Home » Over de labradoodle als hulphond

Over de labradoodle als hulphond

⏱ Leestijd: 3 minuten

Er was eens een verliefd koppel uit Hawaï. De vrouw was slechtziend, waardoor ze absoluut een hond nodig had die haar kon begeleiden. Maar er was een probleem: Haar man was allergisch voor honden. Hoe zouden ze dit oplossen?

Ze klopten aan bij hun australische vriend Wally Conron. Hij bedacht de hondenkruising die we vandaag de dag als labradoodle kennen. Conron combineerde de labrador retriever met de poedel en hieruit kwam de perfecte hulphond: de labradoodle met een hypoallergene vacht.

Nu, jaren later wordt de labradoodle nog steeds als hulphond ingezet en zijn er veel mensen die deze lieve viervoeter met veel plezier in huis houden.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

Labradoodle hulphond helpt met socialiseren

In veel landen wordt de labradoodle als hulphond of therapiehond ingezet. Ook in Nederland is dit het geval. Een labradoodle is bijvoorbeeld een goede blindengeleidenhond.

Maar de labradoodle is ook heel goed voor kinderen die sociale of emotionele problemen hebben zoals autisme. Labradoodle hulphonden kunnen goed leren en zijn erg empathisch en geduldig. Ze kunnen zelfvertrouwen bieden aan kinderen die bijvoorbeeld moeite hebben met spreken, emoties en empathie tonen. Labradoodle hulphonden helpen mensen om connecties te maken met andere mensen.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Labradoodle wordt ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Ondersteuning tijdens het rouwproces

Wanneer een therapiehond ingezet wordt, kunnen kinderen en mensen hier heel veel baat bij hebben. Een labradoodle hulphond kan ook steun bieden bij het rouwen om het verlies van een dierbare.

Als kinderen een naaste verliezen, dan is de pijn van dit verlies net zo groot als dat bij een volwassene. Doordat een kind een sterke band met een labradoodle hulphond opbouwt, kan hij of zij dit proces samen met de hond doorstaan.

Dit vertrouwen kan van grote invloed zijn op bijvoorbeeld het gedrag van een kind en kan een zeer positieve uitwerking hebben. Door een labradoodle hulphond dag en nacht in huis te hebben, wordt de band alleen maar groter en krijgt het kind uiteindelijk veel meer zelfvertrouwen en zekerheid.

Zelfstandiger en meer zelfvertrouwen dankzij labradoodle hulphond

Een labradoodle hulphond kan helpen bij het zelfstandiger maken. In plaats van altijd steun te zoeken bij familieleden, kan een kind zo leren dat een hond ook een vriend of steun kan zijn bij moeilijke momenten.

Een labradoodle kan ook helpen om sociale banden op te bouwen. Zodra dit gelukt is met een hond kan het zomaar zijn dat de interactie met mensen ook eenvoudiger wordt. Een labradoodle hulphond kan ervoor zorgen dat een kind of volwassene zelfstandiger en onafhankelijker wordt.

Leer alles over jouw lieve Labradoodle

Wil je álles leren over jouw Labradoodle? Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Voor verschillende handelingen in te zetten

Er zijn verschillende redenen waarvoor een labradoodle hulphond ingezet kan worden. Een labradoodle is een kruising tussen een labrador en een poedel. Poedels zijn erg slim en daarom zorgen de poedel-eigenschappen van de labradoodle ervoor dat labradoodles snel leren.

Labradoodle hulphonden worden goed getraind en in combinatie met hun intelligentie kunnen veel handelingen aangeleerd worden. Hierdoor kan de labradoodle worden ingezet voor verschillende groepen die hulp nodig hebben.

Iemand die slechtziend is kan een labradoodle hulphond bijvoorbeeld inzetten om veilig onderweg te zijn en mobiel te blijven. Labradoodles kunnen leren lichtschakelaars en liftknoppen te bedinen, kleren aan en uit te trekken, post te halen en was in de wasmachine te doen. Je kunt je dus voorstellen dat ook minder mobiele mensen erg veel baat kunnen hebben bij een labradoodle hulphond.

Labradoodles maken echt oogcontact

Wat de labradoodle als hulphond zo bijzonder maakt, is dat ze oogcontact maken. Ze kijken je echt diep in de ogen en dit is hun manier om troost te bieden of je blij te maken. Deze honden voelen perfect aan wat je nodig bent. Zo kan het zijn dat de labradoodle hulphond je op het ene moment aan het lachen maakt en je op het andere moment kalmte te bieden wanneer je rust nodig hebt.

De perfecte hulphonden

Een labradoodle hulphond kan perfect aanvoelen wat jij nodig bent. Of je nu verdrietig, boos, depressief, ziek of een lichamelijk handicap hebt. Deze honden voelen dit aan en leggen de focus op jou. Ze passen hun stemming aan op de jouwe en kunnen je echt steunen.

Het is niet voor niets dat labradoodles vaak worden opgeleid tot hulphonden: ze zijn er perfect voor! Buiten hun karakter maken hun hypoallergene eigenschappen hen perfect als hulphond. Zelfs mensen met een honderallergie kunnen genieten van het heerlijke karakter van deze hond.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Labradoodle?

Bekijk dan het Labradoodle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload