Home » Een Labradoodle uit het asiel: Hier moet je op letten

Een Labradoodle uit het asiel: Hier moet je op letten

⏱ Leestijd: 4 minuten

Heel veel mensen kopen een nieuwe pup juist omdat ze ze zo leuk vinden als ze klein zijn. Als ze dan opgroeien gaat voor velen de lol eraf en dan komt zo’n hond al gauw in het asiel terecht. Er zijn vele verschillende honden te vinden in het asiel en ook deze honden verdienen een gouden mand.

Je kunt ook labradoodles zijn in het asiel ook te vinden. Aangezien dit qua karakter geweldige honden zijn, is het echt waard om er 1 te bekijken. De labradoodle staat bekend als echte gezinshond. Ga dus voor je naar een labradoodle puppy gaat kijken, eerst even naar het asiel. Misschien vind je wel een hele leuke volwassen labradoodle in het asiel die perfect bij jou thuis past.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

Populaire honden, ook vanwege de vacht

Aangezien een labradoodle een hypoallergene hond is, zijn deze ontzettend populair. Zo kunnen namelijk mensen met allergieën ook een hond in huis nemen. Dit komt omdat een labradoodle niet verhaart en je hier dus geen last van krijgt. De vacht van een labradoodle is zo ontwikkeld dat de nieuwe vacht door de oude heen groeit.

Door de labradoodle veel te borstelen, komen de oude haren er volgens uit. Wanneer je besluit een labradoodle in huis te halen, moet je wel goed de papieren van de doodle bekijken. Het kan namelijk zijn dat een labradoodle uit het asiel geen echte labradoodle is. Wanneer dit het geval is, is deze ook niet hypoallergeen en ben je er alsnog allergisch voor.

Let op: Het kopen of adopteren van een Jack Russell (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De perfecte gezinshonden

De labradoodle is een geweldig leuke hond. Dit type ras staat erom bekend dat het perfecte gezinshonden zijn en qua karakter super leuk zijn. Bij een labradoodle is een labrador met een poedel gemixt en de karakter mix van deze 2 maakt de labradoodle ook zo’n geweldige hond.

De labradoodle heeft namelijk het gelukkig willen maken van de baas en het lieve karakter van de labrador en de vacht en de intelligentie voornamelijk van de poedel. Als je besluit om een labradoodle uit het asiel te halen, zul je direct zien dat labradoodles erg lief zijn en blij zijn dat je ze deel van je gezin uit laat maken. Ze houden van aandacht en vinden het ook erg leuk om te spelen.

Lagere prijs voor een labradoodle uit het asiel

Een reden om voor een labradoodle uit een asiel te kiezen, kan zijn omdat de prijs van zo’n labradoodle hoogstwaarschijnlijk lager is dan die van een labradoodle van een fokker. Het prijsverschil zit vaak ook wel in het feit dat de labradoodle bij het asiel waarschijnlijk geen raszuivere labradoodle is.

Het kan natuurlijk wel voorkomen dat dit wel het geval is, maar meestal is dit niet zo. Je doet er goed aan om voordat je een labradoodle uit een asiel koopt, de stamboom en bijbehorende papieren goed door te kijken. Zo ben je er in 1 oogopslag vaak al wel achter of het een echte labradoodle betreft.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Labradoodle

Overweeg je een Labradoodle te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Herplaatsing van een labradoodle via het asiel

Het kan ook zijn dat de labradoodle die je in het asiel vindt, herplaatst moet worden. Het kan natuurlijk zijn dat iemand een labradoodle in huis gehaald heeft op jonge leeftijd en dat hij of zij er niet meer voor kan of wil zorgen. Dit kan natuurlijk meerdere redenen hebben, zoals een scheiding of een nieuwe baan waarbij de persoon minder thuis kan zijn.

Dan is een oplossing de labradoodle naar het asiel brengen en deze zo laten herplaatsen. Dit kan vrijwillig zijn, maar het kan ook afgedwongen worden. In het laatste geval wordt er dan vaak niet goed genoeg voor de labradoodle gezorgd en wordt de labradoodle onder dwang in het asiel geplaatst.

Verschillende redenen voor herplaatsing

Het is ook mogelijk dat de eigenaar bijvoorbeeld komt te overlijden en er geen andere plek gevonden kan worden om de hond naar toe te doen. Ook dan wordt de labradoodle naar het asiel overgebracht. Daarnaast kan het ook zo zijn dat een eigenaar de labradoodle via een asiel probeert te herplaatsen.

Deze labradoodle blijft dat gewoon nog thuis bij de eigenaar maar het asiel biedt deze te koop aan. Op deze manier kan er naar een nieuwe eigenaar gezocht worden, maar hoeft de labradoodle niet in het asiel te verblijven. Dit is wel zo fijn, ook voor het dier zelf. Zo hoeft de labradoodle niet eerst aan een asiel te wennen en vervolgens nog weer aan een nieuw huis. Hierdoor is de overgang makkelijker.

Labradoodles uit het asiel: Meestal volwassen honden

Meestal zijn de labradoodles die naar het asiel gebracht worden volwassen honden. Het voordeel hieraan is wel dat je niet het hele opvoedingsproces hoeft te doorlopen. Het opvoeden van een jonge labradoodle pup is namelijk een behoorlijke klus en door een oudere labradoodle uit een asiel te halen, gaat dit aan je voorbij.

Je weet daarnaast ook precies hoe het karakter van de labradoodle is. Dit is namelijk al helemaal ontwikkeld en zo kom je niet voor verrassingen te staan. Het is dan al bekend of de hond goed met kinderen is en met andere huisdieren. Daarnaast weet je ook als je een labradoodle uit het asiel haalt of deze gebreken heeft en of deze prima even alleen kan zijn.

Vraag het asiel om hulp en advies

Het kan wel zo zijn dat de labradoodle uit het asiel een klein beetje heropgevoed moet worden, maar dit kan per labradoodle weer verschillen. Het mooie is dat deze honden ontzettend slim zijn en daardoor dingen behoorlijk snel oppikken. Je zou ervoor kunnen kiezen hiervoor op cursus te gaan en zo de hulp van een professional in te schakelen.

Wellicht is het bij het asiel waar de labradoodle vandaan komt ook wel mogelijk om cursussen te doen. Hier weten ze waarschijnlijk precies hoe de labradoodle is en kunnen ze je zeer goed en passend adviseren en helpen. Het is in ieder geval een idee hier even over te informeren bij het asiel.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Labradoodle?

Bekijk dan het Labradoodle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload