Home » Labradoodle kennel: Zoek een betrouwbare

Labradoodle kennel: Zoek een betrouwbare

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je op zoek bent naar een intelligente gezinshond die goed te trainen is, kom je al gauw bij de labradoodle uit. Dit ras is de perfecte familiehond welke goed overweg kan met mensen en andere dieren.

Er is nog een voordeel dat de labradoodle ontzettend populair maakt. Dit ras is namelijk van origine een hypoallergeen ras. Dit houdt in dat ze een speciale vacht hebben. Labradoodles haren wel, maar als ze hun haren verliezen blijven deze in de vacht zitten in plaats van dat ze op de grond vallen.

Dat labradoodles hypoallergeen zijn zorgt er dus voor dat je minder haren vindt in je woning, maar heeft ook tot gevolg dat mensen met allergiën deze soort hond in huis kunnen nemen. Mocht je er over nadenken dit ras aan te schaffen, zijn er meerdere goede en betrouwbare labradoodle kennels waar je terecht kunt.

Hieronder vind je tips voor als je je labradoodle wilt kopen via een kennel.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

Beslis of je tijd, ruimte en geld hebt voor een labradoodle

Voor je een labradoodle aanschaft, is het wel verstandig goed na te denken of je de tijd, de ruimte en het geld hebt voor de verzorging van deze lieve hond. Labradoodles zijn honden die veel energie hebben en deze graag kwijt willen. Het uitlaten kost dus veel tijd.

Daarnaast kost de verzorging van jouw lieve viervoetige vriend wel wat tijd. Hij heeft namelijk aandacht nodig en je moet soms extra voor hem naar de supermarkt of dierenarts.

De vacht van jouw labradoodle kost ook tijd. Hoewel de labradoodle zijn uitvallende haren niet verliest op de grond, blijven deze wel in zijn vacht zitten. Dit betekent dat je hem minimaal één keer in de week moet borstelen. Ongeveer twee keer per jaar ga je met hem naar de trimsalon.

Omdat de labradoodle veel energie heeft, heeft deze ook veel ruimte nodig om te bewegen. Hierdoor is de grootte van jouw appartement belangrijk. Het liefste leeft een labradoodle in een omgeving waar veel ruimte is.

Ten slotte gaan er kosten gepaard met het kopen en onderhouden van een labradoodle. Denk hierbij aan de kosten om de labradoodle te kopen, maar ook de kosten van bijvoorbeeld voer, verzorging, speeltjes en dierenarts bezoeken.

Als je een labradoodle bij en labradoodle kennel koopt – wat aan te raden is – kom je qua aanschaf bij een gemiddelde labradoodle kennel op 1700 tot 2500 Euro. De prijs hangt van bijvoorbeeld de grootte en stamboom van je hond.

Verder kost de verzorging, de benodigdheden, het voer, en de dierenartsbezoeken ongeveer 1000 Euro per jaar.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Labradoodle wordt ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Zoek online naar een labradoodle kennel

Als je goed over deze dingen hebt nagedacht en nog steeds enthousiast wordt van het idee om een labradoodle aan te schaffen, dan wordt het tijd om een labradoodle kennel op te zoeken!

Over het land verdeeld zijn er zijn heel veel verschillende kennels. Elke kennel heeft weer andere labradoodle nestjes. Als je bijvoorbeeld een mini blonde labradoodle wilt hebben, dan zul je hoogstwaarschijnlijk bij een andere labradoodle kennel aankloppen dan voor een grote zwarte labradoodle.

Labradoodle kennels zijn te vinden op het internet. Kijk dus vooral even online naar een geschikte fokker. Zoek voordat je een kennel belt of gaat bezoeken ook alvast wat reviews op. Deze zullen jou helpen om een gevoel te krijgen bij de kennel. Hierdoor kun je grofweg de kwaliteit en betrouwbaarheid van de kennel beoordelen, en merken of de kennel qua gevoel bij jou past.

Wachtlijst en kennismakingsgesprek

De meeste labradoodle kennels werken met wachtlijsten. Om aanspraak te maken schrijf je je hier dus op in. Daarna volgt een kennismaking gesprek.

