Home » Hoe groot wordt een labradoodle?

Hoe groot wordt een labradoodle?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Hoe groot een labradoodle precies wordt, hangt van een aantal factoren af. Zo kan het verschillen of het een reutje of teefje is en kan ook de voeding een hele belangrijke rol spelen. Daarnaast is het ook belangrijk dat een labradoodle pup vanaf jongs af aan goede voeding krijgt. Officieel worden er 3 verschillende maten gehanteerd. Dit zijn de mini, medium en standaard/grote varianten.

De labradoodle mini wordt minimaal 35 centimeter groot en kan doorgroeien tot een schofthoogte van 43 centimeter. De medium is tussen de 43 en kan zo’n 53 centimeter groot worden en de grootste variant zal tot een hond uitgroeien van tussen de 53 en 63 centimeter.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

Check de ouders voor een indicatie van de grootte

Wanneer je een labradoodle van welke grootte dan ook in huis haalt, is het verstandig te bekijken hoe groot de ouders van de labradoodle zijn. Zo heb je alvast een indicatie hoe groot de labradoodle wordt. Als je namelijk denkt een mini formaat te kopen en het blijkt uiteindelijk een medium te zijn, dan is het ook vervelend.

De ouders van de labradoodle geven je een idee wat je kunt verwachten hoe groot de labradoodle wordt. Vraag hier dus altijd naar als je bij een fokker langsgaat voor een labradoodle pup, zo kom je in ieder geval niet bedrogen uit.

Let op: Alle uiterlijke en innerlijke kenmerken van jouw Labradoodle (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Goede voeding zorgt voor een grote hond

Hoe groot een labradoodle wordt, hangt ook af van het voer dat je de labradoodle geeft. Wanneer je topkwaliteit voer geeft aan je doodle en de juiste hoeveelheden, is de kans groter dat je hond wat langer doorgroeit. Zo zal je labradoodle eerder bij de maximum hoogte komen dan bij de minimum. Pas wel op dat je je labradoodle niet teveel voer geeft.

Dit kan namelijk resulteren in overgewicht waardoor je hond weer verschillende gezondheidsklachten kan krijgen. Geef je labradoodle dus goed voer, maar houd je wel aan de aanbevolen hoeveelheden. Als je zeker wilt weten dat je hond goed groeit en de juiste grootte wordt, kun je hiervoor ook even advies bij de dierenarts vragen.

Maak een keuze voor het juiste formaat labradoodle

Voor je een labradoodle in huis haalt, zul je een keuze moeten maken hoe groot je de labradoodle wilt. Er zijn 3 verschillende maten en niet elke maat is geschikt voor elk gezin. Hoe groot je labradoodle wordt, zul je rekening mee moeten houden bij het aankopen van de hond. Een labradoodle mini is namelijk prima voor een klein appartement.

Dit formaat neemt namelijk logischerwijze niet zoveel ruimte in beslag. Een labradoodle medium zal weer wat meer ruimte in beslag nemen. Dit formaat zal zo groot worden als een gemiddelde salontafel en is prima voor een klein tot middelgroot huis of appartement. Een labradoodle groot is dan weer een formaat voor als je genoeg ruimte in en om het huis hebt.

Leer alles over de kenmerken van jouw Labradoodle

Wil je álles leren over de innerlijke en uiterlijke kenmerken van jouw Labradoodle? Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Hoe groter de labradoodle hoe meer vacht te verzorgen

Hoe groot een labradoodle wordt, heeft ook een effect op de verzorging van de vacht. Natuurlijk zal de mini labradoodle makkelijker te onderhouden zijn dan een grote labradoodle. Dit is puur omdat dit formaat natuurlijk meer oppervlakte heeft om te onderhouden. Er zijn een aantal verschillende vachttypes en afhankelijk van dit type is het onderhoud veel of weinig.

De curly labradoodle heeft krullen als een poeder, de curly fleece heeft weer langere krullen en de wavy fleece heeft meer een slag in het wat langere haar. Qua onderhoud is dan de curly het eenvoudigst. Met een medium of grote labradoodle zul je veel meer vacht moeten borstelen om deze klit- en vilt vrij te houden.

Kies de hond die het beste bij jou past

Er zijn dus 3 verschillende maten waar je uit kunt kiezen. Hoe groot jij je labradoodle wilt hebben, hangt af van je eigen persoonlijke voorkeur. Er is niet een maat die het beste is. Sommige mensen houden juist van kleine honden terwijl anderen juist weer kiezen voor een grote labradoodle. Hoe groot de labradoodle wordt is niet het allerbelangrijkste bij je aankoop. Het is het belangrijkste dat je een labradoodle uitkiest die perfect bij jouw situatie past.

Voor je een labradoodle aanschaft, is het wel belangrijk dat je hier genoeg tijd voor hebt. Deze honden kosten namelijk veel tijd als het op de opvoeding en het uitlaten aankomt. Ook qua kosten moet je rekenen op zo’n 3500 euro in het eerste jaar en elk volgend jaar 1000 euro ongeveer.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Labradoodle?

Bekijk dan het Labradoodle Handboek eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload