Home » Hoe groot wordt een labradoodle?

Hoe groot wordt een labradoodle?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Hoe groot een labradoodle precies wordt, hangt van een aantal factoren af. Zo kan het verschillen of het een reutje of teefje is en kan ook de voeding een hele belangrijke rol spelen. Daarnaast is het ook belangrijk dat een labradoodle pup vanaf jongs af aan goede voeding krijgt. Officieel worden er 3 verschillende maten gehanteerd. Dit zijn de mini, medium en standaard/grote varianten.

De labradoodle mini wordt minimaal 35 centimeter groot en kan doorgroeien tot een schofthoogte van 43 centimeter. De medium is tussen de 43 en kan zo’n 53 centimeter groot worden en de grootste variant zal tot een hond uitgroeien van tussen de 53 en 63 centimeter.

 

👋  Voordat je verder leest…

Misschien is het e-book Labradoodle Geheimen interessant voor je. Daarin leer je namelijk alles over dit geweldige hondenras!

Check de ouders voor een indicatie van de grootte

Wanneer je een labradoodle van welke grootte dan ook in huis haalt, is het verstandig te bekijken hoe groot de ouders van de labradoodle zijn. Zo heb je alvast een indicatie hoe groot de labradoodle wordt. Als je namelijk denkt een mini formaat te kopen en het blijkt uiteindelijk een medium te zijn, dan is het ook vervelend. De ouders van de labradoodle geven je een idee wat je kunt verwachten hoe groot de labradoodle wordt. Vraag hier dus altijd naar als je bij een fokker langsgaat voor een labradoodle pup, zo kom je in ieder geval niet bedrogen uit.

Goede voeding zorgt voor een grote hond

Hoe groot een labradoodle wordt, hangt ook af van het voer dat je de labradoodle geeft. Wanneer je topkwaliteit voer geeft aan je doodle en de juiste hoeveelheden, is de kans groter dat je hond wat langer doorgroeit. Zo zal je labradoodle eerder bij de maximum hoogte komen dan bij de minimum. Pas wel op dat je je labradoodle niet teveel voer geeft. Dit kan namelijk resulteren in overgewicht waardoor je hond weer verschillende gezondheidsklachten kan krijgen. Geef je labradoodle dus goed voer, maar houd je wel aan de aanbevolen hoeveelheden. Als je zeker wilt weten dat je hond goed groeit en de juiste grootte wordt, kun je hiervoor ook even advies bij de dierenarts vragen.

Maak een keuze voor het juiste formaat labradoodle

Voor je een labradoodle in huis haalt, zul je een keuze moeten maken hoe groot je de labradoodle wilt. Er zijn 3 verschillende maten en niet elke maat is geschikt voor elk gezin. Hoe groot je labradoodle wordt, zul je rekening mee moeten houden bij het aankopen van de hond. Een labradoodle mini is namelijk prima voor een klein appartement. Dit formaat neemt namelijk logischerwijze niet zoveel ruimte in beslag. Een labradoodle medium zal weer wat meer ruimte in beslag nemen. Dit formaat zal zo groot worden als een gemiddelde salontafel en is prima voor een klein tot middelgroot huis of appartement. Een labradoodle groot is dan weer een formaat voor als je genoeg ruimte in en om het huis hebt.

Hoe groter de labradoodle hoe meer vacht te verzorgen

Hoe groot een labradoodle wordt, heeft ook een effect op de verzorging van de vacht. Natuurlijk zal de mini labradoodle makkelijker te onderhouden zijn dan een grote labradoodle. Dit is puur omdat dit formaat natuurlijk meer oppervlakte heeft om te onderhouden. Er zijn een aantal verschillende vachttypes en afhankelijk van dit type is het onderhoud veel of weinig. De curly labradoodle heeft krullen als een poeder, de curly fleece heeft weer langere krullen en de wavy fleece heeft meer een slag in het wat langere haar. Qua onderhoud is dan de curly het eenvoudigst. Met een medium of grote labradoodle zul je veel meer vacht moeten borstelen om deze klit- en vilt vrij te houden.

Kies de hond die het beste bij jou past

Er zijn dus 3 verschillende maten waar je uit kunt kiezen. Hoe groot jij je labradoodle wilt hebben, hangt af van je eigen persoonlijke voorkeur. Er is niet een maat die het beste is. Sommige mensen houden juist van kleine honden terwijl anderen juist weer kiezen voor een grote labradoodle. Hoe groot de labradoodle wordt is niet het allerbelangrijkste bij je aankoop. Het is het belangrijkste dat je een labradoodle uitkiest die perfect bij jouw situatie past. Voor je een labradoodle aanschaft, is het wel belangrijk dat je hier genoeg tijd voor hebt. Deze honden kosten namelijk veel tijd als het op de opvoeding en het uitlaten aankomt. Ook qua kosten moet je rekenen op zo’n 3500 euro in het eerste jaar en elk volgend jaar 1000 euro ongeveer.

 

Wil je alles leren over Labradoodles?

Download dan eens het e-book ‘Labradoodle Geheimen’. Daarin staat álle informatie die je nodig hebt over deze geweldige hond!

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Labradoodle Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Labradoodle in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Labradoodle niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Labradoodle nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Maak kennis met de kortharige labradoodle

Niet iedere labradoodle is hetzelfde. Integendeel zelfs. Per labradoodle kan verschillen welke type het is. Er zijn namelijk allerlei kleuren, maten en vachtsoorten te vinden. Het is maar net wat je zelf mooi vindt. De kortharige labradoodle is een hond die de laatste...

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Alles over de labradoodle in de kleur caramel

Wanneer je graag een labradoodle aan wilt schaffen zal je merken dat je een zeer ruime keuze aan kleuren hebt. Zo zijn er sowieso de 5 hoofdkleuren, te weten zwart, bruin, grijs, rood en blond. Maar er zijn ook nog voldoende varianten te vinden. De labradoodle caramel...

Kosten: de prijs van een labradoodle

Kosten: de prijs van een labradoodle

Aangezien labradoodles enigszins zeldzaam zijn, is het logisch dat de prijs van dit unieke ras dan ook vrij hoog is. Daarmee is de prijs voor labradoodles vaak hoger dan een andere rashond met een goede bloedlijn. Wanneer je een labradoodle voor een bepaalde prijs...