Het kennismakingsgesprek bij de labradoodle kennel heeft twee doelen. Aan de ene kant kun jij door zo een gesprek kennis maken met de fokker. Hierdoor kun jij beter inschatten of de fokker goed en betrouwbaar is. Aan de andere kant kan de de fokker bekijken of jij goed en betrouwbaar bent voor jouw nieuwe viervoetige vriend.

Wanneer je naar zo’n gesprek gaat, is het het belangrijk om veel vragen te stellen. Als je duidelijke en eerlijke antwoorden krijgt, weet je dat je met een betrouwbaar adres te maken hebt. Vraag ook of je een kijkje mag nemen bij de kennel waar de labradoodle. Zo kun je zien of een fokker goed met de honden omgaat.

Zorg ook dat je je goed voorbereidt: Waarom denk jij dat je een goed baasje bent? Hoe kun jij jouw toekomstige labradoodle tijd en ruimte bieden? Ben je je bewust van de kosten die een labradoodle met zich meebrengen? Het lezen van dit artikel is alvast een goede voorbereiding!

Leer alles over jouw lieve Labradoodle

Wil je álles leren over jouw Labradoodle? Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Labradoodle kennels hebben grote passie voor fokken

Door te kiezen voor een betrouwbare labradoodle kennel, ben je ervan verzekerd dat de labradoodle gezond is en deze alle nodige inentingen gehad heeft. Goede kennels chippen hun puppies en hebben ook paspoorten van hun puppies.

Daarnaast zorgt een betrouwbare labradoodle kennel voor de socialisatie van hun puppies. Dit is erg belangrijk omdat het begin van een hondenleven bepalend is voor zijn latere gedrag.

De betrouwbare labradoodle kennels die je in Nederland kunt vinden, hebben vaak een grote passie voor het fokken van de honden. Dit merk je aan de opvoeding van de honden. Deze labradoodles worden namelijk met veel liefde opgevoed. Bij sommige kennels is het zelfs zo dat de labradoodles gewoon in huis opgevoed worden. Hierdoor went je toekomstige labradoodle alvast aan het normale leven, waardoor hij een goede gezinshond zal zijn.

Labradoodle kennel en dierenpension

Een aantal labradoodle kennels zijn naast een kennel ook een dierenpension. Dit is heel handig als je bijvoorbeeld op vakantie gaat en je hond niet mee kan. Doordat de labradoodle uit de kennel komt, kan deze heel eenvoudig terug om te verblijven als je zelf weg moet.

Doordat de labradoodle kennel je hond kent, weten ze ook precies hoe ze ermee om moeten gaan. Je bent er dus van verzekerd dat jouw labradoodle met alle liefde verzorgd wordt. Ze weten bijvoorbeeld meer algemeen dat labradoodles veel energie hebben en daarom veel beweging nodig hebben. Maar ze kennen zelfs de specifieke eigenschappen van jouw hond, waardoor ze de verzorging op hem kunnen aanpassen. Zo geniet jij niet alleen van een welverdiende vakantie, maar je labradoodle ook in de kennel.

Marktplaats vs. een labradoodle kennel

Behalve via kennels, kun je labradoodles kopen op sites zoals Marktplaats. Het is aan te raden jouw labradoodle altijd via betrouwbare kennels te kopen. Op sites zoals Marktplaats is het risico dat jouw puppie eigenlijk helemaal geen 100% labradoodle is. Je krijgt niet altijd een stamboom mee of je puppie is niet ingeënt, gechipt en/of gesocialiseerd. Ook heb je geen zekerheid over de gezondheid van je nieuwe puppie.

Het beste is bij een labradoodle kennel langs te gaan waarvan je goed kunt checken of deze betrouwbaar is. Op deze manier weet je wat je koopt en kun je vertrouwen op een gezonde, lieve hond. Ook krijg je bij kennels specifieke informatie over jouw lieve nieuwe vriendje.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Labradoodle?

Bekijk dan het Labradoodle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload