Home » Maak kennis met de labradoodle in het chocola

Maak kennis met de labradoodle in het chocola

⏱ Leestijd: 3 minuten

Er zijn in het labradoodle ras veel verschillende kleuren te vinden. Er zijn 5 hoofdkleuren en talloze subkleuren waar je uit kunt kiezen. De 5 hoofdkleuren zijn zwart, zilver, blond, rood en bruin. De subkleuren zijn weer variaties van deze kleuren. Er zijn zoveel mogelijkheden dat je altijd een labradoodle kunt vinden die jij mooi vindt. Ga bijvoorbeeld voor een mooie blonde labradoodle of kies voor een labradoodle chocolade.

Het voordeel van een donkere kleur dat je eventuele viezigheid minder snel ziet. Voor het oog lijkt de labradoodle veel schoner dan wanneer je voor een lichtere kleur kiest. Hierdoor hoef je de labradoodle chocolade wat minder vaak te wassen. Dat klinkt misschien zielig, maar het is juist positief. Door minder te wassen blijft de vetlaag en de huid van jouw hond beter in conditie.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

Kies de juiste grootte voor je labradoodle chocolade

Als je naar de grootte van de labradoodle chocolade kijkt kun je uit 3 verschillende formaten kiezen. De mini labradoodle chocolade is het perfecte formaat voor als je niet zoveel ruimte in huis hebt. Deze labradoodle zal doorgroeien tot ongeveer 43 centimeter en kan overal makkelijk mee naartoe.

De labradoodle chocolade medium is net iets groter en zal maximaal rond de 50 centimeter worden. De standaard labradoodle wordt nog een stukje groter. Deze kan doorgroeien tot over de 60 centimeter. We radeen je dit formaat dan ook alleen aan als je voldoende ruimte hebt in jouw woning, tuin en wagen. Denk dus goed na over welk formaat labradoodle goed bij jouw situatie past.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Labradoodle wordt ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Verzorg de vacht van je labradoodle chocolade goed

Qua vacht heeft de labradoodle chocolade drie verschillende soorten. De curly, curly fleece en wavy fleece vacht. Het eerste type (curly) is als een poedelvacht en heeft kleine sterke krullen. Het tweede type (curly fleece) heeft wat langer haar en daarmee ook grotere krullen. Het derde soort (wavy fleece) is weer lang en golvend.

Elk van deze chocolade vachten heeft veel aandacht en verzorging nodig. Als je hier geen tijd en moeite in steekt kan dit vervelende consequenties geven. De vacht kan namelijk ontzettend gaan klitten en vilten. Als dit te erg wordt is het bijna onmogelijk dit er nog uit te borstelen. De enige optie die dan overblijft is de tondeuze. En dat is niet fijn voor jouw lieve viervoeter.

Labradoodle chocolade in parti of phantom versie

Als je meerkleurige labradoodles mooi vindt zou je kunnen gaan voor een labradoodle chocolade parti of phantom. Deze termen houden in dat de labradoodle meerdere kleuren heeft. Een parti labradoodle chocolade heeft twee kleuren, namelijk wit en chocolade. Beide kleuren zijn voor ongeveer 50% aanwezig.

De phantom labradoodle chocolade is een labradoodle met nog meer kleuren. Zo krijg je bijvoorbeeld een labradoodle chocolade met crème en zwart. Hier kunnen unieke kleurcombinaties tussen zitten. Deze honden zijn af en toe echt prachtig om te zien. Heb je hier interesse in? Dan kan je op het internet zoeken naar een passende fokker voor jouw wensen.

Leer alles over jouw lieve Labradoodle

Wil je álles leren over jouw Labradoodle? Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Kies voor een erkende en betrouwbare fokker voor een labradoodle chocolade

Als je oog is gevallen op de kleur chocolade, dan zal je op zoek moeten naar een betrouwbare fokker. Hoewel het in sommige gevallen niet te zeggen is welke kleur een labradoodle zal worden, kunnen goede fokkers vaak  wel de juiste kruising maken om deze kleur te krijgen.

Als jij je wensen aangeeft kan de fokker je altijd vertellen of dit haalbaar is. Het kan alleen wel even duren voordat je een labradoodle pup kunt krijgen. Dat komt omdat er gewerkt wordt met wachtlijsten. Maar als het dan eindelijk zo ver is haal je een vriend voor het leven in huis.

Informeer of de labradoodle hypoallergeen is

Als je een allergie voor honden hebt moet je natuurlijk wel zeker weten dat de labradoodle chocolade echt voor jou geschikt is. Alleen de zuivere labradoodles zijn hypoallergeen en geschikt voor mensen die last hebben van allergieën. Laat je dus goed informeren bij de fokker of er sprake is van een zuivere labradoodle.

Als de fokker vaag doet of je vraag probeert te ontwijken, zouden bij jou de alarmbellen af moeten gaan. Betrouwbare fokkers hebben geen enkele moeite om jouw vragen op dit gebied te beantwoorden. Ze laten je de puppy’s ook vasthouden. Zo kom je er snel genoeg achter of je allergisch reageert op de hond.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Labradoodle?

Bekijk dan het Labradoodle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload