Home » Labradoodle herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

Labradoodle herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

⏱ Leestijd: 3 minuten

Een labradoodle herplaatsen. Helaas komt het vaak voor dat mensen een labradoodle in huis halen, maar hier toch niet goed genoeg voor kunnen of willen zorgen. Op zo’n moment is herplaatsing vaak de enige goede oplossing. Elke hond verdient immers een fijn, warm en leuk huis.

De mensen waarbij een labradoodle herplaatst wordt willen vaak een wat oudere labradoodle in plaats van een puppy. Omdat een volwassen labradoodle meestal al zindelijk en beter afgetraind is. Het kan overigens wel altijd zo zijn dat een labradoodle wat heropvoeding nodig heeft. Vaak is dit met een cursus wel op te lossen. Zeker aangezien labradoodles erg intelligente honden zijn.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labradoodle nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labradoodle!

Weet wat je met een labradoodle in huis haalt

Er zijn verschillende redenen voor een herplaatsing van een labradoodle. Maar vaak gaat het mis bij de verwachting vooraf. Je ziet vaak dat mensen niet in de gaten hebben dat deze honden erg energiek zijn en veel moeten bewegen. Labradoodles willen 4 keer per dag een wandeling maken om alle energie kwijt te raken.

Als je hier geen tijd voor maakt kan dit zeer nadelig zijn voor het gedrag van de labradoodle. Vaak worden ze een stuk wilder en verlies je als eigenaar de controle over je hond. Hierdoor kan de hond zich misdragen en overgaan tot veelvuldig blaffen en joelen. Helaas kunnen veel baasjes hier niet mee omgaan. Er wordt dan al snel gekeken naar een herplaatsing.

Let op: Het kopen of adopteren van een Labradoodle (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Labradoodle Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Herplaatsing als laatste oplossing

Het kan ook zijn dat een hond simpelweg niet goed genoeg verzorgd wordt door de eigenaar. Regelmatig heeft dat te maken met de financiële kant van het verhaal. Een labradoodle heeft een goede kwaliteit voer nodig. Dit kan nog wel eens in de kosten lopen. Niet iedereen heeft de financiële middelen om dit te realiseren.

Als financiële redenen de oorzaak zijn van de herplaatsing, wacht dan niet te lang met het aanvragen van de herplaatsing. De gezondheid van de hond mag nooit in het geding komen. Wanneer de eventuele herplaatsing gaat om het gedrag van de hond, probeer dan altijd eerst een (online) cursus. Zo kan je absoluut de controle over je labradoodle terugkrijgen. Je zult hier wat voor moeten doen, maar je hoeft je labradoodle vriend tenminste niet weg te doen.

Eigen keuze of gedwongen

In de meeste gevallen kiezen mensen er zelf voor om over te gaan tot een herplaatsing van de hond. Maar een herplaatsing kan je ook opgelegd worden. Als je aantoonbaar slecht zorgt voor jouw hond kunnen de instanties voor jou beslissen dat je de hond moet afstaan. In dat soort gevallen is de situatie zo ernstig dat de gezondheid van de hond niet gegarandeerd kan worden. Een herplaatsing is dan de enige juiste oplossing.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Labradoodle

Overweeg je een Labradoodle te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Labradoodle Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Volwassen labradoodle

In veel gevallen is de labradoodle bij een herplaatsing een volwassen hond. En gelukkig zijn er veel mensen die graag een oudere labradoodle in huis halen. Een volwassen hond levert minder verrassingen op. Bijvoorbeeld omdat al duidelijk is wat het karakter van de doodle is. Op deze manier weet je al snel of de hond goed met andere dieren overweg kan en of de labradoodle goed is met kinderen.

Ook weet je bij een volwassen labradoodle al of deze goed alleen thuis kan zijn. Kort gezegd: bij een volwassen labradoodle weet je goed waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten. Dat is waarom veel mensen voor een labradoodle die herplaatst wordt kiezen.

Selecteer een goede fokker

Als je geïnteresseerd bent in een volwassen labradoodle die herplaatst moet worden kan je hiervoor bij verschillende honden marktplaatsen kijken. Hier staan meestal verscheidene advertenties op van labradoodles die herplaatst moeten worden. Er is ook een labradoodle startpagina waar je veel labradoodles kunt vinden die een nieuw thuis zoeken.

Je ziet ook regelmatig dat labradoodles teruggebracht worden naar de fokker. Zo kan de fokker een nieuw en geschikter huis vinden voor de hond. Door een goede fokker te selecteren weet je in altijd dat je een goede labradoodle in huis haalt. Deze honden hebben bijvoorbeeld alle inentingen gehad.

Denk goed na voor je een labradoodle puppy in huis haalt

Overweeg je een labradoodle puppy te kopen? Denk hier dan alsjeblieft op voorhand goed over na. Stel jezelf daarbij de vraag of je de hond alles kan geven wat hij nodig heeft. Dit houdt in dat je genoeg tijd hebt om met de doodle te wandelen. En dat je je financiën in zoverre op orde hebt, dat het mogelijk is om goede voeding en spullen te kopen.

Veel mensen halen een labradoodle in huis en hebben geen idee hoeveel werk het is om zo’n pup goed op te voeden. Ze zijn verblind door alle leuke dingen en het schattige uiterlijk, maar ze vergeten dat de opvoeding behoorlijk veel tijd, energie en geld kost.

Meld je aan bij het KNGF voor een labradoodle

Het is ook mogelijk om een labradoodle in huis te halen die als hulphond gewerkt heeft. Het Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds zorgt ervoor dat een labradoodle herplaatst wordt wanneer deze niet meer ingezet wordt als hulphond.

Meestal is het zo dat deze honden niet 100% voldoen aan de eisen die gesteld worden aan een hulphond. Ook gaan oudere labradoodles, die als hulphond hebben gediend, op een bepaalde leeftijd met pensioen.

Heb je interesse om een ex-hulphond te adopteren? Je kunt je gewoon bij KNFG aanmelden.

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Labradoodles. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Maak kennis met de Labradoodle grijs

Maak kennis met de Labradoodle grijs

In dit artikel bespreken we de grijze Labradoodle. Door hondenkenners wordt die kleur echter helemaal niet ‘grijs’ genoemd, maar komen de termen als ‘blauw’ en ‘zilver’ veel vaker naar boven. Er zijn verschillende grijstinten die terugkomen in de Labradoodle...

De groeicurve van een Labradoodle

De groeicurve van een Labradoodle

Al sinds mensenheugenis worden verschillende honden met elkaar gekruist: dat gebeurde al in de oudheid. De laatste decennia is het echter steeds populairder om rashonden met elkaar te kruisen om zo een nieuw ras te ontwikkelen. De Labradoodle is zoals de naam...

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

De beste vachtverzorging voor je Labradoodle

Als we spreken over de Labradoodle, dan hebben we het natuurlijk over de prachtige mix tussen een Labrador en een Poedel. Dat hoeft echter niet pas de eerste generatie te zijn: al sinds de jaren zeventig wordt de Labradoodle als een afzonderlijk ras gefokt en...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labradoodle wilde weten in één compleet e-book!”

Labradoodle Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labradoodle!

  • Wil je een Labradoodle kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labradoodle zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labradoodle trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labradoodle de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labradoodles en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labradoodle Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labradoodle Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Labradoodle Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload