Home » Maak kennis met de labradoodle in het crème

Maak kennis met de labradoodle in het crème

⏱ Leestijd: 3 minuten

Ben je naar een labradoodle aan het kijken? Dan ben je er waarschijnlijk al achter gekomen dat er veel verschillende kleuren te vinden zijn. Er is zo veel keuze dat er altijd een mooie kleur tussen zit.

Wij vinden zelf de labradoodle crème een super mooie kleur. Het enige nadeel aan deze vacht is wel dat je op deze kleur veel kunt zien. Labradoodles spelen graag in het water en in de modder. Je zal het effect hiervan sterker terugzien op een crèmekleurige vacht dan op een donkere vacht. In dit artikel vertellen we je alles over deze prachtige honden!

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Labradoodle Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

Welk formaat labradoodle crème wil je hebben?

Er zijn van de labradoodle crème drie verschillende formaten te krijgen. Zo is er de mini, medium en de standaard/grote. De mini labradoodle crème zou door kunnen groeien tot 43 centimeter en is ideaal als je een wat minder groot huis of appartement hebt. De medium labradoodle crème kan tot 53 centimeter groot worden. Dit is ongeveer zo groot als de gemiddelde salontafel.

De standaard (of ook wel grote) labradoodle kan doorgroeien tot 63 centimeter. Hij neemt daarmee veel ruimte in beslag. Het is dan ook verstandig om de standaard labradoodle crème alleen te nemen als je genoeg ruimte om en in huis hebt. Bedenk je dus op voorhand goed welk formaat het beste past bij jouw leefsituatie.

Labradoodle crème met 3 vachtsoorten

Van de labradoodle crème zijn er,  net als bij de andere kleuren, drie vachtsoorten te koop. Je hebt de labradoodle crème met een curly, curly fleece en een wavy fleece vacht. Deze 3 vachten zijn best verschillend van elkaar en hebben allemaal een ander verzorgingspatroon.

De curly vacht lijkt op die van een poedel. De vacht heeft kleine, stevige krullen. De curly fleece is weer een vacht met lange pijpenkrullen. Deze heeft iets minder verzorging nodig dan de curly vacht. De wavy fleece vacht heeft de minste verzorging nodig. De hond heeft dan mooi, lang en golvend haar. Maar minder verzorging betekent niet géén verzorging. Als je de hond nooit borstelt zal deze onder de klitten komen te zitten. Dat is onprettig voor het beestje.

Parti of phantom labradoodle crème

Je kunt de labradoodle crème ook als parti of phantom versie krijgen. Een parti labradoodle crème is voor 50% crème en heeft daarnaast 50% witte vlekken.

De phantom labradoodle crème heeft meerdere kleuren waarvan crème er één is. Dit zijn vaak hele gave en unieke honden. Er zijn voldoende fokkers te vinden die zich richten op parti en phantom labradoodles. Als je online zoekt kom je vanzelf een goede, betrouwbare fokker tegen.

Zoek een goede fokker voor een labradoodle crème

Wil je een labradoodle in het crème? Zoek dan een fokker die speciaal deze kleur fokt. Het is namelijk niet altijd te zeggen welke kleur een puppy krijgt. Alleen echt goede fokkers weten wat ze moeten combineren om de labradoodle crème te krijgen.

Houd er wel rekening mee dat je je vaak in moet schrijven bij een fokker. Ze werken soms met wachtlijsten, aangezien de labradoodles zo populair zijn. Je zult naar verloop van tijd een kennismakingsgesprek krijgen, waar de fokker kan bepalen of je geschikt bent voor een puppy.

Check goed of de labradoodle crème echt hypoallergeen is

Kies je een labradoodle omdat je allergisch bent voor andere honden? Check dan goed of de labradoodle wel echt hypoallergeen is. Alleen zuivere labradoodles hebben deze kwaliteiten. Je kunt dit makkelijk checken door de pup even vast te houden. Als het geen hypoallergene labradoodle crème zul je al vrij snel een reactie krijgen.

Ook aan de papieren en bloedlijnen is te zien of je met een echte labradoodle te maken hebt. Alleen labradoodles met genoeg poedel in de kruising zijn namelijk hypoallergeen. Zorg dat je dit goed checkt, want het zou zonde als je het hondje al snel weer af moet staan.

 

Wil je alles leren over Labradoodles?

Download dan eens het e-book ‘Labradoodle Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Labradoodle Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Labradoodle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Labradoodle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Labradoodle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Niet iedere labradoodle is hetzelfde. Integendeel zelfs. Per labradoodle kan verschillen welke type het is. Er zijn namelijk allerlei kleuren, maten en vachtsoorten te vinden. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. De kortharige labradoodle is een hond die de laatste...

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Wanneer je graag een labradoodle aan wilt schaffen zal je merken dat je een zeer ruime keuze aan kleuren hebt. Zo zijn er sowieso de 5 hoofdkleuren, te weten zwart, bruin, grijs, rood en blond. Maar er zijn ook nog voldoende varianten te vinden. De labradoodle caramel...

Kosten: de prijs van een labradoodle

Kosten: de prijs van een labradoodle

Aangezien labradoodles enigszins zeldzaam zijn, is het logisch dat de prijs van dit unieke ras dan ook vrij hoog is. Daarmee is de prijs voor labradoodles vaak hoger dan een andere rashond met een goede bloedlijn. Wanneer je een labradoodle voor een bepaalde prijs...