Home » Alles over de labradoodle in het bruin

Alles over de labradoodle in het bruin

⏱ Leestijd: 2 minuten

Bruin behoort tot  een van de hoofdkleuren van een labradoodle. Naast bruin zijn zwart, blond, grijs en rood ook kleuren die veel voorkomen. Hetgene dat de kleur van je labradoodle bepaalt is het pigment. Wanneer een labradoodle een roze pigment heeft kan dit terug komen als verschillende soorten bruin. Zo kan het zijn dat een labradoodle chocoladebruin wordt, maar kunnen ook caramel- of kastanjebruin de uitkomst zijn.

Elke bruine labradoodle heeft een unieke kleur en er zal altijd een klein verschil ten opzichte van andere doodles te zien zijn. Dat maakt het beestje juist zo leuk. We vertellen je in dit artikel graag alles over de labradoodle in het bruin.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Labradoodle Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

De verschillende type vachten van een bruine labradoodle

Naast de verschillende kleuren bruin is er ook verschil in het type vacht van de bruine labrador. Zo heb je de curly, de fleece en de curly fleece vacht. Bij curly bruine labradoodles bestaat de vacht uit ronde krullen. Deze zijn vaak erg stevig en sterk.

De bruine labradoodles met een licht krullende, of eventueel golvende vacht, zijn de fleece labradoodles. De curly fleece vacht is een kruising tussen de andere twee type vachten. Dit is dus een bruine labradoodle die een mix heeft van sterke en stevige krullen én een licht golvende vacht. Welke type labradoodle jij wilt, hangt maar net af van wat je mooi vindt.

Verschillende formaten bruine labradoodles

Een bruine labradoodle is te verkrijgen in verschillende formaten. De bruine labradoodle bestaat er als mini, medium en groot. De mini kan zo’n 42 centimeter groot worden en staat ook wel bekend als miniatuur.

Het medium formaat kan uitgroeien tot 52 centimeter en de grote labradoodle groeit uit tot zo’n 63 centimeter. Voordat je een labradoodle in huis haalt is het dus verstandig om goed te kijken naar de ouders. Als dit grote labradoodles zijn wordt de pup waarschijnlijk ook groot. En een grote labradoodle heeft ook een groot huis nodig. Houdt daar dus rekening mee als je je aan het oriënteren bent.

Een bruine labradoodle met een geweldig karakter

Als het om het karakter van de bruine labradoodle gaat maakt het niet veel uit of deze zwart, rood of bruin is. De bruine labradoodle is net als andere kleuren een ontzettende vriendelijke, sociale, rustige en trouwe hond. Dit type hond wil er alles aan doen om jou gelukkig te maken.

Labradoodles zijn leergierig en willen graag alles doen wat je van ze vraagt. Het is wel belangrijk dat je jouw nieuwe hond vanaf het begin goed opvoedt. Er zijn altijd puppy cursussen bij je in de buurt waar je terecht kunt. Jij en je bruine labradoodle hebben er beide veel baat bij om hier naartoe te gaan.

Een bruine labradoodle in huis halen

Mocht je graag een bruine labradoodle in huis willen halen dan kun je hiervoor terecht bij verschillende fokkers in Nederland. Het is vooral belangrijk om een adres uit te zoeken waar je op kunt vertrouwen.

Er zijn een aantal adressen waar ze enkel bruine labradoodles hebben. Door hier online op te zoeken kom je direct bij een aantal fokkers uit. Bedenk voordat je erheen gaat welk formaat, welk type vacht en welke kruising je wilt. Zo ga je goed voorbereid op pad en kom je thuis met een bruine labradoodle vriend voor het leven.

 

Wil je alles leren over Labradoodles?

Download dan eens het e-book ‘Labradoodle Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Labradoodle Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Labradoodle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Labradoodle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Labradoodle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Niet iedere labradoodle is hetzelfde. Integendeel zelfs. Per labradoodle kan verschillen welke type het is. Er zijn namelijk allerlei kleuren, maten en vachtsoorten te vinden. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. De kortharige labradoodle is een hond die de laatste...

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Wanneer je graag een labradoodle aan wilt schaffen zal je merken dat je een zeer ruime keuze aan kleuren hebt. Zo zijn er sowieso de 5 hoofdkleuren, te weten zwart, bruin, grijs, rood en blond. Maar er zijn ook nog voldoende varianten te vinden. De labradoodle caramel...

Kosten: de prijs van een labradoodle

Kosten: de prijs van een labradoodle

Aangezien labradoodles enigszins zeldzaam zijn, is het logisch dat de prijs van dit unieke ras dan ook vrij hoog is. Daarmee is de prijs voor labradoodles vaak hoger dan een andere rashond met een goede bloedlijn. Wanneer je een labradoodle voor een bepaalde prijs...