Home » Maak kennis met de labradoodle in het crème

Maak kennis met de labradoodle in het crème

⏱ Leestijd: 3 minuten

Ben je naar een labradoodle aan het kijken? Dan ben je er waarschijnlijk al achter gekomen dat er veel verschillende kleuren te vinden zijn. Er is zo veel keuze dat er altijd een mooie kleur tussen zit.

Wij vinden zelf de labradoodle crème een super mooie kleur. Het enige nadeel aan deze vacht is wel dat je op deze kleur veel kunt zien. Labradoodles spelen graag in het water en in de modder. Je zal het effect hiervan sterker terugzien op een crèmekleurige vacht dan op een donkere vacht. In dit artikel vertellen we je alles over deze prachtige honden!

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

Welk formaat labradoodle crème wil je hebben?

Er zijn van de labradoodle crème drie verschillende formaten te krijgen. Zo is er de mini, medium en de standaard/grote. De mini labradoodle crème zou door kunnen groeien tot 43 centimeter en is ideaal als je een wat minder groot huis of appartement hebt. De medium labradoodle crème kan tot 53 centimeter groot worden. Dit is ongeveer zo groot als de gemiddelde salontafel.

De standaard (of ook wel grote) labradoodle kan doorgroeien tot 63 centimeter. Hij neemt daarmee veel ruimte in beslag. Het is dan ook verstandig om de standaard labradoodle crème alleen te nemen als je genoeg ruimte om en in huis hebt. Bedenk je dus op voorhand goed welk formaat het beste past bij jouw leefsituatie.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Labradoodle wordt ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Labradoodle crème met 3 vachtsoorten

Van de labradoodle crème zijn er,  net als bij de andere kleuren, drie vachtsoorten te koop. Je hebt de labradoodle crème met een curly, curly fleece en een wavy fleece vacht. Deze 3 vachten zijn best verschillend van elkaar en hebben allemaal een ander verzorgingspatroon.

De curly vacht lijkt op die van een poedel. De vacht heeft kleine, stevige krullen. De curly fleece is weer een vacht met lange pijpenkrullen. Deze heeft iets minder verzorging nodig dan de curly vacht. De wavy fleece vacht heeft de minste verzorging nodig. De hond heeft dan mooi, lang en golvend haar. Maar minder verzorging betekent niet géén verzorging. Als je de hond nooit borstelt zal deze onder de klitten komen te zitten. Dat is onprettig voor het beestje.

Parti of phantom labradoodle crème

Je kunt de labradoodle crème ook als parti of phantom versie krijgen. Een parti labradoodle crème is voor 50% crème en heeft daarnaast 50% witte vlekken.

De phantom labradoodle crème heeft meerdere kleuren waarvan crème er één is. Dit zijn vaak hele gave en unieke honden. Er zijn voldoende fokkers te vinden die zich richten op parti en phantom labradoodles. Als je online zoekt kom je vanzelf een goede, betrouwbare fokker tegen.

Zoek een goede fokker voor een labradoodle crème

Wil je een labradoodle in het crème? Zoek dan een fokker die speciaal deze kleur fokt. Het is namelijk niet altijd te zeggen welke kleur een puppy krijgt. Alleen echt goede fokkers weten wat ze moeten combineren om de labradoodle crème te krijgen.

Houd er wel rekening mee dat je je vaak in moet schrijven bij een fokker. Ze werken soms met wachtlijsten, aangezien de labradoodles zo populair zijn. Je zult naar verloop van tijd een kennismakingsgesprek krijgen, waar de fokker kan bepalen of je geschikt bent voor een puppy.

Leer alles over jouw lieve Labradoodle

Wil je álles leren over jouw Labradoodle? Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Check goed of de labradoodle crème echt hypoallergeen is

Kies je een labradoodle omdat je allergisch bent voor andere honden? Check dan goed of de labradoodle wel echt hypoallergeen is. Alleen zuivere labradoodles hebben deze kwaliteiten. Je kunt dit makkelijk checken door de pup even vast te houden. Als het geen hypoallergene labradoodle crème zul je al vrij snel een reactie krijgen.

Ook aan de papieren en bloedlijnen is te zien of je met een echte labradoodle te maken hebt. Alleen labradoodles met genoeg poedel in de kruising zijn namelijk hypoallergeen. Zorg dat je dit goed checkt, want het zou zonde als je het hondje al snel weer af moet staan.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Labradoodle?

Bekijk dan het Labradoodle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload