Home » Labradoodle maten: Voor ieder huis de perfecte labradoodle

Labradoodle maten: Voor ieder huis de perfecte labradoodle

⏱ Leestijd: 3 minuten

Labradoodles komen in allerlei soorten maten. Het fijne daaraan is dat er dus voor elk huis een perfecte maat labradoodle te vinden is. En aangezien de labradoodle hjypoallergene eigenschappen heeft, is het zelfs voor mensen met een allergie mogelijk om een hond in huis te halen.

De ene houdt daarbij van een grote hond en de andere juist van een kleine. Het is verstandig om hier op voorhand over na te denken. Neem daarnaast altijd de grootte van je huis in ogenschouw. Want jouw labradoodle heeft wel voldoende ruimte nodig. Om je een handje te helpen behandelen we in dit artikel alle formaten die een labradoodle kan hebben.

De verschillende labradoodle maten hangen af van de kruising

De ouders van een labradoodle bepalen hoe groot het dier zal zijn. Als een grote poedel gecombineerd wordt met een grote labrador retriever zal hier een grote labradoodle uitkomen. Op deze manier worden de labradoodle maten gecreëerd.

Let op: Alle uiterlijke en innerlijke kenmerken van jouw Labradoodle (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De verschillende labradoodle maten op een rijtje

De verschillende labradoodle maten zijn in drie formaten op te delen. De mini labradoodle, de medium labradoodle en de standaard (ook wel de grote labradoodle). De mini labradoodle zal zo’n 43 centimeter groot worden en de medium zal maximaal 53 centimeter zijn. Deze beide labradoodles zijn de ideale honden om overal met je mee naartoe te nemen.

De standaard labradoodle is de grootste soort labradoodle en is daarom een stuk minder makkelijk te vervoeren. Deze hond kan een schofthoogte krijgen van maar liefst 63 centimeter. Hij neemt dus flink wat ruimte in beslag. Deze hond is dus het meest geschikt voor baasjes met een groot huis en een grote wagen.

Kijk online voor verschillende maten labradoodles

Er zijn fokkers die verschillende labradoodle maten fokken. Als je een specifieke maat wilt hebben kun je hiervoor het beste even online kijken. Zo kom je verschillende fokkers tegen en kun je de recensies van andere eigenaren lezen. Zo kan je achterhalen of de maten ook daadwerkelijk kloppen.

En zo kun je natuurlijk ook makkelijk zien of de fokker betrouwbaar is. Als het grootste gedeelte van de recensies positief is kan je met een gerust hart naar deze fokker toe. Als je de labradoodle pup gaat bekijken, kun je aan de maten van de ouders vaak zien hoe groot de labradoodle zal worden. Onderzoek dit dus zeker even als je bij de fokker langs gaat.

Leer alles over de kenmerken van jouw Labradoodle

Wil je álles leren over de innerlijke en uiterlijke kenmerken van jouw Labradoodle? Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Denk na over de kosten voor de verschillende labradoodle maten

Als je een labradoodle wil aanschaffen zal je dus na moeten denken over de juiste maat. Maar denk ook goed na over de kosten. Want qua aanschaf maken de maten van de labradoodle ook uit. Een groter exemplaar zal wat meer kosten dan een mini labradoodle. Je moet in ieder geval rekenen op een investering tussen de 1700 en 2500 euro.

Als we het hebben over jaarlijkse kosten moet je rekenen op zo’n 1000 euro per levensjaar. Dit gaat dan om zaken als voer, accessoires en dierenartskosten. Voor de dierenartskosten zou je nog een verzekering af kunnen sluiten.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Labradoodle?

Bekijk dan het Labradoodle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload