Home » Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

⏱ Leestijd: 3 minuten

Wanneer je graag een labradoodle aan wilt schaffen zal je merken dat je een zeer ruime keuze aan kleuren hebt. Zo zijn er sowieso de 5 hoofdkleuren, te weten zwart, bruin, grijs, rood en blond. Maar er zijn ook nog voldoende varianten te vinden. De labradoodle caramel is daar een voorbeeld van. Deze kleur is de laatste jaren ontzettend populair geworden en is daarnaast ook weer in verschillende variaties te vinden.

Er zijn mensen die zich zorgen beginnen te maken zodra de labradoodle caramel wat lichter wordt. We kunnen je gerust stellen: dit is vrij normaal. Het komt omdat de hond graag veel buiten is. De zon maakt de vacht van de labradoodle caramel lichter. Ook het ouder worden van de labradoodle zorgt ervoor dat de vacht lichter wordt. Ben je benieuwd naar deze hond? In dit artikel vertellen we je er alles over.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Labradoodle Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

Neem het formaat labradoodle caramel dat bij jouw leefomgeving past

Het formaat van de labradoodle caramel is net als de andere kleuren in 3 maten onder te verdelen. Zo heb je de labradoodle caramel in mini, medium en groot formaat. Deze maten variëren van ruim 40 centimeter tot ruim 60 centimeter.

Mocht je een labradoodle caramel aan willen schaffen, dan zal je goed over het formaat na moeten denken. Het is niet verstandig om een grote labradoodle te kopen als je hier thuis niet de ruimte voor hebt. Dit formaat labradoodle caramel neemt namelijk behoorlijk wat ruimte in beslag. Kies daarom verstandig en houdt de grootte van jouw huis in het achterhoofd.

Onderzoek of de labradoodle caramel wel hypoallergeen is

De labradoodle caramel heeft net als andere kleuren labradoodles hypoallergene eigenschappen. Dit houdt in dat mensen die normaal gesproken allergisch zijn voor honden, geen problemen ondervinden bij een echte labradoodle caramel. Hier ligt de nadruk wel op ‘een echte’. Er zijn namelijk ook veel labradoodles te vinden die helemaal niet hypoallergeen zijn.

Pas hier dus goed mee wanneer je een labradoodle caramel wilt kopen. Het zou jammer zijn als je een labradoodle caramel terug moet brengen omdat je er allergisch voor blijkt te zijn. Daar doe je het hondje (en jezelf) absoluut geen plezier mee. Check dit dus goed voordat je overgaat tot de aankoop van een labradoodle caramel.

Verkies een betrouwbare fokker altijd boven een Marktplaats advertentie

Op Marktplaats zijn vaak advertenties te vinden van labradoodles. Hier staat dan bij dat het een 100% echte labradoodle caramel betreft. We adviseren je om altijd scherp te zijn op Marktplaats advertenties. Omdat je nooit 100% kan weten of de informatie klopt.

Je kan beter zoeken naar een goede, betrouwbare fokker waarbij je zeker weet dat deze eerlijk en oprecht is. Zo weet je dat je altijd een gezonde en zuivere labradoodle caramel aankoopt. Zo’n erkende fokker heeft daarnaast ook alle inentingen en de chip op orde. Stel een fokker altijd de vragen waar je het antwoord op wil hebben. Een betrouwbare fokker zal je alles vertellen over de hond.

Houd rekening met de kosten voor je labradoodle caramel

Als je een labradoodle caramel wilt kopen moet je rekening houden met een aanschafprijs van tussen de 1700 en 2500 euro. Hoe beter de stamboom en bloedlijnen zijn, hoe hoger de prijs is. Wanneer een hond veel goedkoper wordt aangeboden kan je hier beter niet op ingaan. Je kan er dan vanuit gaan dat de hond niet zuiver is of bijvoorbeeld gezondheidsproblemen heeft.

Naast de aanschafprijs moet je ook beseffen dat je jaarlijks terugkerende kosten maakt aan je nieuwe labradoodle. Hierbij moet je denken aan accessoires, dierenarts- en salonbezoeken en voeding. Opgeteld zal dit zo’n 1000 euro per jaar zijn. Denk dus altijd goed na over je financiële situatie voordat je zo’n lieve hond in huis haalt.

 

Wil je alles leren over Labradoodles?

Download dan eens het e-book ‘Labradoodle Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Labradoodle Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Labradoodle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Labradoodle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Labradoodle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Niet iedere labradoodle is hetzelfde. Integendeel zelfs. Per labradoodle kan verschillen welke type het is. Er zijn namelijk allerlei kleuren, maten en vachtsoorten te vinden. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. De kortharige labradoodle is een hond die de laatste...

Kosten: de prijs van een labradoodle

Kosten: de prijs van een labradoodle

Aangezien labradoodles enigszins zeldzaam zijn, is het logisch dat de prijs van dit unieke ras dan ook vrij hoog is. Daarmee is de prijs voor labradoodles vaak hoger dan een andere rashond met een goede bloedlijn. Wanneer je een labradoodle voor een bepaalde prijs...