Home » Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

⏱ Leestijd: 3 minuten

Wanneer je graag een labradoodle aan wilt schaffen zal je merken dat je een zeer ruime keuze aan kleuren hebt. Zo zijn er sowieso de 5 hoofdkleuren, te weten zwart, bruin, grijs, rood en blond. Maar er zijn ook nog voldoende varianten te vinden. De labradoodle caramel is daar een voorbeeld van. Deze kleur is de laatste jaren ontzettend populair geworden en is daarnaast ook weer in verschillende variaties te vinden.

Er zijn mensen die zich zorgen beginnen te maken zodra de labradoodle caramel wat lichter wordt. We kunnen je gerust stellen: dit is vrij normaal. Het komt omdat de hond graag veel buiten is. De zon maakt de vacht van de labradoodle caramel lichter. Ook het ouder worden van de labradoodle zorgt ervoor dat de vacht lichter wordt. Ben je benieuwd naar deze hond? In dit artikel vertellen we je er alles over.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

Neem het formaat labradoodle caramel dat bij jouw leefomgeving past

Het formaat van de labradoodle caramel is net als de andere kleuren in 3 maten onder te verdelen. Zo heb je de labradoodle caramel in mini, medium en groot formaat. Deze maten variëren van ruim 40 centimeter tot ruim 60 centimeter.

Mocht je een labradoodle caramel aan willen schaffen, dan zal je goed over het formaat na moeten denken. Het is niet verstandig om een grote labradoodle te kopen als je hier thuis niet de ruimte voor hebt. Dit formaat labradoodle caramel neemt namelijk behoorlijk wat ruimte in beslag. Kies daarom verstandig en houdt de grootte van jouw huis in het achterhoofd.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Labradoodle wordt ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Onderzoek of de labradoodle caramel wel hypoallergeen is

De labradoodle caramel heeft net als andere kleuren labradoodles hypoallergene eigenschappen. Dit houdt in dat mensen die normaal gesproken allergisch zijn voor honden, geen problemen ondervinden bij een echte labradoodle caramel. Hier ligt de nadruk wel op ‘een echte’. Er zijn namelijk ook veel labradoodles te vinden die helemaal niet hypoallergeen zijn.

Pas hier dus goed mee wanneer je een labradoodle caramel wilt kopen. Het zou jammer zijn als je een labradoodle caramel terug moet brengen omdat je er allergisch voor blijkt te zijn. Daar doe je het hondje (en jezelf) absoluut geen plezier mee. Check dit dus goed voordat je overgaat tot de aankoop van een labradoodle caramel.

Verkies een betrouwbare fokker altijd boven een Marktplaats advertentie

Op Marktplaats zijn vaak advertenties te vinden van labradoodles. Hier staat dan bij dat het een 100% echte labradoodle caramel betreft. We adviseren je om altijd scherp te zijn op Marktplaats advertenties. Omdat je nooit 100% kan weten of de informatie klopt.

Je kan beter zoeken naar een goede, betrouwbare fokker waarbij je zeker weet dat deze eerlijk en oprecht is. Zo weet je dat je altijd een gezonde en zuivere labradoodle caramel aankoopt. Zo’n erkende fokker heeft daarnaast ook alle inentingen en de chip op orde. Stel een fokker altijd de vragen waar je het antwoord op wil hebben. Een betrouwbare fokker zal je alles vertellen over de hond.

Leer alles over jouw lieve Labradoodle

Wil je álles leren over jouw Labradoodle? Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Houd rekening met de kosten voor je labradoodle caramel

Als je een labradoodle caramel wilt kopen moet je rekening houden met een aanschafprijs van tussen de 1700 en 2500 euro. Hoe beter de stamboom en bloedlijnen zijn, hoe hoger de prijs is. Wanneer een hond veel goedkoper wordt aangeboden kan je hier beter niet op ingaan. Je kan er dan vanuit gaan dat de hond niet zuiver is of bijvoorbeeld gezondheidsproblemen heeft.

Naast de aanschafprijs moet je ook beseffen dat je jaarlijks terugkerende kosten maakt aan je nieuwe labradoodle. Hierbij moet je denken aan accessoires, dierenarts- en salonbezoeken en voeding. Opgeteld zal dit zo’n 1000 euro per jaar zijn. Denk dus altijd goed na over je financiële situatie voordat je zo’n lieve hond in huis haalt.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Labradoodle?

Bekijk dan het Labradoodle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload