Home » Een Labradoodle uit het asiel: Hier moet je op letten

Een Labradoodle uit het asiel: Hier moet je op letten

⏱ Leestijd: 4 minuten

Heel veel mensen kopen een nieuwe pup juist omdat ze ze zo leuk vinden als ze klein zijn. Als ze dan opgroeien gaat voor velen de lol eraf en dan komt zo’n hond al gauw in het asiel terecht. Er zijn vele verschillende honden te vinden in het asiel en ook deze honden verdienen een gouden mand.

Je kunt ook labradoodles zijn in het asiel ook te vinden. Aangezien dit qua karakter geweldige honden zijn, is het echt waard om er 1 te bekijken. De labradoodle staat bekend als echte gezinshond. Ga dus voor je naar een labradoodle puppy gaat kijken, eerst even naar het asiel. Misschien vind je wel een hele leuke volwassen labradoodle in het asiel die perfect bij jou thuis past.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Labradoodle Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

Populaire honden, ook vanwege de vacht

Aangezien een labradoodle een hypoallergene hond is, zijn deze ontzettend populair. Zo kunnen namelijk mensen met allergieën ook een hond in huis nemen. Dit komt omdat een labradoodle niet verhaart en je hier dus geen last van krijgt. De vacht van een labradoodle is zo ontwikkeld dat de nieuwe vacht door de oude heen groeit. Door de labradoodle veel te borstelen, komen de oude haren er volgens uit. Wanneer je besluit een labradoodle in huis te halen, moet je wel goed de papieren van de doodle bekijken. Het kan namelijk zijn dat een labradoodle uit het asiel geen echte labradoodle is. Wanneer dit het geval is, is deze ook niet hypoallergeen en ben je er alsnog allergisch voor.

De perfecte gezinshonden

De labradoodle is een geweldig leuke hond. Dit type ras staat erom bekend dat het perfecte gezinshonden zijn en qua karakter super leuk zijn. Bij een labradoodle is een labrador met een poedel gemixt en de karakter mix van deze 2 maakt de labradoodle ook zo’n geweldige hond. De labradoodle heeft namelijk het gelukkig willen maken van de baas en het lieve karakter van de labrador en de vacht en de intelligentie voornamelijk van de poedel. Als je besluit om een labradoodle uit het asiel te halen, zul je direct zien dat labradoodles erg lief zijn en blij zijn dat je ze deel van je gezin uit laat maken. Ze houden van aandacht en vinden het ook erg leuk om te spelen.

Lagere prijs voor een labradoodle uit het asiel

Een reden om voor een labradoodle uit een asiel te kiezen, kan zijn omdat de prijs van zo’n labradoodle hoogstwaarschijnlijk lager is dan die van een labradoodle van een fokker. Het prijsverschil zit vaak ook wel in het feit dat de labradoodle bij het asiel waarschijnlijk geen raszuivere labradoodle is. Het kan natuurlijk wel voorkomen dat dit wel het geval is, maar meestal is dit niet zo. Je doet er goed aan om voordat je een labradoodle uit een asiel koopt, de stamboom en bijbehorende papieren goed door te kijken. Zo ben je er in 1 oogopslag vaak al wel achter of het een echte labradoodle betreft.

Herplaatsing van een labradoodle via het asiel

Het kan ook zijn dat de labradoodle die je in het asiel vindt, herplaatst moet worden. Het kan natuurlijk zijn dat iemand een labradoodle in huis gehaald heeft op jonge leeftijd en dat hij of zij er niet meer voor kan of wil zorgen. Dit kan natuurlijk meerdere redenen hebben, zoals een scheiding of een nieuwe baan waarbij de persoon minder thuis kan zijn. Dan is een oplossing de labradoodle naar het asiel brengen en deze zo laten herplaatsen. Dit kan vrijwillig zijn, maar het kan ook afgedwongen worden. In het laatste geval wordt er dan vaak niet goed genoeg voor de labradoodle gezorgd en wordt de labradoodle onder dwang in het asiel geplaatst.

Verschillende redenen voor herplaatsing

Het is ook mogelijk dat de eigenaar bijvoorbeeld komt te overlijden en er geen andere plek gevonden kan worden om de hond naar toe te doen. Ook dan wordt de labradoodle naar het asiel overgebracht. Daarnaast kan het ook zo zijn dat een eigenaar de labradoodle via een asiel probeert te herplaatsen. Deze labradoodle blijft dat gewoon nog thuis bij de eigenaar maar het asiel biedt deze te koop aan. Op deze manier kan er naar een nieuwe eigenaar gezocht worden, maar hoeft de labradoodle niet in het asiel te verblijven. Dit is wel zo fijn, ook voor het dier zelf. Zo hoeft de labradoodle niet eerst aan een asiel te wennen en vervolgens nog weer aan een nieuw huis. Hierdoor is de overgang makkelijker.

Labradoodles uit het asiel: Meestal volwassen honden

Meestal zijn de labradoodles die naar het asiel gebracht worden volwassen honden. Het voordeel hieraan is wel dat je niet het hele opvoedingsproces hoeft te doorlopen. Het opvoeden van een jonge labradoodle pup is namelijk een behoorlijke klus en door een oudere labradoodle uit een asiel te halen, gaat dit aan je voorbij. Je weet daarnaast ook precies hoe het karakter van de labradoodle is. Dit is namelijk al helemaal ontwikkeld en zo kom je niet voor verrassingen te staan. Het is dan al bekend of de hond goed met kinderen is en met andere huisdieren. Daarnaast weet je ook als je een labradoodle uit het asiel haalt of deze gebreken heeft en of deze prima even alleen kan zijn.

Vraag het asiel om hulp en advies

Het kan wel zo zijn dat de labradoodle uit het asiel een klein beetje heropgevoed moet worden, maar dit kan per labradoodle weer verschillen. Het mooie is dat deze honden ontzettend slim zijn en daardoor dingen behoorlijk snel oppikken. Je zou ervoor kunnen kiezen hiervoor op cursus te gaan en zo de hulp van een professional in te schakelen. Wellicht is het bij het asiel waar de labradoodle vandaan komt ook wel mogelijk om cursussen te doen. Hier weten ze waarschijnlijk precies hoe de labradoodle is en kunnen ze je zeer goed en passend adviseren en helpen. Het is in ieder geval een idee hier even over te informeren bij het asiel.

 

Wil je alles leren over Labradoodles?

Download dan eens het e-book ‘Labradoodle Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Labradoodle Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Labradoodle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Labradoodle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Labradoodle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Niet iedere labradoodle is hetzelfde. Integendeel zelfs. Per labradoodle kan verschillen welke type het is. Er zijn namelijk allerlei kleuren, maten en vachtsoorten te vinden. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. De kortharige labradoodle is een hond die de laatste...

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Wanneer je graag een labradoodle aan wilt schaffen zal je merken dat je een zeer ruime keuze aan kleuren hebt. Zo zijn er sowieso de 5 hoofdkleuren, te weten zwart, bruin, grijs, rood en blond. Maar er zijn ook nog voldoende varianten te vinden. De labradoodle caramel...

Kosten: de prijs van een labradoodle

Kosten: de prijs van een labradoodle

Aangezien labradoodles enigszins zeldzaam zijn, is het logisch dat de prijs van dit unieke ras dan ook vrij hoog is. Daarmee is de prijs voor labradoodles vaak hoger dan een andere rashond met een goede bloedlijn. Wanneer je een labradoodle voor een bepaalde prijs...