Home » Maak kennis met de kortharige labradoodle

Maak kennis met de kortharige labradoodle

⏱ Leestijd: 3 minuten

Niet iedere labradoodle is hetzelfde. Integendeel zelfs. Per labradoodle kan verschillen welke type het is. Er zijn namelijk allerlei kleuren, maten en vachtsoorten te vinden. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. De kortharige labradoodle is een hond die de laatste jaren sterk aan populariteit heeft gewonnen.

Doordat de honden zo populair zijn wordt er door fokkers vaak met wachtlijsten gewerkt. Zo kan het zijn dat je geruime tijd moet wachten tot je eindelijk een kortharige labradoodle pup in huis kunt halen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

Denk na over het formaat van de kortharige labradoodle

De kortharige labradoodle is er in verschillende formaten. Zo kun je kiezen uit een mini, medium en standaard kortharige labradoodle. De mini en medium zijn prima voor kleine tot normale huizen. Honden van dit formaat worden rond de 40 tot 50 centimeter groot. De standaard kortharige labradoodle kan zomaar uitgroeien tot boven de 60 centimeter en is daarmee meer geschikt voor grotere huizen.

Eem voordeel van de mini en medium kortharige labradoodle is dat je deze heel eenvoudig overal mee naartoe kunt nemen. Een standaard kortharige labradoodle neemt net even wat meer ruimte in beslag. Onderschat dit aspect niet. Het is zeker iets waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van jouw nieuwe viervoeter.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Labradoodle wordt ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Houd de vacht van je kortharige labradoodle klit- en viltvrij

Ook voor de kortharige labradoodle geldt dat je goed voor de vacht van het beestje moet zorgen. Als je dit niet doet kan het zijn dat de vacht vol klitten en vilten komt te zitten. Deze kun je dan bijna onmogelijk uit de vacht krijgen. Zeker als je hier te lang mee wacht. Als jouw labradoodle klitten en vilten heeft, was hem dan vooral niet. Hiermee maak je het alleen maar erger. Als je dan na het wassen gaat borstelen trek je er zo maar plukken haar uit.

Borstel dus regelmatig de vacht door en houdt de vacht van je kortharige labradoodle in optimale staat. Het voordeel van de kortharige labradoodle is wel dat hij de makkelijkste vacht heeft om te verzorgen van alle soorten labradoodles. Omdat de haren kort zijn krijgen klitten en vilten simpelweg minder kans. Als baasje is dat een prettig idee.

Een parti of phantom kortharige labradoodle

Een kortharige labradoodle is zoals gezegd in veel verschillende kleuren te krijgen. Je kunt ze sowieso vinden in de 5 hoofdkleuren zwart, zilver, rood, bruin en blond. Daarnaast vind je ze in de subkleuren die een variatie van deze hoofdkleuren zijn. Er is dus altijd wel een kortharige labradoodle die jij mooi zult vinden.

Je kunt ook kiezen voor een meerkleurige kortharige labradoodle. Dit zijn dan parti of phantom labradoodles. De aanduiding parti betekent dat de kortharige labradoodle voor 50% gekleurd is met een hoofdkleur en voor 50% wit is. De phantom kortharige labradoodle heeft dan weer een vacht met meerdere kleuren door elkaar. Bijvoorbeeld een combinatie van café, zwart en blond. Wij vinden deze vachtpatronen schitterend!

Een goede fokker weet de kruising voor een kortharige labradoodle

Om een kortharige labradoodle te fokken moet een fokker precies weten welke kruising hij hiervoor moet gebruiken. Hier komt nogal wat kennis bij kijken. Wanneer je graag een kortharige labradoodle in huis wil halen kun je dus het beste een fokker zoeken die deze specifieke soort labradoodle fokt.

Heb je een fokker gevonden? Super. Dan zou je de ouders van de labradoodle kunnen bekijken om te zien welke vacht deze krijgt. Besef wel dat dit niet altijd een 100% garantie is van hoe de pup er uit zal komen te zien. Dit is alleen met zekerheid te zeggen als een labradoodle al vaker kortharige labradoodle heeft geworpen. Informeer hier daarom goed over bij de fokker.

Leer alles over jouw lieve Labradoodle

Wil je álles leren over jouw Labradoodle? Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Heb je een allergie? Check goed of de kortharige labradoodle hypoallergeen is

Wanneer je van plan bent een kortharige labradoodle aan te schaffen omdat je eigenlijk allergisch bent voor honden, doe je er goed aan om informatie in te winnen bij de fokker. Het zal niet de eerste keer zijn dat mensen hier een vergissing in maken en het hondje daarom later alsnog terug moeten brengen.

Dat is niet goed voor de fokker, niet voor het baasje en zeker niet voor de hond. Verdiep je dus goed voordat je een kortharige labradoodle in huis haalt.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Labradoodle?

Bekijk dan het Labradoodle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

 

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload