Home » Maak kennis met de kortharige labradoodle

Maak kennis met de kortharige labradoodle

⏱ Leestijd: 3 minuten

Niet iedere labradoodle is hetzelfde. Integendeel zelfs. Per labradoodle kan verschillen welke type het is. Er zijn namelijk allerlei kleuren, maten en vachtsoorten te vinden. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. De kortharige labradoodle is een hond die de laatste jaren sterk aan populariteit heeft gewonnen.

Doordat de honden zo populair zijn wordt er door fokkers vaak met wachtlijsten gewerkt. Zo kan het zijn dat je geruime tijd moet wachten tot je eindelijk een kortharige labradoodle pup in huis kunt halen.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Labradoodle Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

Denk na over het formaat van de kortharige labradoodle

De kortharige labradoodle is er in verschillende formaten. Zo kun je kiezen uit een mini, medium en standaard kortharige labradoodle. De mini en medium zijn prima voor kleine tot normale huizen. Honden van dit formaat worden rond de 40 tot 50 centimeter groot. De standaard kortharige labradoodle kan zomaar uitgroeien tot boven de 60 centimeter en is daarmee meer geschikt voor grotere huizen.

Eem voordeel van de mini en medium kortharige labradoodle is dat je deze heel eenvoudig overal mee naartoe kunt nemen. Een standaard kortharige labradoodle neemt net even wat meer ruimte in beslag. Onderschat dit aspect niet. Het is zeker iets waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van jouw nieuwe viervoeter.

Houd de vacht van je kortharige labradoodle klit- en viltvrij

Ook voor de kortharige labradoodle geldt dat je goed voor de vacht van het beestje moet zorgen. Als je dit niet doet kan het zijn dat de vacht vol klitten en vilten komt te zitten. Deze kun je dan bijna onmogelijk uit de vacht krijgen. Zeker als je hier te lang mee wacht. Als jouw labradoodle klitten en vilten heeft, was hem dan vooral niet. Hiermee maak je het alleen maar erger. Als je dan na het wassen gaat borstelen trek je er zo maar plukken haar uit.

Borstel dus regelmatig de vacht door en houdt de vacht van je kortharige labradoodle in optimale staat. Het voordeel van de kortharige labradoodle is wel dat hij de makkelijkste vacht heeft om te verzorgen van alle soorten labradoodles. Omdat de haren kort zijn krijgen klitten en vilten simpelweg minder kans. Als baasje is dat een prettig idee.

Een parti of phantom kortharige labradoodle

Een kortharige labradoodle is zoals gezegd in veel verschillende kleuren te krijgen. Je kunt ze sowieso vinden in de 5 hoofdkleuren zwart, zilver, rood, bruin en blond. Daarnaast vind je ze in de subkleuren die een variatie van deze hoofdkleuren zijn. Er is dus altijd wel een kortharige labradoodle die jij mooi zult vinden.

Je kunt ook kiezen voor een meerkleurige kortharige labradoodle. Dit zijn dan parti of phantom labradoodles. De aanduiding parti betekent dat de kortharige labradoodle voor 50% gekleurd is met een hoofdkleur en voor 50% wit is. De phantom kortharige labradoodle heeft dan weer een vacht met meerdere kleuren door elkaar. Bijvoorbeeld een combinatie van café, zwart en blond. Wij vinden deze vachtpatronen schitterend!

Een goede fokker weet de kruising voor een kortharige labradoodle

Om een kortharige labradoodle te fokken moet een fokker precies weten welke kruising hij hiervoor moet gebruiken. Hier komt nogal wat kennis bij kijken. Wanneer je graag een kortharige labradoodle in huis wil halen kun je dus het beste een fokker zoeken die deze specifieke soort labradoodle fokt.

Heb je een fokker gevonden? Super. Dan zou je de ouders van de labradoodle kunnen bekijken om te zien welke vacht deze krijgt. Besef wel dat dit niet altijd een 100% garantie is van hoe de pup er uit zal komen te zien. Dit is alleen met zekerheid te zeggen als een labradoodle al vaker kortharige labradoodle heeft geworpen. Informeer hier daarom goed over bij de fokker.

Heb je een allergie? Check goed of de kortharige labradoodle hypoallergeen is

Wanneer je van plan bent een kortharige labradoodle aan te schaffen omdat je eigenlijk allergisch bent voor honden, doe je er goed aan om informatie in te winnen bij de fokker. Het zal niet de eerste keer zijn dat mensen hier een vergissing in maken en het hondje daarom later alsnog terug moeten brengen. Dat is niet goed voor de fokker, niet voor het baasje en zeker niet voor de hond. Verdiep je dus goed voordat je een kortharige labradoodle in huis haalt.

 

Wil je alles leren over Labradoodles?

Download dan eens het e-book ‘Labradoodle Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Labradoodle Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Labradoodle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Labradoodle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Labradoodle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Wanneer je graag een labradoodle aan wilt schaffen zal je merken dat je een zeer ruime keuze aan kleuren hebt. Zo zijn er sowieso de 5 hoofdkleuren, te weten zwart, bruin, grijs, rood en blond. Maar er zijn ook nog voldoende varianten te vinden. De labradoodle caramel...

Kosten: de prijs van een labradoodle

Kosten: de prijs van een labradoodle

Aangezien labradoodles enigszins zeldzaam zijn, is het logisch dat de prijs van dit unieke ras dan ook vrij hoog is. Daarmee is de prijs voor labradoodles vaak hoger dan een andere rashond met een goede bloedlijn. Wanneer je een labradoodle voor een bepaalde prijs...