Home » Alles over de labradoodle in het bruin

Alles over de labradoodle in het bruin

⏱ Leestijd: 3 minuten

Bruin behoort tot  een van de hoofdkleuren van een labradoodle. Naast bruin zijn zwart, blond, grijs en rood ook kleuren die veel voorkomen. Hetgene dat de kleur van je labradoodle bepaalt is het pigment. Wanneer een labradoodle een roze pigment heeft kan dit terug komen als verschillende soorten bruin. Zo kan het zijn dat een labradoodle chocoladebruin wordt, maar kunnen ook caramel- of kastanjebruin de uitkomst zijn.

Elke bruine labradoodle heeft een unieke kleur en er zal altijd een klein verschil ten opzichte van andere doodles te zien zijn. Dat maakt het beestje juist zo leuk. We vertellen je in dit artikel graag alles over de labradoodle in het bruin.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

De verschillende type vachten van een bruine labradoodle

Naast de verschillende kleuren bruin is er ook verschil in het type vacht van de bruine labrador. Zo heb je de curly, de fleece en de curly fleece vacht. Bij curly bruine labradoodles bestaat de vacht uit ronde krullen. Deze zijn vaak erg stevig en sterk.

De bruine labradoodles met een licht krullende, of eventueel golvende vacht, zijn de fleece labradoodles. De curly fleece vacht is een kruising tussen de andere twee type vachten. Dit is dus een bruine labradoodle die een mix heeft van sterke en stevige krullen én een licht golvende vacht. Welke type labradoodle jij wilt, hangt maar net af van wat je mooi vindt.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Labradoodle wordt ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Verschillende formaten bruine labradoodles

Een bruine labradoodle is te verkrijgen in verschillende formaten. De bruine labradoodle bestaat er als mini, medium en groot. De mini kan zo’n 42 centimeter groot worden en staat ook wel bekend als miniatuur.

Het medium formaat kan uitgroeien tot 52 centimeter en de grote labradoodle groeit uit tot zo’n 63 centimeter. Voordat je een labradoodle in huis haalt is het dus verstandig om goed te kijken naar de ouders. Als dit grote labradoodles zijn wordt de pup waarschijnlijk ook groot. En een grote labradoodle heeft ook een groot huis nodig. Houdt daar dus rekening mee als je je aan het oriënteren bent.

Een bruine labradoodle met een geweldig karakter

Als het om het karakter van de bruine labradoodle gaat maakt het niet veel uit of deze zwart, rood of bruin is. De bruine labradoodle is net als andere kleuren een ontzettende vriendelijke, sociale, rustige en trouwe hond. Dit type hond wil er alles aan doen om jou gelukkig te maken.

Labradoodles zijn leergierig en willen graag alles doen wat je van ze vraagt. Het is wel belangrijk dat je jouw nieuwe hond vanaf het begin goed opvoedt. Er zijn altijd puppy cursussen bij je in de buurt waar je terecht kunt. Jij en je bruine labradoodle hebben er beide veel baat bij om hier naartoe te gaan.

Leer alles over jouw lieve Labradoodle

Wil je álles leren over jouw Labradoodle? Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een bruine labradoodle in huis halen

Mocht je graag een bruine labradoodle in huis willen halen dan kun je hiervoor terecht bij verschillende fokkers in Nederland. Het is vooral belangrijk om een adres uit te zoeken waar je op kunt vertrouwen.

Er zijn een aantal adressen waar ze enkel bruine labradoodles hebben. Door hier online op te zoeken kom je direct bij een aantal fokkers uit. Bedenk voordat je erheen gaat welk formaat, welk type vacht en welke kruising je wilt. Zo ga je goed voorbereid op pad en kom je thuis met een bruine labradoodle vriend voor het leven.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Labradoodle?

Bekijk dan het Labradoodle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload