Home » De blonde labradoodle is een echte gezinshond

De blonde labradoodle is een echte gezinshond

⏱ Leestijd: 3 minuten

De blonde labradoodle is een van de meest populaire kleuren die bij labradoodles beschikbaar zijn. Deze mooie kleur labradoodle is bij aanvang gefokt als hulphond. Dankzij de hypoallergene kwaliteiten van dit type hond is deze uitermate geschikt voor mensen die allergisch zijn. Deze kwaliteiten heeft de labradoodle blond van de poedel overgenomen.

Deze labradoodles zijn ontzettend fijne gezinshonden. Maar daarnaast worden ze tot op de dag van vandaag nog steeds ingezet als hulphond. Dit komt omdat ze zich ontzettend goed kunnen aanpassen aan jouw gevoel. Als je steun nodig hebt, zal een labradoodle dit opmerken en ervoor zorgen dat hij je deze hulp biedt.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

Check de ouders om de grootte van de labradoodle blond in te schatten

Als je geïnteresseerd bent in een labradoodle in het blond kun je deze in 3 formaten vinden. De mini labradoodle blond, de medium labradoodle blond en de standaard labradoodle blond. Doordat de verschillen in grootte best fors zijn, is er voor ieder huis wel een passend formaat te vinden. De mini kan ruim 40 centimeter, de medium ruim 50 centimeter en de standaard kan ruim 60 centimeter worden. Ben je aan het oriënteren om zo’n lieve viervoeter in huis te halen? Bedenk dan hoe groot je huis is en wat voor formaat hond daarbij past.

Hoe groot de labradoodle blond daadwerkelijk wordt hangt af van hoe groot de ouders van de labradoodle blond zijn. Daarnaast speelt het een rol of de de labradoodle een reutje of teefje is. Een reutje zal langer doorgroeien dan een teefje.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Labradoodle wordt ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Meerdere type vachten van de labradoodle blond te vinden

Qua vacht is de labradoodle blond in meerdere versies aan te schaffen. Je kunt kiezen uit de curly, de curly fleece en de wavy fleece vacht. Het fijne aan de labradoodle blond is dat deze geen ondervacht heeft. Hierdoor kan de hond niet verharen. De labradoodle blond verliest wel haren, maar dat gebeurd anders als bij andere honden. Bij dit type hond komt de nieuwe vacht namelijk langzaam door de oude heen.

Door regelmatig te borstelen kun je deze oude vacht er tussenuit krijgen en ruimte maken voor de nieuwe vacht. Je zult je labradoodle blond dus wel goed moeten helpen bij deze vachtwissel. Zo voorkom je trouwens ook de kans op allergische reacties. Geen haren en geen allergische reactie. Win/win dus!

Koop geen labradoodle blond via Marktplaats of een asiel

Voor een labradoodle blond kun je het beste aankloppen bij een goede en betrouwbare fokker. Je kunt online allerlei reviews lezen over labradoodle blond fokkers en zo een keuze maken bij welke fokker jij langs wilt. Houd wel in gedachten dat fokkers op inschrijving werken en je dus niet zomaar een labradoodle blond op kunt halen. Er zit een wachttijd op. Maar geloof ons: deze lieve honden zijn het wachten meer dan waard.

Een labradoodle direct ophalen kan alleen bij Marktplaats advertenties of een asiel. Wij raden je af om hierop in te gaan. Vaak is zo’n labradoodle namelijk niet zuiver en zal deze bijvoorbeeld geen hypoallergene kwaliteiten hebben. Het is daarom beter om bij een erkende fokker aan te kloppen voor een hypoallergene labradoodle blond.

Leer alles over jouw lieve Labradoodle

Wil je álles leren over jouw Labradoodle? Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Kies een betrouwbare fokker voor een hypoallergene labradoodle blond

Zoals gezegd zijn niet alle labradoodles hypoallergeen. Hiermee moet je dus goed oppassen als je allergisch bent en een labradoodle wilt kopen. Door bij een fokker goed uit te vragen of de labradoodle een hypoallergene hond is, kun je voorkomen dat je een hond koopt die je al snel weer terug moet brengen.
Een betrouwbare fokker kost soms wat meer en duurt wat langer, maar garandeert je wel dat je een gezond en zuiver exemplaar in huis haalt. Zodat jij en je hond zo lang mogelijk van elkaar kunnen genieten!

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Labradoodle?

Bekijk dan het Labradoodle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

 

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload