Home » Maak kennis met de labradoodle abrikoos

Maak kennis met de labradoodle abrikoos

⏱ Leestijd: 3 minuten

De laatste jaren is de labradoodle abrikoos een van de populairste kleuren geworden van het ras. Toen de labradoodle voor het eerste gefokt werd, was dit met het oog op mensen met allergieën. Door de hypoallergene vacht van de echte labradoodles, zijn mensen hier niet allergisch voor.

Een labradoodle is een combinatie van een labrador retriever en een poedel. De unieke vacht is door de kruising ontstaan en maakt de hond zo speciaal. Bij de eerste aantal kruisingen van de 2 rassen kwam een labradoodle abrikoos tevoorschijn met een gouden karakter. Dit karakter bleek uitermate geschikt om als hulphond te dienen en daarmee was de cirkel rond en het hypoallergene ras letterlijk geboren.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Labradoodle Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

De kleur van je labradoodle abrikoos kan veranderen

Als je naar de kleur van een labradoodle abrikoos kijkt, zul je zien dat de kleur in de buurt komt van de buitenkant van een rijpe abrikoos. Het is de bedoeling dat de labradoodle abrikoos bij de wortels en aan de uiteinden van de haren dezelfde kleur hebben. Het is niet de bedoeling dat de wortels lichter dan de punten zijn bijvoorbeeld. De vacht hoort 1 egale kleur te zijn. Het kan wel zo zijn dat er verschillende tinten van abrikoos op labradoodles te zien is. Het is ook mogelijk dat de kleur verbleekt wanneer je labradoodle ouder wordt. Toch blijft de kleur dan wel zowel aan de wortels als aan de uiteinden gewoon gelijk. Een oudere labradoodle abrikoos heeft dan ook vaak een wat lichtere kleur.

Labradoodle abrikoos vaak niet als abrikoos geboren

De labradoodle abrikoos is vaak niet geboren met deze kleur. Pas als de pup ouder wordt, zal de abrikoos kleur bij de labradoodle tevoorschijn komen. Het is dus niet raar dat de vacht met de leeftijd mee verandert naar een lichtere of donkere versie. Dit hebben ze overgenomen van de poedel kant. Dit ras heeft namelijk een gen wat ervoor zorgt dat een vacht van kleur verandert of dunner wordt. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je een labradoodle pup abrikoos hebt en dat je volwassen labradoodle abrikoos op latere leeftijd een crème abrikoos kleur heeft. Het is maar net hoe de vacht van de labradoodle abrikoos zich ontwikkeld.

3 verschillende formaten

Net als andere kleuren labradoodles is de labradoodle abrikoos ook te vinden in 3 verschillende groottes. Zo is er de labradoodle abrikoos mini, medium en standaard/groot. De labradoodle abrikoos mini zal maximaal 43 centimeter groot worden, de medium tot 52 centimeter en de standaard of grote versie wordt maximaal 63 centimeter groot. Het kan zo zijn dat het per grootte ook verschilt of het een reu of teefje is. Een labradoodle abrikoos teefje is doorgaans wat kleiner dan een reu. Er is dus veel variatie als het op de grootte van een labradoodle abrikoos aankomt en het is maar net wat bij jou en jouw situatie past.

Een ontzettend goed karakter

Als je naar het karakter van een labradoodle abrikoos kijkt, is dit net zo’n goed karakter als andere kleuren. De labradoodle abrikoos is een echte gezellige hond. Deze houdt van aandacht en is altijd klaar om te spelen. Ook is de labradoodle abrikoos ontzettend slim. Dit zorgt ervoor dat je deze honden ontzettend veel en snel kunt leren. Je labradoodle abrikoos zal de puppycursussen met 2 poten in de neus doorlopen en met vlag en wimpel slagen. Al vanaf jonge leeftijd kun je dit type honden ontzettend veel leren en de commando’s als zit, lig en poot zul je er in een mum van tijd op hebben zitten. Het is bij de labradoodle abrikoos wel zo dat je daadkrachtig maar met een zachte hand moet trainen.

Zoek een betrouwbare labradoodle abrikoos fokker

Mocht je graag een labradoodle abrikoos willen, kun je hiervoor gewoon online even een fokker zoeken. Er zijn genoeg goede en betrouwbare fokkers te vinden die abrikooskleurige labradoodles fokt. Het is wel belangrijk dat je een betrouwbare fokker kiest, anders is de kant erg groot dat de labradoodle abrikoos geen echte labradoodle is. Zoek dus alle mogelijke informatie over de fokker en laat ook je gevoel spreken als je er naartoe gaat. Wanneer je gevoel aangeeft dat de fokker niet te vertrouwen is, vertrouw dan op je gevoel en koop er geen labradoodle abrikoos bij. Stel ook vooral veel vragen aan de fokker. Kan hij of zij alles goed beantwoorden, helemaal prima, zo niet dan weet je al snel genoeg.

 

Wil je alles leren over Labradoodles?

Download dan eens het e-book ‘Labradoodle Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Labradoodle Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Labradoodle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Labradoodle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Labradoodle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Niet iedere labradoodle is hetzelfde. Integendeel zelfs. Per labradoodle kan verschillen welke type het is. Er zijn namelijk allerlei kleuren, maten en vachtsoorten te vinden. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. De kortharige labradoodle is een hond die de laatste...

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Wanneer je graag een labradoodle aan wilt schaffen zal je merken dat je een zeer ruime keuze aan kleuren hebt. Zo zijn er sowieso de 5 hoofdkleuren, te weten zwart, bruin, grijs, rood en blond. Maar er zijn ook nog voldoende varianten te vinden. De labradoodle caramel...

Kosten: de prijs van een labradoodle

Kosten: de prijs van een labradoodle

Aangezien labradoodles enigszins zeldzaam zijn, is het logisch dat de prijs van dit unieke ras dan ook vrij hoog is. Daarmee is de prijs voor labradoodles vaak hoger dan een andere rashond met een goede bloedlijn. Wanneer je een labradoodle voor een bepaalde prijs...