Home » De labradoodle groot: een gezinshond voor een groter huis

De labradoodle groot: een gezinshond voor een groter huis

⏱ Leestijd: 2 minuten

Labradoodles zijn zeer leuke honden met een hoge intelligentie en ze zijn perfect voor een gezin. Ze houden van aandacht en kunnen normaal gesproken met iedereen goed overweg. Of dit nu mensen of andere dieren zijn, een labradoodle is een allemansvriend. Voor je dit ras in huis haalt, zul je moeten bekijken welk formaat het beste bij jou past. Er zijn namelijk mini, medium en grote varianten en niet elk formaat is geschikt voor elk huis. Een labradoodle groot is bijvoorbeeld niet echt geschikt voor een klein appartement, terwijl een mini of medium hier juist iets meer geschikt voor is. Denk er dus goed over na of je een labradoodle groot, mini of medium in huis kunt hebben.

Bekijk of je huis groot genoeg is

Als we het over centimeters hebben dan zal de schofthoogte van een labradoodle groot van een minimum van 53 tot een maximum van 63 centimeter worden. Qua gewicht zal een labradoodle groot tussen de 23 en 42 kilogram wegen. Dit zijn dus echt wel forse honden en het is aan te raden goed te bedenken of je zo’n forse labradoodle groot in huis kunt halen. Het voordeel aan een labradoodle groot formaat is dat deze vaak wel wat onafhankelijker zijn en zichzelf goed kunnen redden. Een nadeel is dan weer dat zowel de labradoodle zelf als zijn of haar accessoires veel meer plaats in beslag nemen dan bij een mini of medium.

Een labradoodle groot neemt ruimte in beslag

De labradoodle groot is door zijn omvang niet een hond die je overal maar gemakkelijk mee naartoe kunt nemen. Een terrasje samen met je hond pakken is gezellig, maar wanneer het druk is en het terras niet bepaald groot, dan is een labradoodle groot weer onhandiger dan een medium bijvoorbeeld. Ook zal een labradoodle groot minder makkelijk in een kleine auto passen dan de andere formaten. Dit zijn allemaal dingen waar je over na moet denken voor je overgaat tot de aankoop van een labradoodle groot. Als al deze punten voor jou geen probleem zijn en je dol bent op grote honden, dan is de labradoodle groot het perfecte formaat voor jou.

3 verschillende type vachten

Qua vacht verschilt de labradoodle groot helemaal niets met de rest. Enkel dat het een groter oppervlak is dat geborsteld moet worden. Net als de andere maten is de labradoodle groot ook in 3 verschillende vachttypes onder te verdelen. De curly, curly fleece en de wavy fleece. Alle 3 deze vachttypes zijn hypoallergeen en dat maakt ze geschikt voor mensen met allergieën. Dit komt omdat de labradoodle groot niet verhaart. De vacht verandert middels een vachtwissel op jonge leeftijd. De nieuwe vacht groeit door de oude heen. Door je labradoodle groot regelmatig te borstelen, haal je de oude haren eruit en maak je plaats voor de nieuwe.

Onderhoud de vacht goed

De vacht van een labradoodle heeft wel veel onderhoud nodig. Je moet erop rekenen dat je het beste een paar keer week de vacht kunt borstelen. Zo voorkom je dat de vacht gaat klitten en onder de vilten komt te zitten. Dit is de eenvoudigste manier om je hond een stralende vacht te laten houden. Het is ook een goed plan regelmatig een trimsalon te bezoeken. Een goede trimster weet hoe een labradoodle groot geknipt hoort te worden en kan je tips geven hoe je de vacht het beste zelf kunt verzorgen tussen de trimbeurten door. Wanneer je de vacht niet goed verzorgd, kan dit ertoe leiden dat de trimster je labradoodle groot moet scheren.

10 Geniale Tips Voor Jouw Hond Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Labradoodle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Labradoodle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 10 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Labradoodle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Labradoodle herplaatsing: hoe werkt dat?

Labradoodle herplaatsing: hoe werkt dat?

Een labradoodle herplaatsen. Helaas komt het vaak voor dat mensen een labradoodle in huis halen, maar hier toch niet goed genoeg voor kunnen of willen zorgen. Op zo’n moment is herplaatsing vaak de enige goede oplossing. Elke hond verdient immers een fijn, warm en...