Home » Labradoodle f3: Een geweldige hond voor het gezin

Labradoodle f3: Een geweldige hond voor het gezin

⏱ Leestijd: 4 minuten

Zoals je misschien weet is een labradoodle f3 een kruising tussen een labrador retriever en een poedel. Door deze combinatie creëerde een Australiër jaren geleden een hybride ras, dat ook geschikt was voor mensen met een allergie. Dit komt omdat de vacht van een labradoodle zo dicht op elkaar zit dat er zo goed als geen huidschilfers kunnen ontstaan.

De labradoodle verhaart ook niet. Hun nieuwe vacht groeit door de oude heen. Door ze veelvuldig te kammen en borstelen komen de oudere haren uit de vacht.

Misschien heb je ook wel eens gehoord van een labradoodle f3. Dit is een type kruising en deze is perfect als familiehond. Wil je er meer over weten? Dan nemen we je in dit artikel helemaal mee.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

Labradoodle f3: Een raszuivere labradoodle met hypoallergene vacht

Simpel uitgelegd geeft de f bij een labradoodle de generatie aan. Een labradoodle F3 is dus een kruising uit de derde generatie. Als een labrador retriever direct met een poedel wordt gekruist, is de labradoodle die eruit komt een f1. Wanneer een f1 met een andere f1 wordt gemixt ontstaat er een f3.

Als er bij een labradoodle f3 staat weet je direct dat dit een raszuivere labradoodle is. Je kan er dan vanuit gaan dat deze een hypoallergene vacht heeft. Daarmee is de labradoodle f3 bijvoorbeeld perfect voor mensen die een hulphond nodig hebben, maar een allergie hebben. Van origine is de labradoodle f3 ook gefokt als hulphond. Ze worden daar vandaag de dag nog veelvuldig voor gebruikt.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Labradoodle wordt ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Vacht van de labradoodle f3 hangt van kruising af

Zoals we al vertelden is de vacht van de labradoodle f3 hypo-allergeen. Deze vacht komt in verschillende varianten voor. Zo zijn er curly, curly fleece en wavy fleece vachten. De curly vacht kost het meeste onderhoud door de dikke krullen. De curly fleece heeft wat langere krullen en heeft wat minder onderhoud nodig.

De wavy fleece is steil en lang en kost qua onderhoud ook best wat tijd. Welk type vacht de labradoodle f3 heeft hangt af van de kruising. Vraag hier goed over door bij de fokker. Zij kunnen nooit met 100% zekerheid zeggen welke vacht een nieuwe labradoodle krijgt, maar een accurate voorspelling lukt meestal wel.

Labradoodle f3 in verschillende kleuren te koop

De labradoodle f3 is in verschillende kleuren aan te schaffen. Er is een vijftal hoofdkleuren. Daarnaast zijn er ook subkleuren die een variatie van de vijf hoofdkleuren zijn. De labrador f3 hoofdkleuren zijn zwart, bruin, grijs, rood en blond. Zwart is over het algemeen de meest gekozen kleur.

Het voordeel van labradoodle vacht is dat deze heel makkelijk schoon wordt. Als je hond in het water is geweest zal deze vanzelf weer schoon opdrogen. Dit scheelt je een hele hoop wassen.

Verschillende formaten labradoodle f3

Net zoals alle andere kruisingen is de f3 in verschillende formaten te krijgen. Welk formaat het beste is hangt af van hoeveel ruimte je in huis hebt. Als je een relatief klein huis of appartement hebt is een mini labradoodle f3 waarschijnlijk de beste keuze. Deze nemen weinig ruimte in beslag en zijn kleiner dan een salontafel. Ze kunnen maximaal 43 centimeter groot worden.

De medium kan dan weer tot 52 centimeter doorgroeien en is zo groot als een gemiddelde salontafel. De allergrootste versie van de labradoodle f3 wordt ook wel de standaard genoemd. Deze is meestal zo rond de 60 en 65 centimeter groot. Voor deze labradoodle f3 heb je echt een groter huis nodig.

De labradoodle f3: Een echte hulphond

Als het op karakter aankomt is de labradoodle f3 een geweldige gezinshond. Deze honden hebben een superlief karakter, zijn aanhankelijk en zijn ook nog eens ontzettend intelligent. Labradoodles zijn goed te trainen. Dat komt omdat ze graag de baas dienen. Overigens kunnen labradoodles ook uitstekend overweg met andere mensen, kinderen en andere huisdieren.

Daarnaast voelt dit ras heel goed aan wat je als mens nodig hebt. Ze maken als een van de weinige honden oogcontact en kijken je diep in je ogen aan. Dit doen ze om je te kunnen troosten of op om je op te vrolijken wanneer je dit nodig bent. Deze eigenschap maakt ook dat een labradoodle f3 vaak wordt gebruikt als hulphond.

Leer alles over jouw lieve Labradoodle

Wil je álles leren over jouw Labradoodle? Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Koop een labradoodle f3 bij een betrouwbare fokker

Voordat je een labradoodle f3 in huis haalt zijn er bepaalde dingen waar je goed over na moet denken. Heb je genoeg tijd om de hond alle tijd te geven die hij of zij verdiend? Kan je, naast de aanschafprijs, ook de jaarlijkse onkosten betalen? Als dit allemaal geen probleem is kan je op zoek naar een goede fokker.

Hiervoor kun je online informatie inwinnen. Geef daarna je oren en ogen goed te kost bij het kennismakingsgesprek. Zo weet je al snel met wat voor fokker je van doen hebt. Betrouwbare fokkers leveren zuivere labradoodles die gezond en ingeënt zijn. Zo kunnen jij en je viervoeter jarenlang van elkaar genieten.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Labradoodle?

Bekijk dan het Labradoodle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload