Home » Labradoodle f4: Een nog vrij kleine generatie

Labradoodle f4: Een nog vrij kleine generatie

⏱ Leestijd: 3 minuten

Zoals je wellicht al eens gezien hebt worden labradoodles vaak aangemerkt met een ‘f’ en daarachter een getal. f1 bijvoorbeeld. Vraag je je ook altijd af wat dat precies betekent? In dit artikel geven we je het antwoord en zoomen we in op de labradoodle f4.

De ‘f’ staat voor een generatie. Hoe hoger het cijfer achter de F, hoe verder de generatie van een labradoodle is. Een labradoodle f4 is dus bijvoorbeeld een hond van de vierde generatie. Deze labradoodles zijn dus al redelijk ver voor wat betreft de stamboom.

Toch zijn er nog weinig labradoodle f4’s te vinden. Dat komt doordat de fokkerij van labradoodles nog niet zo lang actief is. De vierde generatie wordt pas recent gefokt. Veel fokkers zijn daar simpelweg nog niet aan toegekomen.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Labradoodle Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

Aanduiding van de generatie

Voor labradoodle kenners is de aanduiding f een manier geworden om een bepaald type doodle te herkennen. Dat zit namelijk zo: hoe dichter de f-aanduiding bij de 1 is, hoe zuiverder de kruising van de labradoodle. De f1 is namelijk gekruist uit een poedel en een labrador. Terwijl de f2 het resultaat is van de kruising tussen twee f1’s. De f3 is weer de uitkomst van twee gekruiste f2’s. Snap je het nog? 😉

Kort gezegd: hoe hoger het getal achter de f, hoe minder zuiver de hond is. Overigens worden altijd, ongeacht welke generatie, alleen de sterkste labradoodles gebruikt om te fokken. Zo wordt de kans op aandoeningen en ziektes zo klein mogelijk gemaakt.

Enkel de beste labradoodles voor het fokken

Ook voor een labradoodle f4 geldt dat enkel de sterkste f3’s gebruikt worden om mee te fokken. De strenge richtlijnen voor fokkers helpen hierbij. Het is namelijk niet voor iedereen mogelijk om labradoodle fokker te worden. Dit is onder andere om te voorkomen dat er minder goede generaties op de wereld gezet worden.

Op die manier wordt voorkomen dat het zuivere labradoodle f4 bloed vervuild wordt met ongezonde, zwakke honden. Door enkel gezonde en goede labradoodles te gebruiken wordt de kans op een goede en gezonde labradoodle f4 veel groter. Op die manier kan jij nog jarenlang plezier hebben van je nieuwe viervoetige vriend.

Drie formaten van de labradoodle f4

Als je graag een labradoodle f4 aan wilt schaffen moet je goed bedenken of je hier de tijd en de ruimte voor hebt. De labradoodle is een zeer actieve hond en heeft veel beweging nodig. Ook vraagt deze hond veel aandacht als puppy en kunnen ze niet goed alleen zijn. Hier zul je rekening mee moeten houden. Als je weinig ruimte in huis hebt en je tijd schaars is, is dit misschien niet de hond voor jou.

Een labradoodle f4 is in drie formaten te koop.

Een grote hond in een klein huis is een lastige opgave. Dat is nadelig voor zowel jou als de hond. Houdt hier rekening mee wanneer je een labradoodle uitkiest.

Een labradoodle f4 kan veel steun bieden

De labradoodle is ooit gefokt als hulphond voor een koppel waarvan de vrouw slechtziend was en de man allergisch. Om beide te kunnen helpen werd het labradoodle ras gefokt. De hond kon de vrouw hulp bieden bij het lopen en de man kreeg geen allergische reactie. Win/win dus.

Tot op de dag van vandaag worden labradoodle f4’s nog steeds ingezet als therapie- of hulphond. Dit is omdat een labradoodle feilloos aan kan voelen hoe jij je voelt. Ze weten dan precies hoe ze hierop in moeten spelen. Ze weten precies wanneer en hoe ze je op kunnen vrolijken.

Ga op zoek naar een betrouwbare labradoodle f4 fokker

Denk je er over na om een labradoodle f4 te kopen? Danzul je hier een goed adres voor moeten zoeken. Er worden soms ook labradoodles via Marktplaats of een asiel aangeboden, maar het is verstandiger om naar een betrouwbare fokker te gaan. Omdat betrouwbare fokkers gegarandeerd goed voor de hond en zijn gezondheid hebben gezorgd.

Vaak zitten er in een asiel geen 100% echte labradoodles. Datzelfde geldt voor Marktplaats advertenties. Bij een betrouwbare fokker weet je altijd zeker dat de labradoodle f4 zuiver, gezond en ingeënt is.

 

Wil je alles leren over Labradoodles?

Download dan eens het e-book ‘Labradoodle Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Labradoodle Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Labradoodle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Labradoodle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Labradoodle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Niet iedere labradoodle is hetzelfde. Integendeel zelfs. Per labradoodle kan verschillen welke type het is. Er zijn namelijk allerlei kleuren, maten en vachtsoorten te vinden. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. De kortharige labradoodle is een hond die de laatste...

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Wanneer je graag een labradoodle aan wilt schaffen zal je merken dat je een zeer ruime keuze aan kleuren hebt. Zo zijn er sowieso de 5 hoofdkleuren, te weten zwart, bruin, grijs, rood en blond. Maar er zijn ook nog voldoende varianten te vinden. De labradoodle caramel...

Kosten: de prijs van een labradoodle

Kosten: de prijs van een labradoodle

Aangezien labradoodles enigszins zeldzaam zijn, is het logisch dat de prijs van dit unieke ras dan ook vrij hoog is. Daarmee is de prijs voor labradoodles vaak hoger dan een andere rashond met een goede bloedlijn. Wanneer je een labradoodle voor een bepaalde prijs...