Home » Maak kennis met de labradoodle abrikoos

Maak kennis met de labradoodle abrikoos

⏱ Leestijd: 3 minuten

De laatste jaren is de labradoodle abrikoos een van de populairste kleuren geworden van het ras. Toen de labradoodle voor het eerste gefokt werd, was dit met het oog op mensen met allergieën. Door de hypoallergene vacht van de echte labradoodles, zijn mensen hier niet allergisch voor.

Een labradoodle is een combinatie van een labrador retriever en een poedel. De unieke vacht is door de kruising ontstaan en maakt de hond zo speciaal. Bij de eerste aantal kruisingen van de 2 rassen kwam een labradoodle abrikoos tevoorschijn met een gouden karakter. Dit karakter bleek uitermate geschikt om als hulphond te dienen en daarmee was de cirkel rond en het hypoallergene ras letterlijk geboren.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

De kleur van je labradoodle abrikoos kan veranderen

Als je naar de kleur van een labradoodle abrikoos kijkt, zul je zien dat de kleur in de buurt komt van de buitenkant van een rijpe abrikoos. Het is de bedoeling dat de labradoodle abrikoos bij de wortels en aan de uiteinden van de haren dezelfde kleur hebben. Het is niet de bedoeling dat de wortels lichter dan de punten zijn bijvoorbeeld.

De vacht hoort 1 egale kleur te zijn. Het kan wel zo zijn dat er verschillende tinten van abrikoos op labradoodles te zien is. Het is ook mogelijk dat de kleur verbleekt wanneer je labradoodle ouder wordt. Toch blijft de kleur dan wel zowel aan de wortels als aan de uiteinden gewoon gelijk. Een oudere labradoodle abrikoos heeft dan ook vaak een wat lichtere kleur.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Labradoodle wordt ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Labradoodle abrikoos vaak niet als abrikoos geboren

De labradoodle abrikoos is vaak niet geboren met deze kleur. Pas als de pup ouder wordt, zal de abrikoos kleur bij de labradoodle tevoorschijn komen. Het is dus niet raar dat de vacht met de leeftijd mee verandert naar een lichtere of donkere versie. Dit hebben ze overgenomen van de poedel kant.

Dit ras heeft namelijk een gen wat ervoor zorgt dat een vacht van kleur verandert of dunner wordt. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je een labradoodle pup abrikoos hebt en dat je volwassen labradoodle abrikoos op latere leeftijd een crème abrikoos kleur heeft. Het is maar net hoe de vacht van de labradoodle abrikoos zich ontwikkeld.

3 verschillende formaten

Net als andere kleuren labradoodles is de labradoodle abrikoos ook te vinden in 3 verschillende groottes. Zo is er de labradoodle abrikoos mini, medium en standaard/groot. De labradoodle abrikoos mini zal maximaal 43 centimeter groot worden, de medium tot 52 centimeter en de standaard of grote versie wordt maximaal 63 centimeter groot.

Het kan zo zijn dat het per grootte ook verschilt of het een reu of teefje is. Een labradoodle abrikoos teefje is doorgaans wat kleiner dan een reu. Er is dus veel variatie als het op de grootte van een labradoodle abrikoos aankomt en het is maar net wat bij jou en jouw situatie past.

Leer alles over jouw lieve Labradoodle

Wil je álles leren over jouw Labradoodle? Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een ontzettend goed karakter

Als je naar het karakter van een labradoodle abrikoos kijkt, is dit net zo’n goed karakter als andere kleuren. De labradoodle abrikoos is een echte gezellige hond. Deze houdt van aandacht en is altijd klaar om te spelen. Ook is de labradoodle abrikoos ontzettend slim. Dit zorgt ervoor dat je deze honden ontzettend veel en snel kunt leren.

Je labradoodle abrikoos zal de puppycursussen met 2 poten in de neus doorlopen en met vlag en wimpel slagen. Al vanaf jonge leeftijd kun je dit type honden ontzettend veel leren en de commando’s als zit, lig en poot zul je er in een mum van tijd op hebben zitten. Het is bij de labradoodle abrikoos wel zo dat je daadkrachtig maar met een zachte hand moet trainen.

Zoek een betrouwbare labradoodle abrikoos fokker

Mocht je graag een labradoodle abrikoos willen, kun je hiervoor gewoon online even een fokker zoeken. Er zijn genoeg goede en betrouwbare fokkers te vinden die abrikooskleurige labradoodles fokt. Het is wel belangrijk dat je een betrouwbare fokker kiest, anders is de kant erg groot dat de labradoodle abrikoos geen echte labradoodle is. Zoek dus alle mogelijke informatie over de fokker en laat ook je gevoel spreken als je er naartoe gaat.

Wanneer je gevoel aangeeft dat de fokker niet te vertrouwen is, vertrouw dan op je gevoel en koop er geen labradoodle abrikoos bij. Stel ook vooral veel vragen aan de fokker. Kan hij of zij alles goed beantwoorden, helemaal prima, zo niet dan weet je al snel genoeg.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Labradoodle?

Bekijk dan het Labradoodle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload