Home » Het karakter van een labradoodle: Een allemansvriend

Het karakter van een labradoodle: Een allemansvriend

⏱ Leestijd: 3 minuten

Overweeg je een labradoodle te kopen? Of heb je al een lieve hond in bezit? Dan ben je wellicht benieuwd naar het karakter van deze viervoeter. Deze honden staan bekend om hun opgewekte, vrolijke en vriendelijke houding. Labradoodles zijn honden die echt trouw zijn aan de baas en sociaal zijn met andere dieren en mensen. Daarmee is de labradoodle een ideale gezinshond.

Wil je alles weten over het karakter van de labradoodle? Lees dan zeker dit artikel door.

Laat je labradoodle goed socialiseren

Zoals gezegd is een labradoodle een hond die perfect bij een gezin past. Deze honden houden er namelijk van om bij mensen en andere dieren te zijn. Door vanaf dag 1 je hond goed te laten socialiseren met de rest van het gezin kan een labradoodle echt met alles en iedereen goed overweg.

Labradoodles zijn honden die als puppy een hoop moeten leren. Maar aangezien ze echt intelligent zijn, hebben ze zo door hoe het allemaal werkt. Het is belangrijk dat labradoodles van jongs af aan al op de juiste manier kennis maken met grote en kleine honden. En daarnaast ook met kinderen en allerlei verschillende volwassenen. Door de labradoodle goed te laten socialiseren pluk je op latere leeftijd absoluut de vruchten. Je hebt deze hond dan getraind tot een supersociaal dier.

Labradoodles zijn leergierige honden

Een labradoodle is ook dol op aandacht. Ze zijn heel graag bij je en zijn wat dat betreft erg aanhankelijk. Dit is dan ook geen hond die je een groot gedeelte van de dag alleen thuis moet laten. Een labradoodle gaat zich dan alleen voelen en zal hoogstwaarschijnlijk alarm slaan.

Je kunt heerlijk lange wandelingen maken met dit type hond. Labradoodles houden van wandelen en ook apporteren behoort tot hun favoriete bezigheden. Ze kunnen hier uren zoet mee zijn. Waarschijnlijk krijg je eerder een lange arm van het gooien, dan dat de labradoodle moe is.

Je kunt labradoodles ook veel leren als het op trucjes aankomt. Dit is een leergierig ras. Ze vinden het alleen maar leuk dat je zoveel aandacht aan ze besteedt. Daar maak je ze echt alleen maar gelukkiger mee.

Zorg dat je je labradoodle goed opvoedt

Hoewel de labradoodle ontzettend goed te trainen is, is het wel van belang dat dit goed en structureel gebeurd. De honden zijn ontzettend lief en luisteren goed, maar daar staat tegenover dat ze ook een bom van energie kunnen zijn. Wanneer je labradoodle goed opgevoed is zal deze kalm en lief zijn. Maar als je de hond niet goed traint komt zijn overenthousiasme aan de oppervlakte.

Hierbij moet je dan denken aan het opspringen tegen mensen, veelvuldig blaffen en ontzettend druk zijn. Zorg dus, als je van plan bent een labradoodle in huis te halen, dat je naar een goede cursus gaat om de controle over je hond te krijgen. Pak dit direct adequaat op zodat je in de toekomst zo veel mogelijk plezier van jouw hond kan hebben.

Labradoodles voelen alles aan

Aangezien deze honden van oorsprong gefokt zijn als hulphonden voelen ze ook heel goed aan wie ze nodig heeft. Een labradoodle is slim en gevoelig. Daardoor voelen ze blindelings stemmingen aan. Deze hond zal het bijvoorbeeld merken als jij stress of depressieve gevoelens hebt.

De labradoodle past zijn gedrag daar op aan. Door bijvoorbeeld echt oogcontact met je te maken, probeert een labradoodle je op te vrolijken of zelfs troost te bieden. Dit is absoluut een unieke eigenschap.

Een labradoodle is geen echte waakhond

De labradoodles hebben veel labrador karaktereigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan het zachte karakter dat een labrador heeft. Dat zachte karakter zie je terug in hoe de hond met je omgaat. Als een labradoodle je in de arm pakt met zijn bek, dan wil hij of zij je waarschijnlijk ergens mee naartoe nemen. Ze doen dit heel zachtjes en zullen je hiermee nooit pijn willen doen. Dat zit simpelweg niet in hun aard.

Dit is ook direct de reden dat de labradoodle geen echte waakhond is. Wanneer iemand ongewenst jouw terrein op komt lopen zal de labradoodle misschien wel blaffen, maar dat maakt al snel plaats voor een vrolijke begroeting. Dit is natuurlijk het tegenovergestelde van wat een waakhond moet doen.

22 Geniale Tips Voor Jouw Labradoodle Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Labradoodle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Labradoodle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Labradoodle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Niet iedere labradoodle is hetzelfde. Integendeel zelfs. Per labradoodle kan verschillen welke type het is. Er zijn namelijk allerlei kleuren, maten en vachtsoorten te vinden. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. De kortharige labradoodle is een hond die de laatste...

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Wanneer je graag een labradoodle aan wilt schaffen zal je merken dat je een zeer ruime keuze aan kleuren hebt. Zo zijn er sowieso de 5 hoofdkleuren, te weten zwart, bruin, grijs, rood en blond. Maar er zijn ook nog voldoende varianten te vinden. De labradoodle caramel...

Kosten: de prijs van een labradoodle

Kosten: de prijs van een labradoodle

Aangezien labradoodles enigszins zeldzaam zijn, is het logisch dat de prijs van dit unieke ras dan ook vrij hoog is. Daarmee is de prijs voor labradoodles vaak hoger dan een andere rashond met een goede bloedlijn. Wanneer je een labradoodle voor een bepaalde prijs...