Home » Het karakter van een labradoodle: Een allemansvriend

Het karakter van een labradoodle: Een allemansvriend

⏱ Leestijd: 3 minuten

Overweeg je een labradoodle te kopen? Of heb je al een lieve hond in bezit? Dan ben je wellicht benieuwd naar het karakter van deze viervoeter. Deze honden staan bekend om hun opgewekte, vrolijke en vriendelijke houding. Labradoodles zijn honden die echt trouw zijn aan de baas en sociaal zijn met andere dieren en mensen. Daarmee is de labradoodle een ideale gezinshond.

Wil je alles weten over het karakter van de labradoodle? Lees dan zeker dit artikel door.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

Laat je labradoodle goed socialiseren

Zoals gezegd is een labradoodle een hond die perfect bij een gezin past. Deze honden houden er namelijk van om bij mensen en andere dieren te zijn. Door vanaf dag 1 je hond goed te laten socialiseren met de rest van het gezin kan een labradoodle echt met alles en iedereen goed overweg.

Labradoodles zijn honden die als puppy een hoop moeten leren. Maar aangezien ze echt intelligent zijn, hebben ze zo door hoe het allemaal werkt. Het is belangrijk dat labradoodles van jongs af aan al op de juiste manier kennis maken met grote en kleine honden. En daarnaast ook met kinderen en allerlei verschillende volwassenen. Door de labradoodle goed te laten socialiseren pluk je op latere leeftijd absoluut de vruchten. Je hebt deze hond dan getraind tot een supersociaal dier.

Let op: Het karakter van jouw Labradoodle (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Labradoodles zijn leergierige honden

Een labradoodle is ook dol op aandacht. Ze zijn heel graag bij je en zijn wat dat betreft erg aanhankelijk. Dit is dan ook geen hond die je een groot gedeelte van de dag alleen thuis moet laten. Een labradoodle gaat zich dan alleen voelen en zal hoogstwaarschijnlijk alarm slaan.

Je kunt heerlijk lange wandelingen maken met dit type hond. Labradoodles houden van wandelen en ook apporteren behoort tot hun favoriete bezigheden. Ze kunnen hier uren zoet mee zijn. Waarschijnlijk krijg je eerder een lange arm van het gooien, dan dat de labradoodle moe is.

Je kunt labradoodles ook veel leren als het op trucjes aankomt. Dit is een leergierig ras. Ze vinden het alleen maar leuk dat je zoveel aandacht aan ze besteedt. Daar maak je ze echt alleen maar gelukkiger mee.

Zorg dat je je labradoodle goed opvoedt

Hoewel de labradoodle ontzettend goed te trainen is, is het wel van belang dat dit goed en structureel gebeurd. De honden zijn ontzettend lief en luisteren goed, maar daar staat tegenover dat ze ook een bom van energie kunnen zijn. Wanneer je labradoodle goed opgevoed is zal deze kalm en lief zijn. Maar als je de hond niet goed traint komt zijn overenthousiasme aan de oppervlakte.

Hierbij moet je dan denken aan het opspringen tegen mensen, veelvuldig blaffen en ontzettend druk zijn. Zorg dus, als je van plan bent een labradoodle in huis te halen, dat je naar een goede cursus gaat om de controle over je hond te krijgen. Pak dit direct adequaat op zodat je in de toekomst zo veel mogelijk plezier van jouw hond kan hebben.

Labradoodles voelen alles aan

Aangezien deze honden van oorsprong gefokt zijn als hulphonden voelen ze ook heel goed aan wie ze nodig heeft. Een labradoodle is slim en gevoelig. Daardoor voelen ze blindelings stemmingen aan. Deze hond zal het bijvoorbeeld merken als jij stress of depressieve gevoelens hebt.

De labradoodle past zijn gedrag daar op aan. Door bijvoorbeeld echt oogcontact met je te maken, probeert een labradoodle je op te vrolijken of zelfs troost te bieden. Dit is absoluut een unieke eigenschap.

Leer alles over het karakter van jouw Labradoodle

Wil je alles weten over het karakter van jouw Labradoodle? Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een labradoodle is geen echte waakhond

De labradoodles hebben veel labrador karaktereigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan het zachte karakter dat een labrador heeft. Dat zachte karakter zie je terug in hoe de hond met je omgaat. Als een labradoodle je in de arm pakt met zijn bek, dan wil hij of zij je waarschijnlijk ergens mee naartoe nemen. Ze doen dit heel zachtjes en zullen je hiermee nooit pijn willen doen. Dat zit simpelweg niet in hun aard.

Dit is ook direct de reden dat de labradoodle geen echte waakhond is. Wanneer iemand ongewenst jouw terrein op komt lopen zal de labradoodle misschien wel blaffen, maar dat maakt al snel plaats voor een vrolijke begroeting. Dit is natuurlijk het tegenovergestelde van wat een waakhond moet doen.

Wil je nog meer weten over het karakter en gedrag van jouw Labradoodle?

Bekijk dan het Labradoodle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Ook het karakter, gedrag en training komen uitgebreid aan bod.

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload