldoende varianten te vinden. De labradoodle caramel...

Kosten: de prijs van een labradoodle

Kosten: de prijs van een labradoodle

Aangezien labradoodles enigszins zeldzaam zijn, is het logisch dat de prijs van dit unieke ras dan ook vrij hoog is. Daarmee is de prijs voor labradoodles vaak hoger dan een andere rashond met een goede bloedlijn. Wanneer je een labradoodle voor een bepaalde prijs...