Home » Maak kennis met de labradoodle in het chocola

Maak kennis met de labradoodle in het chocola

⏱ Leestijd: 3 minuten

Er zijn in het labradoodle ras veel verschillende kleuren te vinden. Er zijn 5 hoofdkleuren en talloze subkleuren waar je uit kunt kiezen. De 5 hoofdkleuren zijn zwart, zilver, blond, rood en bruin. De subkleuren zijn weer variaties van deze kleuren. Er zijn zoveel mogelijkheden dat je altijd een labradoodle kunt vinden die jij mooi vindt. Ga bijvoorbeeld voor een mooie blonde labradoodle of kies voor een labradoodle chocolade.

Het voordeel van een donkere kleur dat je eventuele viezigheid minder snel ziet. Voor het oog lijkt de labradoodle veel schoner dan wanneer je voor een lichtere kleur kiest. Hierdoor hoef je de labradoodle chocolade wat minder vaak te wassen. Dat klinkt misschien zielig, maar het is juist positief. Door minder te wassen blijft de vetlaag en de huid van jouw hond beter in conditie.

Kies de juiste grootte voor je labradoodle chocolade

Als je naar de grootte van de labradoodle chocolade kijkt kun je uit 3 verschillende formaten kiezen. De mini labradoodle chocolade is het perfecte formaat voor als je niet zoveel ruimte in huis hebt. Deze labradoodle zal doorgroeien tot ongeveer 43 centimeter en kan overal makkelijk mee naartoe.

De labradoodle chocolade medium is net iets groter en zal maximaal rond de 50 centimeter worden. De standaard labradoodle wordt nog een stukje groter. Deze kan doorgroeien tot over de 60 centimeter. We radeen je dit formaat dan ook alleen aan als je voldoende ruimte hebt in jouw woning, tuin en wagen. Denk dus goed na over welk formaat labradoodle goed bij jouw situatie past.

Verzorg de vacht van je labradoodle chocolade goed

Qua vacht heeft de labradoodle chocolade drie verschillende soorten. De curly, curly fleece en wavy fleece vacht. Het eerste type (curly) is als een poedelvacht en heeft kleine sterke krullen. Het tweede type (curly fleece) heeft wat langer haar en daarmee ook grotere krullen. Het derde soort (wavy fleece) is weer lang en golvend.

Elk van deze chocolade vachten heeft veel aandacht en verzorging nodig. Als je hier geen tijd en moeite in steekt kan dit vervelende consequenties geven. De vacht kan namelijk ontzettend gaan klitten en vilten. Als dit te erg wordt is het bijna onmogelijk dit er nog uit te borstelen. De enige optie die dan overblijft is de tondeuze. En dat is niet fijn voor jouw lieve viervoeter.

Labradoodle chocolade in parti of phantom versie

Als je meerkleurige labradoodles mooi vindt zou je kunnen gaan voor een labradoodle chocolade parti of phantom. Deze termen houden in dat de labradoodle meerdere kleuren heeft. Een parti labradoodle chocolade heeft twee kleuren, namelijk wit en chocolade. Beide kleuren zijn voor ongeveer 50% aanwezig.

De phantom labradoodle chocolade is een labradoodle met nog meer kleuren. Zo krijg je bijvoorbeeld een labradoodle chocolade met crème en zwart. Hier kunnen unieke kleurcombinaties tussen zitten. Deze honden zijn af en toe echt prachtig om te zien. Heb je hier interesse in? Dan kan je op het internet zoeken naar een passende fokker voor jouw wensen.

Kies voor een erkende en betrouwbare fokker voor een labradoodle chocolade

Als je oog is gevallen op de kleur chocolade, dan zal je op zoek moeten naar een betrouwbare fokker. Hoewel het in sommige gevallen niet te zeggen is welke kleur een labradoodle zal worden, kunnen goede fokkers vaak  wel de juiste kruising maken om deze kleur te krijgen.

Als jij je wensen aangeeft kan de fokker je altijd vertellen of dit haalbaar is. Het kan alleen wel even duren voordat je een labradoodle pup kunt krijgen. Dat komt omdat er gewerkt wordt met wachtlijsten. Maar als het dan eindelijk zo ver is haal je een vriend voor het leven in huis.

Informeer of de labradoodle hypoallergeen is

Als je een allergie voor honden hebt moet je natuurlijk wel zeker weten dat de labradoodle chocolade echt voor jou geschikt is. Alleen de zuivere labradoodles zijn hypoallergeen en geschikt voor mensen die last hebben van allergieën. Laat je dus goed informeren bij de fokker of er sprake is van een zuivere labradoodle.

Als de fokker vaag doet of je vraag probeert te ontwijken, zouden bij jou de alarmbellen af moeten gaan. Betrouwbare fokkers hebben geen enkele moeite om jouw vragen op dit gebied te beantwoorden. Ze laten je de puppy’s ook vasthouden. Zo kom je er snel genoeg achter of je allergisch reageert op de hond.

10 Geniale Tips Voor Jouw Hond Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Labradoodle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Labradoodle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 10 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Labradoodle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Labradoodle herplaatsing: hoe werkt dat?

Labradoodle herplaatsing: hoe werkt dat?

Een labradoodle herplaatsen. Helaas komt het vaak voor dat mensen een labradoodle in huis halen, maar hier toch niet goed genoeg voor kunnen of willen zorgen. Op zo’n moment is herplaatsing vaak de enige goede oplossing. Elke hond verdient immers een fijn, warm en...