Home » Labradoodle f3: Een geweldige hond voor het gezin

Labradoodle f3: Een geweldige hond voor het gezin

⏱ Leestijd: 3 minuten

Zoals je misschien weet is een labradoodle f3 een kruising tussen een labrador retriever en een poedel. Door deze combinatie creëerde een Australiër jaren geleden een hybride ras, dat ook geschikt was voor mensen met een allergie. Dit komt omdat de vacht van een labradoodle zo dicht op elkaar zit dat er zo goed als geen huidschilfers kunnen ontstaan.

De labradoodle verhaart ook niet. Hun nieuwe vacht groeit door de oude heen. Door ze veelvuldig te kammen en borstelen komen de oudere haren uit de vacht.

Misschien heb je ook wel eens gehoord van een labradoodle f3. Dit is een type kruising en deze is perfect als familiehond. Wil je er meer over weten? Dan nemen we je in dit artikel helemaal mee.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Labradoodle Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

Labradoodle f3: Een raszuivere labradoodle met hypoallergene vacht

Simpel uitgelegd geeft de f bij een labradoodle de generatie aan. Een labradoodle F3 is dus een kruising uit de derde generatie. Als een labrador retriever direct met een poedel wordt gekruist, is de labradoodle die eruit komt een f1. Wanneer een f1 met een andere f1 wordt gemixt ontstaat er een f3.

Als er bij een labradoodle f3 staat weet je direct dat dit een raszuivere labradoodle is. Je kan er dan vanuit gaan dat deze een hypoallergene vacht heeft. Daarmee is de labradoodle f3 bijvoorbeeld perfect voor mensen die een hulphond nodig hebben, maar een allergie hebben. Van origine is de labradoodle f3 ook gefokt als hulphond. Ze worden daar vandaag de dag nog veelvuldig voor gebruikt.

Vacht van de labradoodle f3 hangt van kruising af

Zoals we al vertelden is de vacht van de labradoodle f3 hypo-allergeen. Deze vacht komt in verschillende varianten voor. Zo zijn er curly, curly fleece en wavy fleece vachten. De curly vacht kost het meeste onderhoud door de dikke krullen. De curly fleece heeft wat langere krullen en heeft wat minder onderhoud nodig.

De wavy fleece is steil en lang en kost qua onderhoud ook best wat tijd. Welk type vacht de labradoodle f3 heeft hangt af van de kruising. Vraag hier goed over door bij de fokker. Zij kunnen nooit met 100% zekerheid zeggen welke vacht een nieuwe labradoodle krijgt, maar een accurate voorspelling lukt meestal wel.

Labradoodle f3 in verschillende kleuren te koop

De labradoodle f3 is in verschillende kleuren aan te schaffen. Er is een vijftal hoofdkleuren. Daarnaast zijn er ook subkleuren die een variatie van de vijf hoofdkleuren zijn. De labrador f3 hoofdkleuren zijn zwart, bruin, grijs, rood en blond. Zwart is over het algemeen de meest gekozen kleur.

Het voordeel van labradoodle vacht is dat deze heel makkelijk schoon wordt. Als je hond in het water is geweest zal deze vanzelf weer schoon opdrogen. Dit scheelt je een hele hoop wassen.

Verschillende formaten labradoodle f3

Net zoals alle andere kruisingen is de f3 in verschillende formaten te krijgen. Welk formaat het beste is hangt af van hoeveel ruimte je in huis hebt. Als je een relatief klein huis of appartement hebt is een mini labradoodle f3 waarschijnlijk de beste keuze. Deze nemen weinig ruimte in beslag en zijn kleiner dan een salontafel. Ze kunnen maximaal 43 centimeter groot worden.

De medium kan dan weer tot 52 centimeter doorgroeien en is zo groot als een gemiddelde salontafel. De allergrootste versie van de labradoodle f3 wordt ook wel de standaard genoemd. Deze is meestal zo rond de 60 en 65 centimeter groot. Voor deze labradoodle f3 heb je echt een groter huis nodig.

De labradoodle f3: Een echte hulphond

Als het op karakter aankomt is de labradoodle f3 een geweldige gezinshond. Deze honden hebben een superlief karakter, zijn aanhankelijk en zijn ook nog eens ontzettend intelligent. Labradoodles zijn goed te trainen. Dat komt omdat ze graag de baas dienen. Overigens kunnen labradoodles ook uitstekend overweg met andere mensen, kinderen en andere huisdieren.

Daarnaast voelt dit ras heel goed aan wat je als mens nodig hebt. Ze maken als een van de weinige honden oogcontact en kijken je diep in je ogen aan. Dit doen ze om je te kunnen troosten of op om je op te vrolijken wanneer je dit nodig bent. Deze eigenschap maakt ook dat een labradoodle f3 vaak wordt gebruikt als hulphond.

Koop een labradoodle f3 bij een betrouwbare fokker

Voordat je een labradoodle f3 in huis haalt zijn er bepaalde dingen waar je goed over na moet denken. Heb je genoeg tijd om de hond alle tijd te geven die hij of zij verdiend? Kan je, naast de aanschafprijs, ook de jaarlijkse onkosten betalen? Als dit allemaal geen probleem is kan je op zoek naar een goede fokker.

Hiervoor kun je online informatie inwinnen. Geef daarna je oren en ogen goed te kost bij het kennismakingsgesprek. Zo weet je al snel met wat voor fokker je van doen hebt. Betrouwbare fokkers leveren zuivere labradoodles die gezond en ingeënt zijn. Zo kunnen jij en je viervoeter jarenlang van elkaar genieten.

 

Wil je alles leren over Labradoodles?

Download dan eens het e-book ‘Labradoodle Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Labradoodle Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Labradoodle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Labradoodle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Labradoodle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Niet iedere labradoodle is hetzelfde. Integendeel zelfs. Per labradoodle kan verschillen welke type het is. Er zijn namelijk allerlei kleuren, maten en vachtsoorten te vinden. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. De kortharige labradoodle is een hond die de laatste...

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Wanneer je graag een labradoodle aan wilt schaffen zal je merken dat je een zeer ruime keuze aan kleuren hebt. Zo zijn er sowieso de 5 hoofdkleuren, te weten zwart, bruin, grijs, rood en blond. Maar er zijn ook nog voldoende varianten te vinden. De labradoodle caramel...

Kosten: de prijs van een labradoodle

Kosten: de prijs van een labradoodle

Aangezien labradoodles enigszins zeldzaam zijn, is het logisch dat de prijs van dit unieke ras dan ook vrij hoog is. Daarmee is de prijs voor labradoodles vaak hoger dan een andere rashond met een goede bloedlijn. Wanneer je een labradoodle voor een bepaalde prijs...