Home » Leer alles over de labradoodle f1

Leer alles over de labradoodle f1

⏱ Leestijd: 3 minuten

Wil je meer weten over de labradoodle f1? Dan is dit artikel perfect voor jou. Want wij vertellen je alles over deze eerste generatie labradoodle.

Veel mensen halen een labradoodle in huis met de gedachte dat labradoodles altijd geschikt zijn voor mensen met allergieën. Helaas is dat niet het geval. De labradoodle f1 is de eerste generatie kruising, en het is daardoor onzeker wat voor type puppy eruit komt. Zo weet je ook niet of deze hond verhaart en huidschilfers krijgt. Aangezien hier variatie inzit is dit niet altijd de beste keuze voor mensen met allergie.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

De labradoodle f1 is de eerste generatie

De ‘f1′ achter labradoodle f1 staat voor het type kruising. F1 geeft aan dat de labradoodle een raszuivere kruising is tussen een labrador retriever en een poedel. Dit is dus echt de eerste generatie. Een labradoodle is dus enkel f1 als zijn of haar ouders een labrador retriever en poedel zijn.

Door deze twee rassen te combineren krijg je een hybride ras. Dat zorgt ervoor dat de genetische gezondheid erg sterk is bij deze mix. Zo krijg je vaak grotere nesten, sterke puppy’s en slechts zelfden genetische kwalen. Door deze twee rassen krijg je dus een sterker ras met voornamelijk alle positieve eigenschappen en genetische kenmerken.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Labradoodle wordt ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Labradoodle f1 kan verharen

De vacht van een labradoodle f1 kan alle kanten opgaan. Het is mogelijk dat de labradoodle de vacht van een labrador heeft en dus glad is. Maar het kan ook dat de krullen van een poedel bij dit type naar boven komen.

Voor verharen geldt hetzelfde. Het is mogelijk dat de hond verhaart, maar het kan ook zomaar zijn dat dit niet gebeurd. Bij een f1 is dat helaas een verrassing. Het kan zelfs in het nestje per puppy verschillen welke vacht deze heeft.

Twee types labradoodle f1

Als je het over de labradoodle f1 hebt wordt er een onderscheid gemaakt tussen de labradoodle f1 en de labradoodle f1B. De f1b is een labradoodle f1 die opnieuw met een poedel gekruist is. Zo zijn ze dus voor het overgrote deel poedel. Vaak krijgen deze pups een mooie vacht die aanvoelt als zijde. Er zullen maar enkele puppy’s van dit type zijn die krullen in de vacht krijgen.

De labradoodle f1B is wel geschikt voor mensen met allergieën. Ze verharen niet omdat er veel poedel in de kruising zit.

Leer alles over jouw lieve Labradoodle

Wil je álles leren over jouw Labradoodle? Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Perfecte gezinshond en makkelijk te trainen

Qua karakter verschilt een labradoodle f1 niet veel van de andere types. Ook de labradoodle f1 is een zeer geschikte gezinshond. Dat is mede dankzij zijn superlieve karakter. De honden zijn daarnaast erg aanhankelijk en houden van aandacht.

De labradoodle f1 is, net als alle labradoodles, een energieke hond die houdt van spelen. Daarnaast zijn ze erg goed te trainen. Ze willen er alles aan doen om jou een plezier te doen. Ze doen alles wat je ze vraagt en zullen net zolang blijven trainen tot jij helemaal tevreden bent. Niet voor niets zijn labradoodles vaak de best presterende honden tijdens hondencursussen.

Geef een labradoodle f1 genoeg beweging

Het is bij de labradoodle f1 wel belangrijk dat deze goed opgevoed wordt. Zoals gezegd zijn deze honden ontzettend energiek. Ze moeten daarom genoeg beweging krijgen. Als je dit niet doet zal je een verveelde hond krijgen. De kans is groot dat dit een negatieve invloed op zijn of haar gedrag heeft.

Dit zijn honden die je minimaal drie keer per dag goed uit moet laten. Minimaal één van die wandelingen moet een stevige wandeling van een half uur zijn. Op die manier kan jouw viervoeter zijn energie lekker kwijt. Daardoor is hij lekker rustig zodra hij thuis in zijn bench neerploft.

Ga naar een betrouwbare labradoodle f1 fokker

Voor een labradoodle f1 moet je wel naar een erkende fokker. De fokkerij is onderhevig aan strenge regels. Maar goed ook, want anders zou iedereen labradoodles kunnen gaan fokken. Door een betrouwbare fokker te kiezen weet je zeker dat je een gezonde labradoodle f1 in huis haalt.

Je weet dat zo’n fokker heel goed voor zijn of haar honden zorgt, en dat alle papieren en inentingen in orde zijn. Om te weten of je een goede fokker hebt gevonden kan je het beste online recensies bekijken. Ook kan je op locatie kritische vragen stellen en goed rondkijken. Zo ontdek je snel of je een goed gevoel bij de persoon hebt.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Labradoodle?

Bekijk dan het Labradoodle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload