Home » Over de labradoodle als hulphond

Over de labradoodle als hulphond

⏱ Leestijd: 3 minuten

Er was eens een verliefd koppel uit Hawaï. De vrouw was slechtziend, waardoor ze absoluut een hond nodig had die haar kon begeleiden. Maar er was een probleem: Haar man was allergisch voor honden. Hoe zouden ze dit oplossen?

Ze klopten aan bij hun australische vriend Wally Conron. Hij bedacht de hondenkruising die we vandaag de dag als labradoodle kennen. Conron combineerde de labrador retriever met de poedel en hieruit kwam de perfecte hulphond: de labradoodle met een hypoallergene vacht.

Nu, jaren later wordt de labradoodle nog steeds als hulphond ingezet en zijn er veel mensen die deze lieve viervoeter met veel plezier in huis houden.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Labradoodle Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

Labradoodle hulphond helpt met socialiseren

In veel landen wordt de labradoodle als hulphond of therapiehond ingezet. Ook in Nederland is dit het geval. Een labradoodle is bijvoorbeeld een goede blindengeleidenhond.

Maar de labradoodle is ook heel goed voor kinderen die sociale of emotionele problemen hebben zoals autisme. Labradoodle hulphonden kunnen goed leren en zijn erg empathisch en geduldig. Ze kunnen zelfvertrouwen bieden aan kinderen die bijvoorbeeld moeite hebben met spreken, emoties en empathie tonen. Labradoodle hulphonden helpen mensen om connecties te maken met andere mensen.

Ondersteuning tijdens het rouwproces

Wanneer een therapiehond ingezet wordt, kunnen kinderen en mensen hier heel veel baat bij hebben. Een labradoodle hulphond kan ook steun bieden bij het rouwen om het verlies van een dierbare.

Als kinderen een naaste verliezen, dan is de pijn van dit verlies net zo groot als dat bij een volwassene. Doordat een kind een sterke band met een labradoodle hulphond opbouwt, kan hij of zij dit proces samen met de hond doorstaan.

Dit vertrouwen kan van grote invloed zijn op bijvoorbeeld het gedrag van een kind en kan een zeer positieve uitwerking hebben. Door een labradoodle hulphond dag en nacht in huis te hebben, wordt de band alleen maar groter en krijgt het kind uiteindelijk veel meer zelfvertrouwen en zekerheid.

Zelfstandiger en meer zelfvertrouwen dankzij labradoodle hulphond

Een labradoodle hulphond kan helpen bij het zelfstandiger maken. In plaats van altijd steun te zoeken bij familieleden, kan een kind zo leren dat een hond ook een vriend of steun kan zijn bij moeilijke momenten.

Een labradoodle kan ook helpen om sociale banden op te bouwen. Zodra dit gelukt is met een hond kan het zomaar zijn dat de interactie met mensen ook eenvoudiger wordt. Een labradoodle hulphond kan ervoor zorgen dat een kind of volwassene zelfstandiger en onafhankelijker wordt.

Voor verschillende handelingen in te zetten

Er zijn verschillende redenen waarvoor een labradoodle hulphond ingezet kan worden. Een labradoodle is een kruising tussen een labrador en een poedel. Poedels zijn erg slim en daarom zorgen de poedel-eigenschappen van de labradoodle ervoor dat labradoodles snel leren.

Labradoodle hulphonden worden goed getraind en in combinatie met hun intelligentie kunnen veel handelingen aangeleerd worden. Hierdoor kan de labradoodle worden ingezet voor verschillende groepen die hulp nodig hebben.

Iemand die slechtziend is kan een labradoodle hulphond bijvoorbeeld inzetten om veilig onderweg te zijn en mobiel te blijven. Labradoodles kunnen leren lichtschakelaars en liftknoppen te bedinen, kleren aan en uit te trekken, post te halen en was in de wasmachine te doen. Je kunt je dus voorstellen dat ook minder mobiele mensen erg veel baat kunnen hebben bij een labradoodle hulphond.

Labradoodles maken echt oogcontact

Wat de labradoodle als hulphond zo bijzonder maakt, is dat ze oogcontact maken. Ze kijken je echt diep in de ogen en dit is hun manier om troost te bieden of je blij te maken. Deze honden voelen perfect aan wat je nodig bent. Zo kan het zijn dat de labradoodle hulphond je op het ene moment aan het lachen maakt en je op het andere moment kalmte te bieden wanneer je rust nodig hebt.

De perfecte hulphonden

Een labradoodle hulphond kan perfect aanvoelen wat jij nodig bent. Of je nu verdrietig, boos, depressief, ziek of een lichamelijk handicap hebt. Deze honden voelen dit aan en leggen de focus op jou. Ze passen hun stemming aan op de jouwe en kunnen je echt steunen.

Het is niet voor niets dat labradoodles vaak worden opgeleid tot hulphonden: ze zijn er perfect voor! Buiten hun karakter maken hun hypoallergene eigenschappen hen perfect als hulphond. Zelfs mensen met een honderallergie kunnen genieten van het heerlijke karakter van deze hond.

 

Wil je alles leren over Labradoodles?

Download dan eens het e-book ‘Labradoodle Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Labradoodle Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Labradoodle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Labradoodle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Labradoodle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Niet iedere labradoodle is hetzelfde. Integendeel zelfs. Per labradoodle kan verschillen welke type het is. Er zijn namelijk allerlei kleuren, maten en vachtsoorten te vinden. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. De kortharige labradoodle is een hond die de laatste...

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Wanneer je graag een labradoodle aan wilt schaffen zal je merken dat je een zeer ruime keuze aan kleuren hebt. Zo zijn er sowieso de 5 hoofdkleuren, te weten zwart, bruin, grijs, rood en blond. Maar er zijn ook nog voldoende varianten te vinden. De labradoodle caramel...

Kosten: de prijs van een labradoodle

Kosten: de prijs van een labradoodle

Aangezien labradoodles enigszins zeldzaam zijn, is het logisch dat de prijs van dit unieke ras dan ook vrij hoog is. Daarmee is de prijs voor labradoodles vaak hoger dan een andere rashond met een goede bloedlijn. Wanneer je een labradoodle voor een bepaalde prijs...