Home » Labradoodle kennel: Zoek een betrouwbare

Labradoodle kennel: Zoek een betrouwbare

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je op zoek bent naar een intelligente gezinshond die goed te trainen is, kom je al gauw bij de labradoodle uit. Dit ras is de perfecte familiehond welke goed overweg kan met mensen en andere dieren.

Er is nog een voordeel dat de labradoodle ontzettend populair maakt. Dit ras is namelijk van origine een hypoallergeen ras. Dit houdt in dat ze een speciale vacht hebben. Labradoodles haren wel, maar als ze hun haren verliezen blijven deze in de vacht zitten in plaats van dat ze op de grond vallen.

Dat labradoodles hypoallergeen zijn zorgt er dus voor dat je minder haren vindt in je woning, maar heeft ook tot gevolg dat mensen met allergiën deze soort hond in huis kunnen nemen. Mocht je er over nadenken dit ras aan te schaffen, zijn er meerdere goede en betrouwbare labradoodle kennels waar je terecht kunt.

Hieronder vind je tips voor als je je labradoodle wilt kopen via een kennel.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Labradoodle Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

Beslis of je tijd, ruimte en geld hebt voor een labradoodle

Voor je een labradoodle aanschaft, is het wel verstandig goed na te denken of je de tijd, de ruimte en het geld hebt voor de verzorging van deze lieve hond. Labradoodles zijn honden die veel energie hebben en deze graag kwijt willen. Het uitlaten kost dus veel tijd.

Daarnaast kost de verzorging van jouw lieve viervoetige vriend wel wat tijd. Hij heeft namelijk aandacht nodig en je moet soms extra voor hem naar de supermarkt of dierenarts.

De vacht van jouw labradoodle kost ook tijd. Hoewel de labradoodle zijn uitvallende haren niet verliest op de grond, blijven deze wel in zijn vacht zitten. Dit betekent dat je hem minimaal één keer in de week moet borstelen. Ongeveer twee keer per jaar ga je met hem naar de trimsalon.

Omdat de labradoodle veel energie heeft, heeft deze ook veel ruimte nodig om te bewegen. Hierdoor is de grootte van jouw appartement belangrijk. Het liefste leeft een labradoodle in een omgeving waar veel ruimte is.

Ten slotte gaan er kosten gepaard met het kopen en onderhouden van een labradoodle. Denk hierbij aan de kosten om de labradoodle te kopen, maar ook de kosten van bijvoorbeeld voer, verzorging, speeltjes en dierenarts bezoeken.

Als je een labradoodle bij en labradoodle kennel koopt – wat aan te raden is – kom je qua aanschaf bij een gemiddelde labradoodle kennel op 1700 tot 2500 Euro. De prijs hangt van bijvoorbeeld de grootte en stamboom van je hond.

Verder kost de verzorging, de benodigdheden, het voer, en de dierenartsbezoeken ongeveer 1000 Euro per jaar.

Zoek online naar een labradoodle kennel

Als je goed over deze dingen hebt nagedacht en nog steeds enthousiast wordt van het idee om een labradoodle aan te schaffen, dan wordt het tijd om een labradoodle kennel op te zoeken!

Over het land verdeeld zijn er zijn heel veel verschillende kennels. Elke kennel heeft weer andere labradoodle nestjes. Als je bijvoorbeeld een mini blonde labradoodle wilt hebben, dan zul je hoogstwaarschijnlijk bij een andere labradoodle kennel aankloppen dan voor een grote zwarte labradoodle.

Labradoodle kennels zijn te vinden op het internet. Kijk dus vooral even online naar een geschikte fokker. Zoek voordat je een kennel belt of gaat bezoeken ook alvast wat reviews op. Deze zullen jou helpen om een gevoel te krijgen bij de kennel. Hierdoor kun je grofweg de kwaliteit en betrouwbaarheid van de kennel beoordelen, en merken of de kennel qua gevoel bij jou past.

Wachtlijst en kennismakingsgesprek

De meeste labradoodle kennels werken met wachtlijsten. Om aanspraak te maken schrijf je je hier dus op in. Daarna volgt een kennismaking gesprek.

Het kennismakingsgesprek bij de labradoodle kennel heeft twee doelen. Aan de ene kant kun jij door zo een gesprek kennis maken met de fokker. Hierdoor kun jij beter inschatten of de fokker goed en betrouwbaar is. Aan de andere kant kan de de fokker bekijken of jij goed en betrouwbaar bent voor jouw nieuwe viervoetige vriend.

Wanneer je naar zo’n gesprek gaat, is het het belangrijk om veel vragen te stellen. Als je duidelijke en eerlijke antwoorden krijgt, weet je dat je met een betrouwbaar adres te maken hebt. Vraag ook of je een kijkje mag nemen bij de kennel waar de labradoodle. Zo kun je zien of een fokker goed met de honden omgaat.

Zorg ook dat je je goed voorbereidt: Waarom denk jij dat je een goed baasje bent? Hoe kun jij jouw toekomstige labradoodle tijd en ruimte bieden? Ben je je bewust van de kosten die een labradoodle met zich meebrengen? Het lezen van dit artikel is alvast een goede voorbereiding!

Labradoodle kennels hebben grote passie voor fokken

Door te kiezen voor een betrouwbare labradoodle kennel, ben je ervan verzekerd dat de labradoodle gezond is en deze alle nodige inentingen gehad heeft. Goede kennels chippen hun puppies en hebben ook paspoorten van hun puppies.

Daarnaast zorgt een betrouwbare labradoodle kennel voor de socialisatie van hun puppies. Dit is erg belangrijk omdat het begin van een hondenleven bepalend is voor zijn latere gedrag.

De betrouwbare labradoodle kennels die je in Nederland kunt vinden, hebben vaak een grote passie voor het fokken van de honden. Dit merk je aan de opvoeding van de honden. Deze labradoodles worden namelijk met veel liefde opgevoed. Bij sommige kennels is het zelfs zo dat de labradoodles gewoon in huis opgevoed worden. Hierdoor went je toekomstige labradoodle alvast aan het normale leven, waardoor hij een goede gezinshond zal zijn.

Labradoodle kennel en dierenpension

Een aantal labradoodle kennels zijn naast een kennel ook een dierenpension. Dit is heel handig als je bijvoorbeeld op vakantie gaat en je hond niet mee kan. Doordat de labradoodle uit de kennel komt, kan deze heel eenvoudig terug om te verblijven als je zelf weg moet.

Doordat de labradoodle kennel je hond kent, weten ze ook precies hoe ze ermee om moeten gaan. Je bent er dus van verzekerd dat jouw labradoodle met alle liefde verzorgd wordt. Ze weten bijvoorbeeld meer algemeen dat labradoodles veel energie hebben en daarom veel beweging nodig hebben. Maar ze kennen zelfs de specifieke eigenschappen van jouw hond, waardoor ze de verzorging op hem kunnen aanpassen. Zo geniet jij niet alleen van een welverdiende vakantie, maar je labradoodle ook in de kennel.

Marktplaats vs. een labradoodle kennel

Behalve via kennels, kun je labradoodles kopen op sites zoals Marktplaats. Het is aan te raden jouw labradoodle altijd via betrouwbare kennels te kopen. Op sites zoals Marktplaats is het risico dat jouw puppie eigenlijk helemaal geen 100% labradoodle is. Je krijgt niet altijd een stamboom mee of je puppie is niet ingeënt, gechipt en/of gesocialiseerd. Ook heb je geen zekerheid over de gezondheid van je nieuwe puppie.

Het beste is bij een labradoodle kennel langs te gaan waarvan je goed kunt checken of deze betrouwbaar is. Op deze manier weet je wat je koopt en kun je vertrouwen op een gezonde, lieve hond. Ook krijg je bij kennels specifieke informatie over jouw lieve nieuwe vriendje.

 

Wil je alles leren over Labradoodles?

Download dan eens het e-book ‘Labradoodle Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Labradoodle Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Labradoodle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Labradoodle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Labradoodle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Niet iedere labradoodle is hetzelfde. Integendeel zelfs. Per labradoodle kan verschillen welke type het is. Er zijn namelijk allerlei kleuren, maten en vachtsoorten te vinden. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. De kortharige labradoodle is een hond die de laatste...

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Wanneer je graag een labradoodle aan wilt schaffen zal je merken dat je een zeer ruime keuze aan kleuren hebt. Zo zijn er sowieso de 5 hoofdkleuren, te weten zwart, bruin, grijs, rood en blond. Maar er zijn ook nog voldoende varianten te vinden. De labradoodle caramel...

Kosten: de prijs van een labradoodle

Kosten: de prijs van een labradoodle

Aangezien labradoodles enigszins zeldzaam zijn, is het logisch dat de prijs van dit unieke ras dan ook vrij hoog is. Daarmee is de prijs voor labradoodles vaak hoger dan een andere rashond met een goede bloedlijn. Wanneer je een labradoodle voor een bepaalde prijs...