Home » Labradoodle f4: Een nog vrij kleine generatie

Labradoodle f4: Een nog vrij kleine generatie

⏱ Leestijd: 3 minuten

Zoals je wellicht al eens gezien hebt worden labradoodles vaak aangemerkt met een ‘f’ en daarachter een getal. f1 bijvoorbeeld. Vraag je je ook altijd af wat dat precies betekent? In dit artikel geven we je het antwoord en zoomen we in op de labradoodle f4.

De ‘f’ staat voor een generatie. Hoe hoger het cijfer achter de F, hoe verder de generatie van een labradoodle is. Een labradoodle f4 is dus bijvoorbeeld een hond van de vierde generatie. Deze labradoodles zijn dus al redelijk ver voor wat betreft de stamboom.

Toch zijn er nog weinig labradoodle f4’s te vinden. Dat komt doordat de fokkerij van labradoodles nog niet zo lang actief is. De vierde generatie wordt pas recent gefokt. Veel fokkers zijn daar simpelweg nog niet aan toegekomen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

Aanduiding van de generatie

Voor labradoodle kenners is de aanduiding f een manier geworden om een bepaald type doodle te herkennen. Dat zit namelijk zo: hoe dichter de f-aanduiding bij de 1 is, hoe zuiverder de kruising van de labradoodle. De f1 is namelijk gekruist uit een poedel en een labrador. Terwijl de f2 het resultaat is van de kruising tussen twee f1’s. De f3 is weer de uitkomst van twee gekruiste f2’s. Snap je het nog? 😉

Kort gezegd: hoe hoger het getal achter de f, hoe minder zuiver de hond is. Overigens worden altijd, ongeacht welke generatie, alleen de sterkste labradoodles gebruikt om te fokken. Zo wordt de kans op aandoeningen en ziektes zo klein mogelijk gemaakt.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Labradoodle wordt ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Enkel de beste labradoodles voor het fokken

Ook voor een labradoodle f4 geldt dat enkel de sterkste f3’s gebruikt worden om mee te fokken. De strenge richtlijnen voor fokkers helpen hierbij. Het is namelijk niet voor iedereen mogelijk om labradoodle fokker te worden. Dit is onder andere om te voorkomen dat er minder goede generaties op de wereld gezet worden.

Op die manier wordt voorkomen dat het zuivere labradoodle f4 bloed vervuild wordt met ongezonde, zwakke honden. Door enkel gezonde en goede labradoodles te gebruiken wordt de kans op een goede en gezonde labradoodle f4 veel groter. Op die manier kan jij nog jarenlang plezier hebben van je nieuwe viervoetige vriend.

Drie formaten van de labradoodle f4

Als je graag een labradoodle f4 aan wilt schaffen moet je goed bedenken of je hier de tijd en de ruimte voor hebt. De labradoodle is een zeer actieve hond en heeft veel beweging nodig. Ook vraagt deze hond veel aandacht als puppy en kunnen ze niet goed alleen zijn. Hier zul je rekening mee moeten houden. Als je weinig ruimte in huis hebt en je tijd schaars is, is dit misschien niet de hond voor jou.

Een labradoodle f4 is in drie formaten te koop.

  • De mini labradoodle f4 wordt maximaal 43 centimeter groot;
  • De medium labradoodle f4 wordt maximaal 53 centimeter groot;
  • De grote labradoodle f4 wordt rond de 63 centimeter groot.

Een grote hond in een klein huis is een lastige opgave. Dat is nadelig voor zowel jou als de hond. Houdt hier rekening mee wanneer je een labradoodle uitkiest.

Een labradoodle f4 kan veel steun bieden

De labradoodle is ooit gefokt als hulphond voor een koppel waarvan de vrouw slechtziend was en de man allergisch. Om beide te kunnen helpen werd het labradoodle ras gefokt. De hond kon de vrouw hulp bieden bij het lopen en de man kreeg geen allergische reactie. Win/win dus.

Tot op de dag van vandaag worden labradoodle f4’s nog steeds ingezet als therapie- of hulphond. Dit is omdat een labradoodle feilloos aan kan voelen hoe jij je voelt. Ze weten dan precies hoe ze hierop in moeten spelen. Ze weten precies wanneer en hoe ze je op kunnen vrolijken.

Leer alles over jouw lieve Labradoodle

Wil je álles leren over jouw Labradoodle? Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Ga op zoek naar een betrouwbare labradoodle f4 fokker

Denk je er over na om een labradoodle f4 te kopen? Danzul je hier een goed adres voor moeten zoeken. Er worden soms ook labradoodles via Marktplaats of een asiel aangeboden, maar het is verstandiger om naar een betrouwbare fokker te gaan. Omdat betrouwbare fokkers gegarandeerd goed voor de hond en zijn gezondheid hebben gezorgd.

Vaak zitten er in een asiel geen 100% echte labradoodles. Datzelfde geldt voor Marktplaats advertenties. Bij een betrouwbare fokker weet je altijd zeker dat de labradoodle f4 zuiver, gezond en ingeënt is.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Labradoodle?

Bekijk dan het Labradoodle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload