Home » De blonde labradoodle is een echte gezinshond

De blonde labradoodle is een echte gezinshond

⏱ Leestijd: 3 minuten

De blonde labradoodle is een van de meest populaire kleuren die bij labradoodles beschikbaar zijn. Deze mooie kleur labradoodle is bij aanvang gefokt als hulphond. Dankzij de hypoallergene kwaliteiten van dit type hond is deze uitermate geschikt voor mensen die allergisch zijn. Deze kwaliteiten heeft de labradoodle blond van de poedel overgenomen.

Deze labradoodles zijn ontzettend fijne gezinshonden. Maar daarnaast worden ze tot op de dag van vandaag nog steeds ingezet als hulphond. Dit komt omdat ze zich ontzettend goed kunnen aanpassen aan jouw gevoel. Als je steun nodig hebt, zal een labradoodle dit opmerken en ervoor zorgen dat hij je deze hulp biedt.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Labradoodle Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

Check de ouders om de grootte van de labradoodle blond in te schatten

Als je geïnteresseerd bent in een labradoodle in het blond kun je deze in 3 formaten vinden. De mini labradoodle blond, de medium labradoodle blond en de standaard labradoodle blond. Doordat de verschillen in grootte best fors zijn, is er voor ieder huis wel een passend formaat te vinden. De mini kan ruim 40 centimeter, de medium ruim 50 centimeter en de standaard kan ruim 60 centimeter worden. Ben je aan het oriënteren om zo’n lieve viervoeter in huis te halen? Bedenk dan hoe groot je huis is en wat voor formaat hond daarbij past.

Hoe groot de labradoodle blond daadwerkelijk wordt hangt af van hoe groot de ouders van de labradoodle blond zijn. Daarnaast speelt het een rol of de de labradoodle een reutje of teefje is. Een reutje zal langer doorgroeien dan een teefje.

Meerdere type vachten van de labradoodle blond te vinden

Qua vacht is de labradoodle blond in meerdere versies aan te schaffen. Je kunt kiezen uit de curly, de curly fleece en de wavy fleece vacht. Het fijne aan de labradoodle blond is dat deze geen ondervacht heeft. Hierdoor kan de hond niet verharen. De labradoodle blond verliest wel haren, maar dat gebeurd anders als bij andere honden. Bij dit type hond komt de nieuwe vacht namelijk langzaam door de oude heen.

Door regelmatig te borstelen kun je deze oude vacht er tussenuit krijgen en ruimte maken voor de nieuwe vacht. Je zult je labradoodle blond dus wel goed moeten helpen bij deze vachtwissel. Zo voorkom je trouwens ook de kans op allergische reacties. Geen haren en geen allergische reactie. Win/win dus!

Koop geen labradoodle blond via Marktplaats of een asiel

Voor een labradoodle blond kun je het beste aankloppen bij een goede en betrouwbare fokker. Je kunt online allerlei reviews lezen over labradoodle blond fokkers en zo een keuze maken bij welke fokker jij langs wilt. Houd wel in gedachten dat fokkers op inschrijving werken en je dus niet zomaar een labradoodle blond op kunt halen. Er zit een wachttijd op. Maar geloof ons: deze lieve honden zijn het wachten meer dan waard.

Een labradoodle direct ophalen kan alleen bij Marktplaats advertenties of een asiel. Wij raden je af om hierop in te gaan. Vaak is zo’n labradoodle namelijk niet zuiver en zal deze bijvoorbeeld geen hypoallergene kwaliteiten hebben. Het is daarom beter om bij een erkende fokker aan te kloppen voor een hypoallergene labradoodle blond.

Kies een betrouwbare fokker voor een hypoallergene labradoodle blond

Zoals gezegd zijn niet alle labradoodles hypoallergeen. Hiermee moet je dus goed oppassen als je allergisch bent en een labradoodle wilt kopen. Door bij een fokker goed uit te vragen of de labradoodle een hypoallergene hond is, kun je voorkomen dat je een hond koopt die je al snel weer terug moet brengen.
Een betrouwbare fokker kost soms wat meer en duurt wat langer, maar garandeert je wel dat je een gezond en zuiver exemplaar in huis haalt. Zodat jij en je hond zo lang mogelijk van elkaar kunnen genieten!

 

Wil je alles leren over Labradoodles?

Download dan eens het e-book ‘Labradoodle Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Labradoodle Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Labradoodle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Labradoodle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Labradoodle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Niet iedere labradoodle is hetzelfde. Integendeel zelfs. Per labradoodle kan verschillen welke type het is. Er zijn namelijk allerlei kleuren, maten en vachtsoorten te vinden. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. De kortharige labradoodle is een hond die de laatste...

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Wanneer je graag een labradoodle aan wilt schaffen zal je merken dat je een zeer ruime keuze aan kleuren hebt. Zo zijn er sowieso de 5 hoofdkleuren, te weten zwart, bruin, grijs, rood en blond. Maar er zijn ook nog voldoende varianten te vinden. De labradoodle caramel...

Kosten: de prijs van een labradoodle

Kosten: de prijs van een labradoodle

Aangezien labradoodles enigszins zeldzaam zijn, is het logisch dat de prijs van dit unieke ras dan ook vrij hoog is. Daarmee is de prijs voor labradoodles vaak hoger dan een andere rashond met een goede bloedlijn. Wanneer je een labradoodle voor een bepaalde prijs...