Inhoudsopgave
Er was eens een verliefd koppel uit Hawaï. De vrouw was slechtziend, waardoor ze absoluut een hond nodig had die haar kon begeleiden. Maar er was een probleem: Haar man was allergisch voor honden. Hoe zouden ze dit oplossen?
Ze klopten aan bij hun australische vriend Wally Conron. Hij bedacht de hondenkruising die we vandaag de dag als labradoodle kennen. Conron combineerde de labrador retriever met de poedel en hieruit kwam de perfecte hulphond: de labradoodle met een hypoallergene vacht.
Nu, jaren later wordt de labradoodle nog steeds als hulphond ingezet en zijn er veel mensen die deze lieve viervoeter met veel plezier in huis houden.
👋 Voordat je verder leest…
Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.
We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!
Labradoodle hulphond helpt met socialiseren
In veel landen wordt de labradoodle als hulphond of therapiehond ingezet. Ook in Nederland is dit het geval. Een labradoodle is bijvoorbeeld een goede blindengeleidenhond.
Maar de labradoodle is ook heel goed voor kinderen die sociale of emotionele problemen hebben zoals autisme. Labradoodle hulphonden kunnen goed leren en zijn erg empathisch en geduldig. Ze kunnen zelfvertrouwen bieden aan kinderen die bijvoorbeeld moeite hebben met spreken, emoties en empathie tonen. Labradoodle hulphonden helpen mensen om connecties te maken met andere mensen.
Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Labradoodle wordt ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.
Ondersteuning tijdens het rouwproces
Wanneer een therapiehond ingezet wordt, kunnen kinderen en mensen hier heel veel baat bij hebben. Een labradoodle hulphond kan ook steun bieden bij het rouwen om het verlies van een dierbare.
Als kinderen een naaste verliezen, dan is de pijn van dit verlies net zo groot als dat bij een volwassene. Doordat een kind een sterke band met een labradoodle hulphond opbouwt, kan hij of zij dit proces samen met de hond doorstaan.
Dit vertrouwen kan van grote invloed zijn op bijvoorbeeld het gedrag van een kind en kan een zeer positieve uitwerking hebben. Door een labradoodle hulphond dag en nacht in huis te hebben, wordt de band alleen maar groter en krijgt het kind uiteindelijk veel meer zelfvertrouwen en zekerheid.
Zelfstandiger en meer zelfvertrouwen dankzij labradoodle hulphond
Een labradoodle hulphond kan helpen bij het zelfstandiger maken. In plaats van altijd steun te zoeken bij familieleden, kan een kind zo leren dat een hond ook een vriend of steun kan zijn bij moeilijke momenten.
Een labradoodle kan ook helpen om sociale banden op te bouwen. Zodra dit gelukt is met een hond kan het zomaar zijn dat de interactie met mensen ook eenvoudiger wordt. Een labradoodle hulphond kan ervoor zorgen dat een kind of volwassene zelfstandiger en onafhankelijker wordt.
Leer alles over jouw lieve Labradoodle
Wil je álles leren over jouw Labradoodle? Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!
Klik hier om het boek te bekijken →
Voor verschillende handelingen in te zetten
Er zijn verschillende redenen waarvoor een labradoodle hulphond ingezet kan worden. Een labradoodle is een kruising tussen een labrador en een poedel. Poedels zijn erg slim en daarom zorgen de poedel-eigenschappen van de labradoodle ervoor dat labradoodles snel leren.
Labradoodle hulphonden worden goed getraind en in combinatie met hun intelligentie kunnen veel handelingen aangeleerd worden. Hierdoor kan de labradoodle worden ingezet voor verschillende groepen die hulp nodig hebben.
Iemand die slechtziend is kan een labradoodle hulphond bijvoorbeeld inzetten om veilig onderweg te zijn en mobiel te blijven. Labradoodles kunnen leren lichtschakelaars en liftknoppen te bedinen, kleren aan en uit te trekken, post te halen en was in de wasmachine te doen. Je kunt je dus voorstellen dat ook minder mobiele mensen erg veel baat kunnen hebben bij een labradoodle hulphond.
Labradoodles maken echt oogcontact
Wat de labradoodle als hulphond zo bijzonder maakt, is dat ze oogcontact maken. Ze kijken je echt diep in de ogen en dit is hun manier om troost te bieden of je blij te maken. Deze honden voelen perfect aan wat je nodig bent. Zo kan het zijn dat de labradoodle hulphond je op het ene moment aan het lachen maakt en je op het andere moment kalmte te bieden wanneer je rust nodig hebt.
De perfecte hulphonden
Een labradoodle hulphond kan perfect aanvoelen wat jij nodig bent. Of je nu verdrietig, boos, depressief, ziek of een lichamelijk handicap hebt. Deze honden voelen dit aan en leggen de focus op jou. Ze passen hun stemming aan op de jouwe en kunnen je echt steunen.
Het is niet voor niets dat labradoodles vaak worden opgeleid tot hulphonden: ze zijn er perfect voor! Buiten hun karakter maken hun hypoallergene eigenschappen hen perfect als hulphond. Zelfs mensen met een honderallergie kunnen genieten van het heerlijke karakter van deze hond.
Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Labradoodle?
Bekijk dan het Labradoodle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!