Home » De labradoodle groot: een gezinshond voor een groter huis

De labradoodle groot: een gezinshond voor een groter huis

⏱ Leestijd: 3 minuten

Labradoodles zijn zeer leuke honden met een hoge intelligentie en ze zijn perfect voor een gezin. Ze houden van aandacht en kunnen normaal gesproken met iedereen goed overweg. Of dit nu mensen of andere dieren zijn, een labradoodle is een allemansvriend.

Voor je dit ras in huis haalt, zul je moeten bekijken welk formaat het beste bij jou past. Er zijn namelijk mini, medium en grote varianten en niet elk formaat is geschikt voor elk huis. Een labradoodle groot is bijvoorbeeld niet echt geschikt voor een klein appartement, terwijl een mini of medium hier juist iets meer geschikt voor is. Denk er dus goed over na of je een labradoodle groot, mini of medium in huis kunt hebben.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

Bekijk of je huis groot genoeg is

Als we het over centimeters hebben dan zal de schofthoogte van een labradoodle groot van een minimum van 53 tot een maximum van 63 centimeter worden. Qua gewicht zal een labradoodle groot tussen de 23 en 42 kilogram wegen. Dit zijn dus echt wel forse honden en het is aan te raden goed te bedenken of je zo’n forse labradoodle groot in huis kunt halen.

Het voordeel aan een labradoodle groot formaat is dat deze vaak wel wat onafhankelijker zijn en zichzelf goed kunnen redden. Een nadeel is dan weer dat zowel de labradoodle zelf als zijn of haar accessoires veel meer plaats in beslag nemen dan bij een mini of medium.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Labradoodle wordt ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een labradoodle groot neemt ruimte in beslag

De labradoodle groot is door zijn omvang niet een hond die je overal maar gemakkelijk mee naartoe kunt nemen. Een terrasje samen met je hond pakken is gezellig, maar wanneer het druk is en het terras niet bepaald groot, dan is een labradoodle groot weer onhandiger dan een medium bijvoorbeeld.

Ook zal een labradoodle groot minder makkelijk in een kleine auto passen dan de andere formaten. Dit zijn allemaal dingen waar je over na moet denken voor je overgaat tot de aankoop van een labradoodle groot. Als al deze punten voor jou geen probleem zijn en je dol bent op grote honden, dan is de labradoodle groot het perfecte formaat voor jou.

3 verschillende type vachten

Qua vacht verschilt de labradoodle groot helemaal niets met de rest. Enkel dat het een groter oppervlak is dat geborsteld moet worden. Net als de andere maten is de labradoodle groot ook in 3 verschillende vachttypes onder te verdelen. De curly, curly fleece en de wavy fleece. Alle 3 deze vachttypes zijn hypoallergeen en dat maakt ze geschikt voor mensen met allergieën.

Dit komt omdat de labradoodle groot niet verhaart. De vacht verandert middels een vachtwissel op jonge leeftijd. De nieuwe vacht groeit door de oude heen. Door je labradoodle groot regelmatig te borstelen, haal je de oude haren eruit en maak je plaats voor de nieuwe.

Leer alles over jouw lieve Labradoodle

Wil je álles leren over jouw Labradoodle? Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Onderhoud de vacht goed

De vacht van een labradoodle heeft wel veel onderhoud nodig. Je moet erop rekenen dat je het beste een paar keer week de vacht kunt borstelen. Zo voorkom je dat de vacht gaat klitten en onder de vilten komt te zitten. Dit is de eenvoudigste manier om je hond een stralende vacht te laten houden.

Het is ook een goed plan regelmatig een trimsalon te bezoeken. Een goede trimster weet hoe een labradoodle groot geknipt hoort te worden en kan je tips geven hoe je de vacht het beste zelf kunt verzorgen tussen de trimbeurten door. Wanneer je de vacht niet goed verzorgd, kan dit ertoe leiden dat de trimster je labradoodle groot moet scheren.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Labradoodle?

Bekijk dan het Labradoodle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload